Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hörnan: Man City kastade första stenen i titelstriden

:::

Man City visade vilka som är favoriter till ligatiteln

Med fyra spelade omgångar var det onekligen så att egentligen inget av Manchesterlagen hade imponerat så särskilt i ligan, utan kanske snarare fått en del att undra över deras nivå den här säsongen. Samtidigt har också maskineriet hackat för Chelsea.

Några sådana frågetecken återstår inte efter dagens derby, där förvisso Man Utd måste börja göra sin hemläxa och fundera ut hur de egentligen vill genomföra sådana här matcher. Man City emellertid svarade för en kolossalt imponerande insats och visade utan tvekan vilket lag som är det på förhand främsta i den här säsongens titelstrid.

ANNONS

Yaya Touré var kolossal på Man Citys mittfält och frapperande var hur tydliga rollerna är i Man Citys spel, samtidigt som samma tydlighet inte alls stod att finna i Man Utds. När mittfältsspelet samtidigt översätts i en blixtrande offensiv, härledd av en lysande Sergio Agüero, så är Man City ett oerhört svårstoppat fotbollslag.

I mina ögon var den här segern i sig betydligt mer imponerande än den liknande 6-1-segern för två år sedan. Den översattes till en ligaseger på målskillnad. Den här segern kan översättas till en ligaseger med betydligt större marginal.

Tillbaka till ritbordet för Liverpool och Newcastle

Säg den lycka som varar för alltid. Två tunga förluster på hemmaplan den här omgången för Liverpool och Newcastle. Kanske inte minst Newcastle vädrade morgonluft efter den imponerande segern senast borta mot Aston Villa. En hemmamatch mot Hull ska då bara kunna gå på ett sätt.

Men riktigt så fungerar det nu sällan för Newcastle. Ett av Premier Leagues genom åren mest ojämna och oförutsägbara lag.

ANNONS

Liverpool gick till tidig serieledning med tre raka 1-0-segrar. Swansea satte därefter lite grus i maskineriet och orsakade för en knapp vecka sedan Liverpools första poängtapp. Hemmaförlusten mot Southampton var dock det första orosmolnet för Liverpool den här säsongen att tidigare säsongers svagheter fortfarande återstår.

En sak brukar känneteckna lag som vill och lyckas befinna sig i toppen av tabellen. De har förmågan att snabbt komma tillbaka från ett dåligt resultat. Nu måste Liverpool visa att de besitter den förmågan.

Tidsfråga innan Paolo Di Canio får sparken

Det börjar lukta tidig kris i Sunderland. Rent personalmässigt framstår klubben som kaos efter att Paolo Di Canio dels värvat halva världen, dels gjort sig ovän med den andra halvan.

Resultaten har heller inte gått Sunderlands väg med en enda poäng på de fem första omgångarna. Helgens bottenmöte mot likaledes utsatta West Brom slutade i en fullständig mangling. 3-0 till West Brom och Sunderlands ägare och styrelse måste rimligtvis börja fundera på om inte vågskålen för kontinuitet kontra resultat redan är tippad till Di Canios nackdel.

ANNONS

I den här takten kan det omöjligtvis ta särskilt många veckor till innan Paolo Di Canio blir den här säsongens första manageroffer.

:::

Tottenham!! Viktigt mål.

:::

Omgångens vinnare: Hull, Man City

Omgångens förlorare: Liverpool, Man Utd, Newcastle

Omgångens manager: Manuel Pellegrini. Svårt att argumentera mot att vinna sitt första derby i den nya klubben med 4-1 mot den värste konkurrenten och rivalen. En mer genuin storvinst än Roberto Mancinis inflaterade 6-1-seger.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-09-22 kl 20:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto