Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Kanonlottning för de engelska lagen i Champions League

Awesome! Outstanding! Det finns en tankeskola som går ut på att om man bemöter varje nyhet med ett positivt utrop så lyckas man bättre med allt vad man företar sig. Jag antar att det är ett annat sätt att säga att var man är sin egen lyckas smed.

ANNONS

Lite så får man väl ändå säga om dagens Champions League-lottning, där de fyra engelska klubbarna ställdes mot lite varierat motstånd. Vilket man kan tycka faller sig rätt naturligt i och med att två av klubbarna slutade etta i sina respektive grupper och de två andra slutade på andra plats. Föga förvånande så fick grupptvåorna en tuffare åttondelslottning.

Det kan man ju välja att kalla otur om man vill. Eller så ser man det bara som en konsekvens av att man slutar tvåa i sin grupp.

Oavsett vilket. Om lottningen i någon mening blir lätt så är det ju det så klart på sitt sätt bra. Om lottningen istället blir svår så kan man vara rätt säker på att det blir ett episkt europeiskt cupmöte i åttondelsfinalen, och det är ju på sitt sätt rätt härligt det med. Eller så finns det andra och mer personliga skäl att uppskatta sin lottning.

ANNONS

Och för de engelska lagen så inträffade idag allt detta.

:::

Man City vs Barcelona

Vilket supermöte mellan de båda engelska och spanska giganterna. Själv tror jag det här är en lottning som faktiskt passar Man City rätt bra, och jag gör det något udda ställningstagandet att betrakta dem som knappa favoriter. Jag tror Manuel Pellegrini vet precis hur Barcelona ska besegras, jag tror att Man Citys spelare är väl i teknisk paritet med Barcelonas, och dessutom tror jag att Man Citys hårdhet och defensiva kapacitet passar Barcelona riktigt illa. Barcelona har dessutom sett tämligen mänskliga ut hittills under säsongen.

Prognos: 60%

:::

Man Utd vs Olympiakos

Det finns alltid en utmaning i att så att säga vinna på beställning. Men det här är verkligen ett möte som Man Utd ska klara av. De har aldrig förlorat mot grekiskt motstånd i Champions League tidigare och det bör inte vara några problem att kontrollera motståndet på bortaplan för att därefter avgöra hemma på Old Trafford. Man Utd har klarat sig bättre i Champions League än i Premier League den här säsongen, förmodligen delvis eftersom de kan spela utan samma press på sig i Champions League.

ANNONS

Prognos: 90%

:::

Chelsea vs Galatasaray

Galatasaray är ett något tuffare motstånd än Olympiakos men det här är och förblir en match som Chelsea ändå ska vinna. Matchens stora dramaturgi handlar så klart om Didier Drogba och hans återkomst till Stamford Bridge lär kunna bli något alldeles extra. Med sin sista spark för Chelsea så vann han Champions League med klubben. Ska han nu lyckas skicka ut dem ur Champions League? Något helt omöjligt scenario är det naturligtvis inte. Men då måste han först få bollen och där är Chelsea starkare på alla övriga delar av planen.

Prognos: 80%

:::

Arsenal vs Bayern München

En äckligt tuff lottning för Arsenal naturligtvis. De regerande Champions League-mästarna och världens för tillfället bästa lag. Dessutom avslutar de på bortaplan och möter ett Bayern med ett stort övertag i Bundesliga och som därför kan koncentrera sig fullständigt på Champions League. Om Arsenal ska kunna rubba Bayern så måste de lyckas bättre på hemmaplan än vad de gjorde förra säsongen. Det är helt nödvändigt att de vinner den matchen och helst att de vinner med ett par mål. Det är en match som onekligen kommer att sätta Arsenals defensiv på lika stora prov som matchen mot Man City i helgen. Helt omöjligt att Arsenal vinner är det dock inte.

ANNONS

Prognos: 20%

:::

Mer i ett senare skede om Tottenhams beslut att ge Andre Villas-Boas sparken och om Villas-Boas beslut att gå med på att få sparken. Mutual consent eller vad det nu brukar kallas.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-12-16 kl 13:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto