Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tre förväntade genombrott i Premier League 2013-14

Som fotbollsälskare är året uppdelat annorlunda än för många andra. Året följer säsongen och sommaren snarare än nyåret är tiden för såväl utvärdering som framåtblickande. Mycket tid läggs på att sammanfatta det som har varit, och någon gång mitt under sommaren börjar man på att fundera på det som komma skall.

Den här sommaren mer än någon annan sommar känns det som om det har tittats bakåt. Med så många managers som slutat på sina poster, bland dem naturligtvis Alex Ferguson, så är det kanske naturligt. Men så många nyheter innebär så klart också att osäkerheten inför säsongen som kommer är större än någon gång tidigare.

ANNONS

Det är helt klart dags att börja titta framåt. Det är mindre än tre veckor till det att säsongen sparkar igång i Premier League, mindre än fyra veckor fram till ligapremiären. Och det har fått mig att fundera över några saker som jag så att säga ser fram emot i Premier League under 2013-14.

:::

(3) Daniel Sturridge utvecklas till Englands bästa anfallare

Lat och odisciplinerad. Vanliga adjektiv som beskrivit Sturridge under dennes tid i först Man City och därefter Chelsea. Men inget av detta har han visat upp under sitt halvår i Liverpool och med Brendan Rodgers som manager. Något som borde leda till att fundera över vad som hade med spelaren att göra, och vad som mer hade med klubben att göra.

Sturridge har så här långt fått mängder av speltid i Liverpool. Något som hans mångsidighet underlättar, då han kan spela i de flesta av Liverpools offensiva positioner. Oavsett Liverpools övriga anfallsbesättning så kommer Sturridge vara helt central i Liverpool under den kommande säsongen, och vid sidan av Wayne Rooney har han all potential att växa fram som Englands och en av ligans allra bästa anfallare.

ANNONS

(2) Moussa Sissoko dominerar på Newcastles mittfält

Newcastle har precis avslutat en otroligt svag säsong, ett rejält antiklimax givet hur bra det gick säsongen innan det. Newcastle har dock skäl att känna gott hopp då de så här långt har lyckats behålla många av sina viktigaste spelare, till exempel Yohan Cabaye, Hatem Ben Arfa och Fabricio Coloccini. Den viktigaste spelaren av dem alla kan dock bli Sissoko.

Direkt efter att Sissoko värvats till Newcastle i januari så gjorde han några riktigt lovande prestationer, bland annat avgjorde han matchen mot Chelsea med två mål. Skador förstörde därefter delar av vårsäsongen, men det kan på sätt och vis vara till hans fördel den här säsongen, då motståndarna ännu inte läst in honom helt och hållet.

Sissoko har förmågan att dominera området mellan de båda straffområdena, och med spelare som Cabaye och Ben Arfa bredvid sig så kan han visa sig bli en otroligt värdefull och betydelsefull spelare för Newcastle.

ANNONS

(1) Ashley Westwood kliver fram för Aston Villa

Paul Lambert har värvat spelare av lite olika karaktär till Aston Villa. Till stor del har han värvat ungt, och med viss framgång. Från Crewe Alexandra värvade han Westwood, och det var få som trodde att han skulle få någon omedelbar plats i Aston Villas lag. Men när mer rutinerade spelare svek på Aston Villas mittfält så tog Westwood chansen omedelbart.

Han har också varit betydelsefull för Aston Villa. Han deltog i samtliga de tio ligamatcher som Aston Villa vann, och i de matcher som han inte deltog så lyckades inte laget vinna en enda. Inte minst imponerar hans bollsäkerhet och passningsspel där han står för en tämligen imponerande passningsstatistik om 91% korrekta passningar.

Aston Villa har hittat en guldklimp till spelare. Och jag gillar det karriärval han trots allt har gjort, där han får mängder med speltid i Aston Villa samtidigt som andra yngre engelska spelare jagar speltid i större klubbar. Westwood kommer vara en viktig spelare för Aston Villa under säsongen, och i min mening är det sådana här spelare som Roy Hodgson i större utsträckning bör ta hänsyn till i sina landslagsuttagningar, snarare än bänkvärmare i större klubbar.

ANNONS

:::

Transferkollen

Nacer Chadli – Tottenham, £7m. Talangfull ytter som också kan spela i anfallet värvad från holländska ligan. Kompletterar Tottenhams trupp väl och bör inte minst kunna ge Aaron Lennon ökad konkurrens. Ger Tottenham ökad valmöjlighet. Väl godkänd (+++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-07-23 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto