Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Premier Leagues tio största "wankers"

Wanker är ett engelskt begrepp som bokstavligen syftar på en person som tycker om att roa sig på egen hand. Men i vardagligt bruk ses det numer som en allmän förolämpning och syftar på personer man föraktar, som är egoistiska och beter sig allmänt illa, som fuskar eller på annat sätt försöker tillskansa sig själva omotiverade fördelar.

Det är naturligtvis i det vardagliga bruket som jag använder ordet, och jag brukar göra det i en något skämtsam mening genom att referera till en förvisso påhittad och tämligen godtycklig wanker-lista. Det vill säga en inofficiell sammanställning över de spelare som jag för tillfället ser som Premier Leagues värsta syndare i detta avseende.

Sommaren och transferperioden är ju en sällsynt god grogrund för så kallade wankers. Det är en årstid där till och med en helyllepöjk som Gareth Bale kan drabbas av en ohälsosam dos wanker-itis. Att försöka trademarka en superfånig handsignal till målgest är så klart lite wankigt bara det. Att fejka tystnad och göra sig otillgänglig för spel under säsongsinledningen propellerar honom så klart uppåt i wankerhierarkin.

Men räcker det för att ta sig in på listan?

:::

(10) Gareth Bale. Det känns som att mycket med Bale har blivit väldigt utstuderat på senare tid. Att försöka göra en tämligen simpel och fantasilös målgest till ett trademark smakar illa. Och med tanke på vad hjärtat rimligen måste antyda, samtidigt som han uppenbarligen vill lämna klubben, så blir det därtill hyckleri av ett icke ringa format.

(9) Ashley Cole. Lever kvar på gamla meriter på den här listan, men det är ju också en rätt gedigen meritlista. Svek och skitsnack om sin gamla klubb, allmänt drygt beteende samt prickskytteövningar meddelst luftgevär på stackars praktikanter gör honom till symbol för ett moraliskt spelarförfall.

(8) Samir Nasri. Nu ska det så klart sägas att Roberto Mancini bröt mot både vett och etikett i sin publika sågning av Nasri under förra säsongen, men när man gör en så dålig säsong som Nasri själv gjorde så ska man veta mycket bättre än att gå i polemik med sin manager i media. Man ska hålla käften och prestera bättre.

(7) John Terry. De många moraliska snedstegen har diskuterats och ältats länge och även om en del av brotten börjar bli preskriberade så är det svårt att försvinna från en wankerlista när man spottar på motståndare eller för den delen tar täten upp på Champions League-podiet efter att ha blivit otroligt klantigt utvisad i semifinalen och avstängd under finalen.

(6) Wayne Rooney. Nu är förvisso Rooney tämligen orättvist behandlad i den här senaste härvan. Att Alex Ferguson tänjde på sanningen för att sätta honom i skithuset är uppenbart. Samtidigt är det svårt att komma förbi att samma spelare som för några år sedan klagade på klubbens ambition och kvalitet nu gnäller över att han inte längre är nummer ett. Auktoritetsproblemen och behovet av att vara älskad börjar gå till överdrift.

(5) Tom Huddlestone. Det är något som är lite sött med en spelare som precis funnit sig otillräcklig och överflödig i en klubb som väljer att gnälla på sin före detta manager för att han inte vill spela brittiska spelare. I ett lag som till stor del består av just brittiska spelare. Så istället för att vilja vara bra nog själv så gnälls det över att inte vara inkvoterad på grund av sin nationalitet.

(4) Benoit Assou-Ekotto. Det är något som stör mig med vänsterbacken. Jag tror det framför allt har att göra med någon form av ”jag bryr mig inte, det här är inte viktigt egentligen”-attityd. Allra helst som det följs upp av ett stundtals okoncentrerat agerande på fotbollsplanen som sätter egna laget i knipa.

(3) Papiss Demba Cissé. Valde tidigare i somras att av religiösa skäl vägra spela i Newcastles tröja med Wonga på. Har sedan dess gjort en helomvändning. Så antingen har han svikit sina värderingar, för vilket jag i så fall hoppas han fick bra betalt. Eller så var det bara lögn till att börja med.

(2) Peter Odemwingie. Sällan har en spelare gjort bort sig så fullständigt som i vintras. Ertappades fullständigt med handen i syltburken när han ville lämna West Brom för ett bättre kontrakt i QPR, och därefter sitter han mest och tickar hög lön i West Brom snarare än att faktiskt bara lämna.

(1) Luis Suarez. Kommentarer överflödiga. Rasismkontroverser, mängder av avstängningar, bitincidenter, filmningar, bristande lojalitet och respekt mot den egna klubben och medspelarna. Just precis när han ser ut att ha skärpt till sig så slår han till med något nytt.

:::

Just nu har väl Suarez en tämligen ohotad ledning. Men räkna med förändringar på listan vad säsongen lider. Spelare som lämnat Premier League, till exempel Cristiano Ronaldo och Carlos Tevez, hade ju haft goda möjligheter att kvalificera sig till en sådan här lista.

Det är kanske också rimligt att tänka sig att under själva säsongen så blir det här med wankers mer fokuserat på filmningar och allmänt tjafs med domaren och så vidare. Så här under sommaren är det ju snarare kontraktsaspekter som ställer till det och som leder till offentligt wankeri.

:::

Dagens matcher: Crystal Palace vs Tottenham (14:30), samt Chelsea vs Hull (17:00)

Crystal Palace är i min mening alldeles för svaga i defensiven, och det kommer att sättas på rejält prov redan i säsongspremiären. Det här är kanske en typ av match som Tottenham tappat onödiga poäng i under tidigare säsonger, och ett bra tillfälle att sätta ett annat exempel den här säsongen. Chelsea å sin sida vinner lätt.

Min gissning: Crystal Palace vs Tottenham – 2, Chelsea vs Hull – 1.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-08-18 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons