Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fem möjliga motståndare för Arsenal

Idag får ni fixa lunchen tidigt och ta med den i brun påse. För klockan kvart i tolv slår ni er ner framför TV-apparaten eller fulstreamen på datorn och tittar på lottningen av Champions League-kvalet. För att riktigt sabotera hela dagens produktivitet så tar ni långlunch och spanar in Europa League-lottningen också klockan 13:00.

Det börjar nästan bli en tradition väl i paritet med Kalle på julafton och slå sig ned och följa Gianni Infantinos och Giorgio Marchettis öden och äventyr när de lotsar oss igenom dessa lottningar. Infantino med sina inövade korrekta uttal på varje klubb och Marchetti, likt den teknokrat han är, med sin fullständigt humorbefriade strukturfascism som det perfekta komplementet.

I Europa League följer vi med intresse vilka Swansea stöter på i playoffrundan, den sista omgången innan gruppspelet. Likaså går nu Tottenham in i den här rundan. Det är alltså lite intressant, att vinnaren av FA-cupen går direkt in i gruppspelet samtidigt som ligafemman alltså tvingas kvala. Eller playoffspela, vad det nu är för skillnad.

Men Swansea och Tottenham, och Europa League, får ursäkta. Mest intressant idag är ändå vilka Arsenal får möta. Det finns fem möjliga motståndare för Arsenal. Dessa är Real Sociedad, Fenerbahce, Pacos de Ferreira, Metalist Kharkiv och PSV Eindhoven.

:::

Real Sociedad (60%). Troligtvis det tuffaste av de fem motståndarna som Arsenal kan stöta på. Ett tekniskt och välorganiserat fotbollslag som slutade fyra i La Liga, och alltså borde vara Arsenals närmaste motsvarighet i Spanien, även om det inte är världens bästa jämförelse. Ett baskiskt lag innebär en fanatisk stämning på Anoeta och Arsenal föredrar nog att lottas hemma i sista matchen. Ett möte med Real Sociedad innebär också att Arsenal ställs öga mot öga med sin tidigare anfallare Carlos Vela, vilket betyder att Wojciech Szczesny måste passa sig lite extra för de chippade avsluten.

Fenerbahce (70%). Ett turkiskt lag är alltid en svårförutsägbar motståndare som kan ställa till stora problem men samtidigt brukar falla till föga för de större klubbarnas organisation och taktiska disciplin. Just i år är Fenerbahce förvisso ännu mer oförutsägbart i och med deras möjliga avstängning från fortsatt spel i Champions League, efter klubbens inblandning i en härva av matchfixande. De har ändå fått delta i kvalet i avvaktande på det slutliga överklagandet för vilket besked ska lämnas i slutet av augusti. Om Arsenal får Fenerbahce på lotten så finns det alltså en out också vid förlust.

Pacos de Ferreira (90%). Den portugisiska klubben vore i mina ögon den absoluta drömlottningen för Arsenal av de här fem möjliga motståndarna. Det är en match i vilken Arsenals kvalitet och rutin rimligtvis borde få fullt genomslag. Det är också ett möte som inte innebär några långa resor, och där det inte rimligtvis kan ha någon större betydelse för Arsenal om de får börja eller avsluta på hemmaplan.

Metalist Kharkiv (80%). Om Pacos de Ferreria var drömlottningen bland annat på grund av att det inte innebar några långa resor så är i så fall Kharkiv rena mardrömmen i det avseendet. En resa till Ukraina är inte vad Arsenal ser fram emot så här under säsongsinledningen, insprängt mellan ligamatcher. Det är ju också en lite lurig motståndare med tekniska spelare som kan ställa till problem för Arsenal, även om jag bedömer att det också är en motståndare som Arsenal inte ska behöva ha några problem med så länge som de är koncentrerade på uppgiften.

PSV Eindhoven (65%). Holländskt motstånd ska inte underskattas. Mönstret under senare år har förvisso ofta varit att holländska lag har ställt till problem för engelska klubbar, men sällan har de lyckats fälla dem. PSV är ett bra och mångsidigt fotbollslag och jag tror de skulle ha potential att ge Arsenal en rejäl utmaning, även om Arsenal ändå är att hålla som favoriter, inte minst sett över ett dubbelmöte. Men det är definitivt en motståndare som Arsenal helst inte önskar se på lottsedeln. Isaksson, som jag förstår har hjärtat lite på båda håll, får utveckla om han för sin egen del ser det här som en drömlottning eller en mardrömslottning.

:::

Champions League-kval alltså. Absolut ingenting att vinna för en klubb som Arsenal, men precis allting att förlora. Det är väl kanske så man måste beskriva det hela. De ska kvalificera sig, det är vad precis alla kräver och förväntar sig, och ingen kommer höja ens ett ögonbryn om de grejar det. Samtidigt som världen brakar samma om de skulle misslyckas.

Nu tror jag förvisso som synes att de alldeles oavsett motstånd också kommer att klara det.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-08-09 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons