Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Fem godbitar för Premier League i U21-EM

England har som bekant gjort ännu ett fiasko i U21-EM vars gruppspel avslutas under dagen. Tre matcher och tre förluster. Stuart Pearce misslyckas således ännu en gång i ett mästerskap och får med all sannolikhet sparken så fort det engelska landslaget återigen sätter fötterna på engelsk mark. Med de engelska spelarnas prestationer finns således väldigt lite att glädja sig åt för Premier Leagues klubbar.

ANNONS

Men det betyder ju inte att det saknas talang i U21-EM som skulle kunna intressera klubbarna i Premier League. Tvärtom borde det ju vara en av de mer intressanta jaktmarkerna för en liga som redan innehar den högsta andelen landslagsspelare av alla ligor i världen.

Samtidigt pågår ju silly season för fullt med mer eller mindre genomtänkta nyheter och rykten som än slinker hit, än slinker dit och än slinker raka vägen ner i diket. De engelska toppklubbarnas scouter lär rimligtvis ha bokat rätt bra platser på läktarna i detta mästarskap, alla med förhoppningar om att hitta just rätt spelare för sin klubb.

Här är några av mina tankar på det området för ett gäng av Premier Leagues toppklubbar:

:::

Iker Muniain för Tottenham

20-åringen svarade för några enastående prestationer för Athletic i förra säsongens Europa League, inte minst mot Man Utd. Hans bollkontroll, teknik och dribblingsfärdigheter har gjort honom till en av europeisk fotbolls hetaste yttrar. Livsfarlig när han skär in från sin vänsterkant. Tottenham behöver förstärka sina alternativ i kantspelet och Muniain passar den Champions League-jagande klubben utmärkt.

ANNONS

Isco för Man City

En flytt som det redan ryktas vitt och brett om. Debuterade nyligen för det spanska landslaget, vilket givet mängden spansk talang säger en del om hur högt värderad han är. Malaga värderar honom till minst £30m men det lär inte utgöra något hinder för Man City om de vill ha honom. Strålande bollkontroll och ett fantastiskt spelsinne gör Isco till en synnerligen intressant spelare för Man City som sökte efter en sådan spelare i Samir Nasri utan att riktigt finna det.

Emre Can för Man Utd

Can debuterade för Bayern München under säsongen och många menar att han kan vara på väg att redan som 19-åring slå sig in i a-laget. Man Utd har länge haft behov av en effektiv tvåvägsspelare på mittfältet, som både har positionsspelet och passningsspelet, kombinerat med en hög arbetskapacitet, och Can visar prov på allt detta. Lugn i det egna bollinnehavet, kylig i passningsspelet, tuff i tacklingsspelet och goda ledaregenskaper. Närmast perfekt för Man Utd.

ANNONS

Inigo Martinez för Liverpool

Martinez spelar mittback för Real Sociedad men det är ytterst osannolikt att han kommer göra det särskilt länge till. Martinez visar trots sin korthet prov på utmärkt huvudspel, vilket inte minst är en produkt av vad som beskrivs som en spelförståelse väl i nivå med Carles Puyol. Läser spelet mycket bra och är svår att passera. Liverpool behöver den typen av mittbackar likaväl som de behöver förstärka sin backlinje rent allmänt, och Martinez borde vara en intressant värvning för Liverpool.

Leroy Fer för Arsenal

I januari var Everton och FC Twente överens om en övergång men klubb och spelare kunde inte komma överens om kontraktet. Fer debuterade för Twente som 17-åring för sex år sedan och har bara utvecklats sedan dess. Han är nu en av Europas främsta unga mittfältare. Han kan tackla, han kan passa och han kan skjuta, han är stark nog att även under press kunna hålla i bollen och visar upp en god förmåga att driva bollen framåt från mer defensiva positioner. Har som mittfältare gjort ett mål var fjärde match för Twente. Imponerande.

ANNONS

:::

Gemensamt för många av dessa lovande talanger i U21-EM är att de spelar ordinarie för sina klubbar i respektive ligor, i flera fall dessutom i toppklubbar. I vissa fall är det till och med spelare som är aktuella eller till och med ordinarie i sina länders respektive a-landslag.

I England kommer de bästa spelarna alls inte med. Antingen för att de själva, eller snarare deras klubbar, inte vill. Eller så finns det en föreställning att om en spelare någon gång prövat på a-landslagsfotboll så ska han inte längre vara aktuell för ungdomslagen.

Det är inte konstigt att det går som det går för England i landslagssammanhang.

:::

Be Champions!!

 

Publicerad 2013-06-12 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto