Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Premier Leagues främsta överraskningar och besvikelser

Omgångens första match spelades igår kväll mellan Crystal Palace och West Ham, två lag båda i behov av en vinst. Det var Tony Pulis första match på hemmaplan med Crystal Palace, och med en match mot inte överdrivet tufft motstånd så är det så klart en match som han och fansen rimligtvis bara kunde förvänta sig att vinna.

ANNONS

Något symptomatiskt så slutade också matchen 1-0 till Crystal Palace. West Ham har haft problem med målskyttet under säsongen, något som alltså återigen uppenbarade sig, trots 3-0-segern i helgen mot Fulham. Att det skulle bli Marouane Chamakh som avgjorde för Crystal Palace var kanske något mer oväntat.

Det var tre väldigt viktiga poäng för Crystal Palace som därmed går upp på tio poäng, samma antal som Fulham, och med häng på de tre-fyra lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Ett av de lagen är Cardiff vilka man härnäst möter på hemmaplan. Läget för Crystal Palace i ligan kan alltså inom kort se betydligt bättre ut än vad det gjort hittills under säsongen.

Att Crystal Palace skulle få det tufft i Premier League var långt ifrån oväntat, så någon besvikelse kan man inte säga att de är. Så här i början av december, och under en veckoomgång av Premier League, så kan det ändå kanske vara intressant att fundera på vilka lag och vilka spelare som hittills är den här säsongens främsta positiva överraskningar samt besvikelser.

ANNONS

:::

POSITIVA ÖVERRASKNINGAR

Lag

(3) Arsenal. Att kalla något för överraskning kan ju vara lite tudelat. Arsenals inledning på säsongen är dock starkare och mer stabil än vad jag tror de flesta hade antingen annat eller till och med hoppats på. Det är naturligtvis framför allt det offensiva spelet som drar till sig uppmärksamhet, men bakom detta ser vi också en stabiliserad defensiv. Det är kombinationen som gör att Arsenal har en genuin chans att vinna ligan den här säsongen.

(2) Everton. Jag menade att Everton skulle få stora problem att upprätthålla samma nivå i ligaspelet som de gjort tidigare, i och med bytet av manager från David Moyes till Roberto Martinez. I det avseendet har Everton varit en av ligans främsta positiva överraskningar, även om jag ändå inte tror att pratet om Champions League-platser i slutänden är särskilt realistiskt.

ANNONS

(1) Southampton. Det brukar alltid finnas något lag som en bra bit in på höstkanten något överraskande hänger med i toppen av tabellen. Det som skiljer Southampton från sådana lag är att de inte ger känslan av att vara däruppe av någon tillfällighet. Deras matchprogram på slutet har varit tufft, men om de kan undvika skador på sina främsta nyckelspelare så kan Southampton mycket väl blanda sig i Champions League-striden.

Spelare

(3) Ross Barkley, Everton. Roberto Martinez gör sitt bästa för att spela Barkley så sparsamt som möjligt. Det gör han förmodligen klokt i. Barkley har under flera år ansetts som en av Evertons och Premier Leagues mest lovande unga talanger, men det är kanske först den här säsongen som den talangen har börjat blomma ut på allvar.

(2) Adam Lallana, Southampton. Att Lallana är en mycket skicklig spelare har varit känt länge, men få hade nog kunnat förvänta sig att han skulle blomma ut till en spelare av så hög klass som han gjort den här säsongen. Att debutera i landslaget är en sak, men Lallana har visat prov på en typ av kvalitet som om några år kan göra honom till en av ligans absolut bästa spelare.

ANNONS

(1) Aaron Ramsey, Arsenal. Det var bara för något år sedan som Ramsey var Arsenalsupportrarnas favoritsyndabock. Rimligtvis måste karaktär och envishet vara några av Ramseys främsta egenskaper, för att lyckas vända en sådan situation till att bli den dominerande gestalten i det egna lagets offensiv och en av ligans absolut bästa och mest dynamiska spelare är djupt imponerande.

:::

BESVIKELSER

Lag

(3) Swansea. Visst, kanske är det lite orättvist att utvärdera Swansea utifrån hur det gick för dem förra säsongen, som var allmänt sett mycket lyckad. Ändå hade man förväntat sig mer av Swansea än de 15 poäng och den trettonde plats som de faktiskt lyckats skrapa ihop. Swansea måste kombinera Premier League med Europa League den här säsongen vilket brukar vara en utmaning för de flesta, men de har potential att göra det bättre än så här.

ANNONS

(2) Man Utd. Det var naturligt att det skulle bli en reaktion på att Alex Ferguson lämnade klubben, men spelmässigt har Man Utd hackat betydligt mer än vad en sådan reaktion motiverar. Man Utd möter nu på kort tid först Everton och sedan Newcastle på hemmaplan. Två tuffa matcher. Vinst i båda dessa matcher är nödvändiga för att Man Utd ska vara fortsatt med i ligastriden, och det är ett märkligt läge att befinna sig i så här i början av december.

(1) Sunderland. En ny manager och en mängd nya spelare, köpta för tämligen dyra pengar totalt. Naturligtvis hade både Sunderlands klubbledning och supportrar förväntat sig mer än vad de hittills har fått av detta. Sistaplats i ligan, åtta poäng på 13 omgångar, åtta gjorda mål och endast två vunna matcher. Sunderland fortsätter sin tradition av att underprestera sett till sin kapacitet och Gus Poyet har ett tufft jobb framför sig.

ANNONS

Spelare

(3) Pablo Osvaldo, Southampton. Southampton går bra i ligaspelet som det är, men man kan fundera över hur mycket bättre det hade sett ut om lagets dyrt inköpte anfallare Osvaldo hade presterat på ett sätt som hans prislapp möjligen motiverar. Osvaldo har inte varit direkt dålig men det är ändå en spelare man förväntar sig mer av.

(2) Ricky van Wolfswinkel, Norwich. Att ersätta Grant Holt i Norwich är så klart ingen rolig eller helt enkel uppgift. Tanken var dock att van Wolfswinkel skulle klara den uppgiften, men så här långt har han inte riktigt lyckats med den. Ett mål i debuten för Norwich, men därefter inga mål alls. Om van Wolfswinkel levererat så hade Norwich legat bättre till i tabellen.

(1) Roberto Soldado, Tottenham. Tottenham har förtvivlat svårt att göra mål vilket är förklaringen till lagets medelmåttiga ligaplacering. Det kan diskuteras hur mycket som egentligen är Soldados fel med detta, snarare är det kanske på mittfältet som problemet sitter. Känslan är ändå att Soldado hittills inte har lyckats bli den viktiga anfallare som Tottenham har letat efter under flertalet säsonger.

ANNONS

:::

Dagens matcher: Arsenal vs Hull, Liverpool vs Norwich, Man Utd vs Everton, Southampton vs Aston Villa, Stoke vs Cardiff, Sunderland vs Chelsea, Swansea vs Newcastle, West Brom vs Man City, samt Fulham vs Tottenham.

Tuff match på Old Trafford för Man Utd, mot ett formstarkt Everton. Särskilt intressant så klart att se David Moyes ställa upp mot sin gamla klubb med dess nye manager Roberto Martinez. Samtidigt har Chelsea och Man City båda potentiellt tuffa bortamatcher. Även Tottenham spelar borta mot ett Fulham i kris, men som kanske har fått några nya idéer med Rene Meulensteen som tillförordnad manager.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-12-04 kl 10:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto