Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guldläge för Arsenal

Peter Hyllman

Klockan är strax efter 02:00 på lördagsnatten. Jag befinner mig på ett hotell i Luleå och för en gångs skull är jag kanske på väg att fuska till det lite med bloggandet. Jag måste upp igen om några timmar och ett antal Kaffe Karlssons har gjort tankarna så där lagom ofokuserade.

Känslan är ändå att det är ett otroligt guldläge för Arsenal idag.

Det kan diskuteras i oändlighet att det är de andra topplagens instabilitet som är det största argumentet för att detta är Arsenals säsong. Ändå så är det en kvalitet att som Arsenal visa upp en sådan stabilitet som de trots allt gör. Med tanke på att Premier League är ett maraton snarare än ett sprintlopp så är det kanske den viktigaste kvaliteten.

Arsenal har hittills under säsongen haft en tendens att vinna där konkurrenterna istället spelat oavgjort. Arsenal har hittills under säsongen lyckats med att rädda oavgjort när konkurrenterna istället har förlorat. Det kan sett över en omgång framstå som en obetydlig skillnad, men sett över en hel säsong så är det skillnaden mellan vilken klubb som vinner ligan och vilka klubbar som inte gör det.

ANNONS

Idag har Arsenal chansen att ta ett stort steg mot ligaguldet. Låt gå för att både Liverpool och Tottenham vann sina matcher under lördagen. Men de båda klubbar, Chelsea och Man City, som med viss rätta betraktas som Arsenals största hot om ligaguldet tappade båda poäng. Chelsea förlorade mot Stoke och Man City klarade bara oavgjort på bortaplan mot Southampton.

Arsenal möter å sin sida Everton hemma på Emirates. Everton lyckades naturligtvis besegra Man Utd med 1-0 i veckan på Old Trafford. En bedrift så enastående att Newcastle bara några dagar senare upprepade den. På Emirates mot ett Arsenal i medvind så är Evertons chanser dock att betrakta som väsentligt mindre.

Tre poäng idag för Arsenal och det råder inget tvivel om saken – Arsenal är i så fall huvudfavoriter till ligatiteln.

Ni får själva avgöra om vad som ligger bakom en sådan uppfattning först och främst är sunt förnuft eller ett överdrivet intag av Kaffe Karlssons.

ANNONS

:::

Be Champions!!

 

Publicerad 2013-12-08 02:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto