POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kan Harry Redknapp föra QPR tillbaka till Premier League?

Ett av de mer roliga yttranden som pös ut ur den engelska sportpressen i samband med att Harry Redknapp tog över som manager för QPR i november var följande från Adrian Durham på Daily Mail som twittrade: ”I genuinely believe Harry will lead QPR to a higher finish than Spurs under AVB.”

Sådant där kan man ju alltid ha roligt åt i efterhand. Jag är inte precis själv oskyldig till förutsägelser som sett mer än lovligt korkade ut i eftertankens kranka blekhet. Men vad citatet ändå tydligt visar är hur favoriserad Redknapp är som manager i pressens ögon.

Till och med efter att QPR fallit samman som ett korthus under våren och blivit nedflyttade på det mest ömkliga av sätt så verkar den huvudsakliga vinkeln i media inte vara att fundera över Redknapps ansvar, utan snarare vad QPR behöver göra för att som klubb i The Championship lyckas behålla en manager som Redknapp.

Perspektivet borde kanske snarare vara att se Redknapp som i alla fall delvis ansvarig, för det gick inte bättre för QPR efter hans tillträde. Snarare tvärtom. En inte orimlig förväntan borde kanske istället vara att Redknapp har en moralisk skyldighet att stanna kvar och försöka ta QPR tillbaka till Premier League.

Men den större frågan är kanske om Harry Redknapp egentligen är rätt manager att lyckas med den uppgiften.

:::

Det finns skäl att på rent sportsliga meriter ifrågasätta hans lämplighet. När han som manager för Southampton flyttades ned 2005, och utan nya pengar med vilka han kunde förstärka laget, så misslyckades med samma uppgift och efter halva säsongen lämnade han klubben för deras värsta rivaler, Portsmouth.

Ett läge som påminner mycket om den nuvarande situationen med QPR. Fansen i Southampton har ännu inte förlåtit Harry Redknapp för hans svek den gången. QPR:s fans gör nog bäst i att fråga sig om de hellre har ett stort managernamn nu, eller ett stabilt managernamn på posten också om ett halvår.

Nu har inte Redknapp gjort något dåligt jobb så här långt under sommaren. Han har fått in Danny Simpson och Richard Dunne, två kloka nyförvärv som är bättre anpassade till QPR:s kostym än José Bosingwa och Christopher Samba, som båda lämnat klubben. Värvningen av Karl Henry har också gett Redknapp dennes maskin på mittfältet.

Samtidigt har viktiga spelare lämnat, eller är på god väg att lämna. Djibril Cissé, Jay Bothroyd och DJ Campbell har samtliga lämnat, och bara för någon dag sedan sade Jamie Mackie farväl till klubben. Räkna med att även spelare som Loic Remy, Julio Cesar, Esteban Granero och Stephane Mbia ser sig om efter nya klubbar.

:::

Om Harry Redknapp lyckas med att motivera de spelare som redan finns i laget att samla sina krafter för en säsong i The Championship så finns där hopp. Vi talar här om spelare som Junior Hoilett, Bobby Zamora, Ji-Sung Park och Shaun Wright-Phillips.

Kan han dessutom kontrollera problembarn som Adel Taarabt och Joey Barton så har QPR åtminstone på pappret ett lag utav hög kvalitet med The Championship-mått mätt.

Men vad talar för att Redknapp ska lyckas motivera dessa spelare när det är så oklart om han ens kommer att kunna motivera sig själv för uppgiften? Snarare ger han intryck av att vara resignerad inför uppgiften. Hans ilska när QPR misslyckades med att värva Wayne Bridge av alla människor var förbryllande.

Likaså nu när Norwich lyckades knipa Celtics anfallare Gary Hooper framför näsan på QPR och Redknapp. Intrycket är snarare att Redknapp redan innan säsongen har börjat samlar förklaringar på hög för att förklara antingen varför han lämnar klubben, eller varför laget misslyckades med att gå upp igen.

Harry Redknapp ser sig själv som en Premier League-manager. Han förstärks i den uppfattningen av att det gör valda delar av engelsk media också. Vad QPR behöver i en för dem tuff kommande säsong i The Championship är en manager som är hungrig på och motiverad för uppgiften. De behöver också en manager med kunskap om The Championship, som är en division med en helt annan karaktär än Premier League.

Det är ingen tillfällighet att det började gå utför för QPR när de gav Neil Warnock sparken, och inledde processen med att fasa ut alla dennes gamla spelare. QPR föll i den klassiska fällan att sluta tro på det som tog dem till Premier League.

Som utav en händelse så är Neil Warnock för tillfället arbetslös.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-07-27 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå