Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

LINHEM: Teen Wolves

Jag föredrar att inte dra några slutsatser alls om nyss påbörjade fotbollssäsongen under augusti-månad och jag skulle föredra om inga tabeller offentliggjordes förrän efter åtminstone femte omgången.

Men med det sagt tycker jag samtidigt väldigt mycket om de inledande omgångarna. Särskilt att få se nya spelare eller spelare i klubben sedan tidigare men som fått ökat förtroende. Men eftersom det är svårt att se alla matcher varje helg får man ofta nöja sig med att bara läsa om det och bara det tycker jag är spännande. Man kan numera på flera ställen hitta närmast oändligt med laguppställningar och förbluffas över hur unga de allra färskaste startspelarna i olika lag är.

ANNONS

Förutom enstaka 96:or(Mason Bennett, Dele Alli, Patrick Brough, Byron Lawrence, Koby Arthur, ) eller 95:or(Will Hughes, Adam Campbell, Drey Wright, Paul Digby, Paul Lynch, Tyler Harvey, Matt Grimes, Brad Walker) som står ut är det än mer intressant när ett lag ändrar om hela laget och framför allt föryngrar laget.

:::

Och i Wolverhampton behövdes det verkligen. Man hade till viss del råd med många av sina före detta PL-spelare i The Championship men i L1 vore det ohållbart.

Därför har man gjort sig av med – Karl Henry, Stephen Hunt, Christophe Berra, Sylvan Ebanks-Blake, Eggert Jonsson, Dorus De Vries, Adam Hammill och lånat iväg Stephen Ward, Razak Boukari och Tongo Doumbia. Och Roger Johnson och Jamie O’Hara sover med de frusna fiskpinnarna.

Det betyder att lagets enda spelare över 30 är Sam Ricketts som man värvade ifrån Bolton och av de spelarna som medverkade i 30+ matcher ifjol finns bara Ikeme, Sako, Kevin Doyle och Sigurdarson kvar.

Och ersättare har man hittat i utkanterna av sin egen trupp vilket gör att Wolves idag ser ut som ett lag Mick McCarthy skulle kunna ha ställt upp i Ligacupen för ett par år sedan. Snarare än förra säsongens lag av flera Karl Henry’s och en bakis Roger Johnson som lagkapten.

ANNONS

Egna produkter som Danny Davis, Zeli Ismail och Danny Batth har tillsammans varit ute på lån i nio olika klubbar innan de nu ser ut att bli ordinarie. Matt Doherty och Leigh Griffiths köptes billigt ifrån (irländska) Bohemians respektive Dundee och båda har tidigare varit utlånade i Hibernian där Griffihts till och med höll på att vinna skytteligan. Och Lee Evans, född -94, köptes inför säsongen ifrån Newport och har spelat alla ligamatcher hittills ifrån start. Richard Stearman var en ung lysande mittback när de gick upp under Mick McCarthy men föll i glömska under PL-tiden men är nu tillbaka och spelar bredvid Batth i backlinjen.

Av de gamla kvar är Ikeme kvar i målet, Bakary Sako har inte lämnat klubben trots att han inte skulle göra bort sig i PL och på topp har oftast Doyle och Griffiths spelat men även Sigurdarson har roterats in.

:::

Mannen bakom “ungdomsrevolutionen” är Kenny Jackett. Han som tog upp Millwall till The Championship och stundtals utmanade om en playoff-plats. Det finns flera yngre och mer spännande managers men även Millwall under hans tid i början främst var ett defensivt starkt lag så avslutade han mer offensivt.

ANNONS

Passande då är det att Wolves ser klart starkare ut offensivt. Med Kevin Doyle, Sigurdarson och Griffiths har man ligans bästa anfallsuppsättning och bakom dem har man Jake Cassidy som gjorde elva mål på en halv L1-säsong ifjol i Tranmere. Man har dessutom strålande yttrar med Bakary Sako framför allt men även den egna talangen Zeli Ismail på högerkanten ser väldigt spännande ut. Dessutom valde man som sagt att göra av sig med flera Karl Henry’s vilket lett till att man på innermittfältet spelat med de unga Lee Evans och David Davis som snarare är mindre och tidigare ofta fått spela på kanten. Vilket mot Crawley var något av ett problem samtidigt som mittbackarna Stearman och Batth inte spelade särskilt mycket förra säsongen.

Efter jag såg dem har man dessutom värvat in Kevin McDonald ifrån Sheffield United som bidrar med mer stål till innermittfältet och Scott Golbourne ifrån Barnsley som kan spela längs hela vänsterkanten.

Unga Wolves blir spännande att följa och hittills lever man upp till favoritskapet

ANNONS

Apropå Wolves och ett föryngrat lag finns det gott om likheter mellan detta Wolves och Mick McCarthy’s Ipswich.

Man har en före detta lysande mittback som haft några sämre säsonger (Stearman/Chambers) tillsammans med en egen produkt som varit utlånad ett par gånger men som äntligen får chansen(Batth/Tommy Smith), ung billigt köpt högerback (Doherty/Hewitt) och ett innermittfält med två mindre passningskickliga spelare (Davis-Evans/Skuse-Hyam), varav en av dem är en ung egen produkt född -91 (Davis/Hyam) och 4-4-2 såklart.

Wolves var också inblandad i ett rejält supporterbråk mot Port Vale nu i helgen. Port Vale-supportrarna har saknat en naturlig fiende större än Crewe och med Stoke utan räckhåll är Wolves en passande ersättare. 23 personer arresterade, främst Port Vale-fans. Bråket spillde över till centrala Burslem vilket är den delen av Stoke-on-trent som är Port Vales och det är också ett kul namn att säga på svenska.

:::

ÖVRIGT

Championship – The Derry Pelé, like Messi with a beard!

ANNONS

I helgen spelade Millwall borta mot Sheffield Wednesday men fick inte med sig sina bortatröjor så man fick spela i Wednesdays bortaställ. Tills andra halvlek då man trollat fram dem och det var möjligen tack vare tröjorna som man kvitterade till 2-2.

Och efter ösregn fick man skjuta upp Charlton-Doncaster, men man gjorde det först i andra halvlek då Donny ledde med 3-1. Reglerna är sådana att den spelas om ifrån början vilket är surt nog för Donny. Surast verkade Paul Dickov vara som tyckte matchen skulle fortsätta trots att bollen varken studsade eller rullade. Näst surast var Paul Keegan vars mål inte räknas men hans utvisning räknas konstigt nog.

I toppen av skytteligan ligger James Vaughan med sex mål och Troy Deeney på fem och Lewis Grabban på fyra. Alla är ganska allround, drygt 1.80 långa och födda -88. Uncanny.

Barnsley ligger i botten av tabellen men har gjort spännande värvningar i Dale Jennings, Marcus Pedersen och Paddy McCourt!

Mest udda säsongstart – Bolton som bara tagit två poäng, ett Blackpool som utan Matty Phillips och utan Tom Ince i flera matcher har tagit 13 poäng på fem omgångar och Bournemouth som vunnit tre matcher där de bara släppt in ett mål totalt men förlorat de övriga två med 5-1 och 6-1.

ANNONS

League One – I hear you Callum my name, and it feels like home

Leyton Orient har vunnit sina fem inledande matcher vilket är motsatsen till hur Leyton Orient brukar inleda säsonger men är ytterligare bevis på att man gjort rätt som behållit managern Russell Slade. Wolves på 13 poäng och Peterborough på 12 skuggar dem i toppen.

Räknar man med matcher i ligacupen har Peterborough redan gjort fyra eller fler mål i fyra olika matcher. Elva mål på de två senaste mot Tranmere(5-0) och 6-0 mot Reading(!). Orient har dock ännu bättre målskillnad i ligaspelet tack vare att man på topp har Kevin Lisbie och David Mooney som har gjort fem mål vardera och överväger att göra en buddy cop-film.

Det är idel nykomlingar i toppen av skytteligan. Nakhi Wells har som förväntat fortsatt ösa in mål och har fem på fyra matcher. Ännu fler har Callum Wilson, en egen produkt som tidigare främst spelat ute på lån i Kettering och Tamworth. Hans två mål i helgens 4-4 match mot Preston var hans femte och sjätte mål för säsongen. Han verkar känna sig hemma i Northampton

ANNONS

Sämst inledning har ungdomliga Carlisle gjort och många vill att Greg Abbott ska få sparken då han visserligen haft ett par bra år men flirtat med nerflyttning på sistone. Jag är dock lite tveksam då man har spännande ungdomar men mycket skador. Han är dessutom den manager som haft sitt jobb längst tid i England bakom Wenger och Paul Tisdale.

League Two – Coming to Bury

Chesterfield har startat bäst med fyra segrar och en oavgjord. Även Burton och Oxford är obesegrade med elva poäng vardera. I helgen vann Chesterfield tack vare mål av Gnandguillet och Darikwa. Med sina 1.93 är Gnandguillet dock bara L2’s nästlängsta afrikanska anfallare bakom Bury’s Jessy Reindorf som är 1.96. Chansen är dock väldigt liten att något annat lag skulle bestämma sig för att värva den tanzaniska basketspelaren Hasheem Thabeet(2.21) bara för att vara värst. Eller att Fleetwood skulle döpa om Jon Parkin till Akeem.

Gamle David Connolly som nu är i Portsmouth leder skytteligan med fyra mål. Och Pompey har sett bra ut offensivt men tappat flera matcher redan. Bakom honom finns hemvändaren Freddy Eastwood som tillsammans med Barry Corr lär göra en hel del mål för Southend.

ANNONS

I botten av tabellen ligger Accrington som förväntat tillsammans med Hartlepool som sjunkt igenom ifrån L1.

/Peter A Linhem

Publicerad 2013-09-04 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto