Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Aston Villa 2013-14

Arena: Villa Park (42,788)
Ligaposition: 15:e
AKA: The Villa, The Villains

Manager: Paul Lambert. Lambert är en väldigt noggrann manager och han har i sina två senaste jobb, Norwich och Aston Villa, förlitat sig väldigt mycket på sin gedigna kunskap på spelarmarknaden från vilken han förtjänstfullt handplockat flera spelare, ofta yngre. Han har en idé om hur laget ska spela som han håller fast vid, och han kohandlar inte med spelare som inte ställer upp på hans idéer. Belbin Team Role: Finisher.

:::

Spelare in: Jores Okore, Leandro Bacuna, Aleksander Tonev, Antonio Luna, Nicklas Helenius, Liam Prynn och Jed Steer

Aston Villa har hittills varit mycket aktiva på transfermarknaden, även om inget av köpen riktigt antyder vare sig att klubben faktiskt börjat få kontroll på sina kostnader eller att de börjat räkna hem sina nya TV-intäkter. Däremot är det värvningar som mycket väl ligger i linje med Lamberts tänkande. Men bli inte förvånade om Aston Villa letar en mer profilstark värvning under augusti.

Spelare ut: Stiliyan Petrov, Courtney Cameron, Brett Holman, Eric Lichaj, Jean Makoun, Derrick Williams, Richard Dunne, Calum Barrett, Joshua Barton, Daniel Devine och Andrew Marshall

Att tappa Petrov är naturligtvis tungt, även om det på grund av dennes sjukdom också var helt och hållet väntat. I övrigt försvinner spelare som Holman, Lichaj och Makoun från klubben, och att de gör det så anonymt visar kanske på att deras bidrag till laget inte blev som förväntat. Aston Villas kupp den här sommaren har varit att till synes lyckas behålla Christian Benteke.

:::

Stjärnspelare: Christian Benteke

Det såg ett tag under sommaren ut som om Benteke skulle lämna klubben, med en inlämnad transfer request och flera klubbar som ryktades rycka i honom. Men Benteke stannade, även om en månad av fönstret återstår, och det var väldigt goda nyheter för Aston Villa.

Nyckelspelare: Gabriel Agbonlahor

Aston Villas spel förra säsongen började rulla igång först när Agbonlahor började hitta formen. Som tur var inträffade detta mot slutet av säsongen när det som bäst behövdes. Agbonlahor är en viktig kugge i Aston Villas spel som håller ihop mittfält och anfall.

Lagspelare: Ashley Westwood

Var inte ordinarie när förra säsongen inleddes, men i och med att äldre och mer rutinerade spelare svek i sina uppgifter så fick och tog Westwood chansen på Aston Villas centrala mittfält. Visade sig snabbt bli mycket betydelsefull för lagets prestation.

Framtidsspelare: Fabian Delph

Har börjat komma upp i åren, men kanske var det precis vad den en gång så lovande spelare från Leeds behöver. Imponerade under delar av förra säsongen.. Aston Villa är tunna på centralt mittfält och om Delph kan hitta sina fötter i Premier League så vore det en stor hjälp för lagets utveckling och styrka.

:::

Viktigaste uppgift i sommar: Värva en rutinerad karaktärsspelare!

Aston Villa var mycket unga redan förra
säsongen, och inför den här säsongen har de dessutom tappat Petrov och Dunne. Aston Villa behöver inte göra några stora ingrepp på transfermarknaden, men jag tror laget som helhet skulle vinna på få in en äldre och lite mer rutinerad spelartyp, inte nödvändigtvis en storspelare men väl en karaktärsspelare på planen.

Största utmaningen under säsongen: Hantera lagets ungdomlighet!

Aston Villa har en hel uppsjö av mycket talangfulla unga spelare, både som redan finns i a-laget men även på nivåerna strax därunder. Ungdomlighet är positivt men kan också ha sina risker i Premier League, som mer än många andra ligor sätter en premium på erfarenhet och rutin. Svårigheten ligger i att ge unga spelare rätt ramverk att utvecklas inom. För Aston Villa förutsätter det att fortsätta ge de unga spelarna förtroende, men samtidigt att lagets äldre spelare den här säsongen måste börja prestera mer än endast fläckvis.

:::

Premier League. Det var ingen rolig säsong i Premier League förra säsongen, när Aston Villa flirtade med nedflyttning och ett tag såg ut att ligga riktigt illa till för det. Det är oklart om Aston Villa egentligen kan ha så många andra förhoppningar än att slippa samma dramatik den här säsongen.

FA-cupen. Det finns ett par engelska storklubbar som i mina ögon har ett märkligt svagt cupfacit. Aston Villa är en av dessa klubbar, går uppseendeväckande sällan långt i det inhemska cupspelet. Jag tror inte den trenden bryts den här säsongen.

Ligacupen. Det brukar ibland talas om bra cuplag respektive bra ligalag. Aston Villa känns som raka motsatsen till ett bra cuplag. Lagets ungdomliga naivitet exponeras skoningslöst just i cupspel. Ligacupen är den cup där jag tror Aston Villa har störst möjlighet att gå långt, men det är inget att räkna med.

:::

Målsättning 2013-14: Undvik nedflyttningsstrid och en cup run!

Det var kniven på strupen i nedflyttningsstriden förra säsongen. Aston Villa ser ännu inte särskilt mycket starkare ut inför den här säsongen, även om klubben gjort några intressanta värvningar. Rent kvalitetsmässigt är laget dock ändå rätt starkt och lagets unga spelare är ett år äldre och mer erfarna. Sammantaget finns potentialen att i alla fall befinna sig på säker mark när ligan börjar ge sig in i vårspurten. En klubb som Aston Villa tycker jag ska jaga titlar och det är i cupspelet de i så fall måste göra det. Ligacupen är en möjlighet för Aston Villa den här säsongen, om de beslutar sig för att satsa på den.

:::

Aston Villa som TV-serie: Entourage

Aston Villa är till stor del ett skönt gäng unga killar som efter bästa förmåga försöker etablera sig i Premier League. Grabbarna i Entourage är å andra sidan ett skönt gäng unga killar som var och en och tillsammans försöker etablera sig i det häftiga livet i Hollywood. Många skulle också lite elakt vilja mena att likheterna mellan Premier League och Hollywood är flera än vad man kanske vill önska. Man blir dock glad av att se Aston  Villa spela fotboll, på samma sätt som man blir glad av att se på Entourage.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-07-30 kl 16:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons