Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Premier Leagues tio bästa defensiva spelare

Peter Hyllman

Förra fredagens lista över Premier Leagues tio bästa spelare stötte ju på omedelbar patrull i och med att den endast innefattade så kallade offensiva spelare. Det var naturligtvis en berättigad kritik på sitt sätt och bloggen gjordes snabbare än ögat om till att vara en lista över Premier Leagues tio bästa offensiva spelare.

Därmed var det ju att betrakta närmast som något givet att den bloggen skulle följas upp av en lista över Premier Leagues tio bästa defensiva spelare. Gränsen mellan offensiva och defensiva spelare är ju inte alla gånger helt och hållet självklar. Och precis som med förra bloggen så ska det så klart sägas att listans tidsperspektiv är att betrakta som luddigt.

Listor är så klart alltid uppskattade men också onödigt kontroversiella. Det motsägelsefulla med dem är så klart att de är bland det mest godtyckliga och subjektiva som över huvud taget är möjligt att publicera, men många som läser dem verkar betrakta och förhålla sig till dem som om de vore helt objektiva, eller i alla fall som om där fanns en objektivt sann lista därute. Kanske har det att göra med formatet i sig.

ANNONS

Men varför inte ägna Lucia åt lite hederlig listdiskussion?!

:::

(10) Victor Wanyama, Southampton. När Southampton köpte Wanyama i somras så undrade man lite om han egentligen behövdes, med tanke på att de redan hade Morgan Schneiderlin. Kombinationen har dock visat sig effektiv, och Wanyamas skicklighet har gjort Southamptons centrala mittfält till ett av ligans bästa.

(9) Mathieu Debuchy, Newcastle. Det är egentligen rätt sällan som Debuchy gör de här spektakulärt enastående insatserna, men vecka ut och vecka in så är han ändå en otroligt stabil och konsekvent spelare på högerbacken. En egenskap som är otroligt underskattad på just ytterbackspositionerna.

(8) Asmir Begovic, Stoke. Det finns några målvakter som konkurrerar om uppmärksamhet på den här listan. Bland dem exempelvis Hugo Lloris och David De Gea. Men Begovic drar vinstlotten då han ofta svarar för helt avgörande insatser för sitt Stoke.

ANNONS

(7) Gary Medel, Cardiff. Cardiff var minst sagt aktiva på transfermarknaden i somras och värvade flera spelare för dyra pengar. Det stora fyndet var dock Medel som tidigare var en av La Ligas mest stabila defensiva mittfältare. Medel har gett Cardiffs mittfält en auktoritet det annars helt hade saknat.

(6) Jan Vertonghen, Tottenham. Tottenham har ett flertal spelare som är aktuella i en sådan här diskussion. Paulinho till exempel skulle onekligen kunna ses som en bubblare. Vertonghen är dock en spelare som jag fastnar för, en mycket viktig kugge i sin backlinje och en viktig spelfördelare för sitt lag.

(5) Leighton Baines, Everton. Det måste ses som tämligen ovanligt när en ytterback är den spelare i ligan som producerar mest i termer av skapade chanser för sitt lag. Baines har dock under en längre tid brutit mot den normen och är en otroligt värdefull spelare för Everton. Borde vara det för England.

ANNONS

(4) Michael Carrick, Man Utd. När Man Utd förra säsongen vann ligan så valde många att se Robin van Persie som anledningen. Kanske var Carrick den större skälet men också det mindre synliga. Carricks positionsspel på sitt centrala mittfält är ohotat ligans bästa och han är ett jätteskydd för sin backlinje.

(3) Vincent Kompany, Man City. En väldig ledargestalt i Man Citys backlinje, en av många världsspelare i det laget. Viker inte undan i en enda situation och leder sina spelare på ett föredömligt sätt. Även en auktoritet vid sidan av planen vilket är nog så viktigt. Något het in i situationerna ibland.

(2) Petr Cech, Chelsea. Cech fick lite kritik för några säsonger sedan, men det som då uppfattades som slarv kan vara en konsekvens av klubbens turbulens vid sidan av planen. Oavsett denna kritik så har Cech under många år varit ligans överlägset mest stabila och drypsäkra målvakt. En jätte därbak.

ANNONS

(1) Pablo Zabaleta, Man City. Förmodligen är det här min personliga favorit bland Premier Leagues defensiva spelare. Intensiv i sitt arbete och säker i sin positionering på planen. Defensivt oerhört trygg men även med ett offensivt bidrag. Ett bultande sammanhållande hjärta i Man Citys lagbygge.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-12-13 00:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto