Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

There’s no such thing as a free transfer

Det surrar friskt om rykten om olika spelare under silly season, och det diskuteras hejvilt vilka spelare som kan tänkas vara på väg till vilka klubbar och för vad för hiskeliga summor pengar.

Ett lika hett samtalsämne är inte så kallade fria transfers, det vill säga spelare vars kontrakt går ut i sommar och som därmed är tillgängliga utan att man behöver betala en transfersumma. Det påminner istället mer om den där korgen strax innanför ingången i filmbutiken där allt gammalt bottenskrap ligger i en enda osalig hög. Den passerar man tämligen snabbt förbi på väg till nyhetshyllan.

Ändå är det så klart fullt möjligt att göra några rejäla fynd i den korgen, och detsamma gäller så klart spelarmarknaden. Liverpool har redan varit och norpat i syltburken den här sommaren, genom att skriva kontrakt med mittbacken Kolo Touré, nu senast i Man City och innan dess i Arsenal. Det luktar väl inte så värst mycket moneyball om den transfern, men den breddar i alla fall Liverpools spelartrupp.

Baserat på den sammanställning av fria transfers i de största europeiska ligorna så har jag funderat lite löst på vilken spelare respektive Premier League-klubb borde knyta till sig, givet att de bara kan välja en enda och att de faktiskt måste välja en.

:::

Arsenal: Mickael Landreau. Både Vito Mannone och Lukasz Fabianski har gjort sitt i Arsenal känns det som. Landreau lär inte ha några större ambitioner längre men kan fungera som backup och mentor till Wojciech Szczesny. Ja, jag har snöat in på den tanken.

Aston Villa: Mathieu Bodmer. Aston Villa är helt klart tunna på det centrala mittfältet, och även om de chansade och missade på Jean II Makoun så vore Bodmer en intressant och potentiellt värdefull värvning för Aston Villa.

Chelsea: Giovanni Marchese. Har haft vissa framgångar som vänsterback i Catania och Serie A, och kan även spela mittback, och vore ett intressant komplement på den positionen i Chelsea där Cole börjar falna och Bertrand inte riktigt lyckats slå igenom.

Everton: Ciprian Marica. Evertons anfallsproblem håller i sig i och med att Nikica Jelavic har haft en svagare säsong. En chansning på Marica kan kanske vara värt, även om denne inte rosat marknaden i Bundesliga.

:::

Fulham: Mathieu Flamini. Fulham behöver förstärkning och utfyllnad på centralt mittfält. Flamini å sin sida är inte förtvivlat gammal samtidigt som han har god erfarenhet av spel i Premier League. A match made in heaven.

Liverpool: Javier Saviola. Liverpool behöver fylla ut spelartruppen på anfallssidan, oavsett om Luis Suarez blir kvar eller ej. Saviola vore på en och samma gång en god backupspelare men samtidigt i sig själv en joker.

Man City: Joaquín. Man City har ju viss tradition av att plocka in misslyckade högeryttrar som utfyllnad, tidigare Adam Johnson och nu senast Scott Sinclair. Och har man tittat till Spanien en gång i sommar så kan man väl göra det en gång till.

Man Utd: Manuel Iturra. Man Utd kan behöva utfyllnad på sitt centrala mittfält och där har Iturra visat under den senaste säsongen i Malaga att han alls inte är oäven på den här nivån.

:::

Newcastle: Sebastien Squillaci. Inte många på Emirates blir ledsna när Squillaci försvinner, men Newcastle behöver bredda sin mittbacksuppsättning och i en fransk koloni så kanske Squillaci finner sig mer tillrätta än i London.

Norwich: Danny Simpson. Norwich behöver förstärka backlinjen, särskilt ytterbackarna och i synnerhet högerbacken. Den förhållandevis unge Simpson vore ett gott val.

Southampton: Antolin Alcaraz. En av Wigans bättre försvarsspelare den här säsongen, samtidigt som Southampton sannerligen inte lider brist på stabila mittbackar. Väl värt ett försök.

Stoke: Maynor Figueroa. Wigan har många spelare med utgående kontrakt, Figueroa är en av dem. Stoke tycker jag kan behöva lite mer rörlighet och framåtanda på sina kantpositioner.

:::

Sunderland: Carlton Cole. Cole har varit något olycklig i West Ham, särskilt sedan Andy Carroll kom dit. Sunderland har ett perpetuellt dilemma i sitt anfallsspel och Cole kan helt klart vara värd en liten chansning.

Swansea: Chris Brunt. Det är väl något tveksamt hur Brunt passar in i Michael Laudrups spelidé, men om Swansea vore intresserade av ett något mer direkt spelalternativ så kan Brunt kanske bidra med det.

Tottenham: Andrey Arshavin. Får betraktas som ett långskott. Ryssen verkar ju mest längta hem, men med anfallskrångel och möjligen Bale på väg bort, så vore det kanske inte helt dumt att chansa på Arshavin, som är magnifik i sina bättre stunder.

West Brom: Clint Hill. Hill var en av få spelare som kommer ifrån den här säsongen med QPR med hedern i behåll. West Brom behöver få lite mer ordning och reda i sitt mittförsvar och det kan Hill bidra med.

West Ham: Florent Malouda. Det skulle inte skada för West Ham att hitta lite mer rörlighet i djupled på motståndarnas planhalva, och med Malouda skulle de få det utan att behöva titta så värst mycket längre än tvärs över staden.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-05-30 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons