Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Utvärdering av Fulham 2012-13

Betyg: ++

Styrelsen. Styrelsen under ledning av ägaren Mohamed Al-Fayed gör sällan något större väsen av sig utan har som vana att låta managern sköta jobbet och vara tämligen tålmodiga i hur de värderar managerns arbete. Den här säsongen har inte varit annorlunda i det avseendet. Invändningen mot Fulhams styrelse är möjligen att de verkar väldigt nöjda med status quo.

Martin Jol. Det sägs att Jol kan vara på väg att lämna Fulham i jakt på nya utmaningar, och det kan så klart bero just på att han upplever klubben sakna ambition i tillräcklig utsträckning. Fulhams prestationer under säsongen har också varit något ojämna, cirklandes runt mitten av tabellen under större delen av säsongen. Att Fulham med några omgångar kvar faktiskt befann sig indragna i nedflyttningsstriden var dock en negativ överraskning.

Styrka. Fulham är ett lag som känns väldigt allround på gott och på ont. Inga utstickande problem men heller inga påtagliga styrkor. En styrka får däremot anses vara offensiven i vilken laget är påfallande effektivt, även om det inte skapas så väldigt många målchanser.

Svaghet. I defensiven finns dock vissa brister. Mycket av problemen härstammar från Fulhams mittfält, som inte förmår kontrollera spelet i sådan utsträckning att de förmår antingen att skapa chanser åt det egna laget eller förhindra motståndarna från att skapa chanser mot dem. På kanterna är Fulham starka men lagets centrallinje är för svag och obestämd.

:::

Att göra:

(1) Utred möjligheterna till expansion. Premier League fylls stadigt på underifrån av allt fler klubbar som satsar långsiktigt och målmedvetet. Med det nya TV-avtal som inleds snart kommer klubbarna att få ta del av en rejäl intäktsökning. Med detta som utgångspunkt bör Fulham utvärdera möjligheten till expansion, i kommersiellt avseende men även i termer av att bygga om och bygga ut Craven Cottage. En klubb som inte rör sig framåt faller oundvikligen bakåt i leden.

(2) Hitta en defensiv mittfältare av hög klass. Tänka sig att José Mourinho en gång i tiden värvade Steve Sidwell till Chelsea. Karriären har dalat sedan dess och sedan tiden i Reading och även om det alls inte är någon oäven spelare så behöver Fulham bättre kvalitet än så på det defensiva mittfältet. De behöver en spelare av hög klass som både kan bryta boll och fördela boll.

(3) Bredda spelartruppen. Den första halvan av Fulhams säsong var betydligt bättre än den andra halvan. Från att ha simmat rätt lugnt i tabellens mitt så befann sig mot slutet av säsongen Fulham inblandade i bottenstriden. Slitaget på ett fåtal spelare har blivit alltför högt under säsongen och Fulham måste hitta ett sätt att bredda spelartruppen, i synnerhet på mittfältet.

:::

!

Dimitar Berbatov. Det var ju lätt att tänka sig att Berbatov skulle kunna finna det lite svårt att motivera sig efter att ha lämnat storklubbar som Tottenham och Man Utd bakom sig och nu befann sig i Fulham, omgiven av spelare som inte riktigt befann sig på samma våglängd som han själv. Istället har han svarat för en närmast Le Tissiersk säsong i det avseendet, en gnistrande diamant bland en hög med kattguld.

?

Alex Kacaniklic. Naturligtvis ligger det ett visst svenskintresse bakom det här frågetecknet. Men till stor del beror det också på att säsongen gått lite upp och ned för Kacaniklic. Från sin tid i Fulhams ungdoms- och reservlag har Kacaniklic höga förväntningar på sig och inledningsvis så motsvarande han dessa. Därefter blev han utlånad till Burnley vilket fick folk att undra vad Fulham egentligen ville med honom. Återkallades senare och svarade för en stark avslutning på säsongen.

:::

2012-13 som film: Le Charme Discret de la Bourgeoisie (1972)

Luis Buñuels surrealistiska film om sex till det yttre fullt respektabla vänner i den övre medelklassen som gång efter annan störs i sina middagsplaner av en serie allt märkligare händelser vill peka på det moderna livets existentiella meningslöshet, och påminner om Fulhams tillvaro i ingenmanslandet mellan kampen för överlevnad och det ambitionsdrivna självförverkligandet.

:::

Spelarbetyg:

Mark Schwarzer – (+++)

John Arne Riise – (++)
Philippe Senderos – (++)
Brede Hangeland – (+++)
Chris Baird – (+)
Sascha Riether – (++++)
Aaron Hughes – (++)

Steve Sidwell – (+++)
Giorgos Karagounis – (++)
Kieran Richardson – (+)
Damien Duff – (++)
Ashkan Dejagah – (++)
Alex Kacaniklic – (+++)

Dimitar Berbatov – (++++)
Hugo Rodallega – (++)
Bryan Ruiz – (++)
Mladen Petric – (+)

Snitt: 2,29

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-05-25 kl 16:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons