Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Premier Leagues managerbarometer

Paolo Di Canio, Ian Holloway, Martin Jol, Steve Clarke och nu senast Andre Villas-Boas. Säsongen är blott cirka fyra månader gammal och redan har alltså fem managers fått sparken. En fjärdedel av Premier Leagues hela bemanning vid början av säsongen.

ANNONS

Metoden att byta manager av egentligen vad som helst för skäl eller svepskäl har blivit allt vanligare med tiden. Det kan handla om ett genuint missnöje med lagets resultat. Det kan handla om att vilja följa fotbollens moden och trender. Det kan handla om rent politiska maktspel inom klubbarna, någon vill visa vem det är som egentligen bestämmer.

Just precis som den engelska fotbollen är på väg att ge sig in i den hektiska julperioden så är det naturligtvis fler managers som sitter i farozonen. Både West Brom och Tottenham är naturligtvis på jakt efter fullvärdiga ersättare till flyktade Clarke och Villas-Boas. Andra managers såsom Mark Hughes och Sam Allardyce borde rimligtvis ha lite svårt att slappna av vid julbordet.

Men hur ser det ut då, om vi skulle göra en så kallad managerbarometer för Premier League – vilka managers sitter egentligen säkrast på sina poster och vilka befinner sig mest i farozonen för att få lämna sitt jobb någon gång under säsongens närtid?

ANNONS

:::

STORMVARNING

(1) Malky Mackay, Cardiff. Har hamnat i en segsliten konflikt med Vincent Tan, ägarens representant i klubbledningen. Först sparkades en av hans medhjälpare och nu har han själv enligt uppgift uppmanats att säga upp sig. Det bådar inte gott för Mackays framtid i Cardiff 

(2) Sam Allardyce, West Ham. Ger ett pressat intryck i intervjuerna. West Ham ligger lite smårisigt till i Premier League-tabellen och trycket från klubbledningen är stort vad gäller att hålla sig kvar. Allardyce har aldrig varit något populärt val bland West Ham-fansen.

(3) David Moyes, Man Utd. Den lilla pojken inuti mig vill tro att Man Utd inte är en klubb som sparkar en ny manager efter bara en säsong eller mindre. Men resultaten har varit så svaga att risken finns och analysen är inte svår att göra att Fergusons handplockade efterträdare kanske var för handplockad för sitt eget bästa.

ANNONS

LÅGTRYCK

(4) Chris Hughton, Norwich. Har gjort ett bra jobb med Norwich och det ser ut som om Norwich kommer ha en god chans att hänga kvar i Premier League också den här säsongen. Samtidigt är det lätt att få känslan att Norwich heller inte går framåt, och om det då börjar blåsa snålt under en period så drabbar det ofta managern.

(5) Gus Poyet, Sunderland. Det sägs ofta att det mest förnedrande för en fotbollsspelare är att bli inbytt i en match för att därefter bli utbytt i samma match. Om Poyet skulle få sparken under säsongen så har han väl i så fall drabbats av managerns motsvarighet. Något säger mig att om Sunderland åker ur så gör de det med Poyet med rodret, men ser situationen tillräckligt illa ut så kan det bli byte tidigare.

(6) Mark Hughes, Stoke. Har haft svårt att få Stoke att lyfta efter att han tagit över klubben från Tony Pulis. Har experimenterat med en ny och mer expansiv spelstil utan att egentligen lyckats få någon riktig kvalitet och flyt i det hela.

ANNONS

(7) Alan Pardew, Newcastle. Den här säsongens resultat borde egentligen tala till Pardews fördel och lite tyder egentligen på att Pardew skulle kunna få sparken. Men Mike Ashley, Newcastles ägare, är nyckfull och rapporter säger att Ashley och Pardew inte kommer särskilt bra överens.

MOLNIGT OCH MULET

(8) Rene Meulensteen, Fulham. Det påminde lite om vargen som generat dolde sina huggtänder när Meulensteen uttryckte sin förvåning över att Jol fick gå från Fulham. Han var i så fall den ende som var förvånad. Någon effekt har han ändå haft på Fulham som spelat märkbart bättre under Meulensteens ledning.

(9) Manuel Pellegrini, Man City. Det är svårt att föreställa sig att Pellegrini får sparken i nuläget. Trots allt har han tagit Man City till Champions League-slutspel och laget har hugg i Premier League. Men förlorar Man City mot Barcelona i Champions League och misslyckas med att fånga upp Arsenal så kan det visa sig att inte heller Pellegrini var holistisk nog.

ANNONS

(10) Paul Lambert, Aston Villa. Lamberts Aston Villa har under dennes tid i klubben gjort stadiga framsteg. Laget befinner sig nu mitt i Premier League-tabellen och optimismen är hög bland Aston Villas supportrar. Det får ses som väldigt osannolikt att Lambert riskerar sparken.

(11) José Mourinho, Chelsea. Att plocka tillbaka Mourinho till klubben var något av ett prestigeprojekt och det är svårt att föreställa sig Roman Abramovich bestämma sig för att ge Mourinho sparken. Chelseas spel haltar dock och det är oklart om Abramovich skulle uppskatta den mer defensiva hållning som kanske är nödvändig om Chelsea ska kunna hävda sig i ligatoppen.

MILD BRIS

(12) Tony Pulis, Crystal Palace. Har gjort någon form av mikrosuccé under sin hittills mycket begränsade tid i klubben. Crystal Palace såg ligamässigt döda och begravna ut innan Pulis kom till klubben, men ett antal segrar på rad har gett laget självförtroende och förnyat hopp i nedflyttningsstriden.

ANNONS

(13) Mauricio Pochettino, Southampton. Pochettino får sägas ha gjort en stor succé med Southampton under sitt år som manager för klubben. Lagets placering på Premier Leagues övre halva känns inte alls som någon tillfällighet och Pochettino är handplockad av Nicola Cortese, klubbens främsta ledningsgestalt.

(14) Michael Laudrup, Swansea. Den här säsongen känns så här långt betydligt mindre lyckad för Swansea än den förra. De sladdar i ligan, de slarvade bort gruppsegern i Europa League och de är ute ur Ligacupen. Ändå är det svårt att se Swansea sparka en manager som Laudrup. Namnet är nästan större än klubben.

VINDSTILLA

(15) Brendan Rodgers, Liverpool. Det är så klart omöjligt för Liverpool att sparka den manager som under de senaste 25 åren ser ut att vara den med den mest realistiska möjligheten att återföra klubben till forna tiders storhet. Det har varit en supersäsong så här långt för Rodgers, och det är inte många som sitter säkrare än han.

ANNONS

(16) Roberto Martinez, Everton. Har gjort Evertons övergång från David Moyes närmast sömfri, på flera sätt får man också säga att Everton har höjt sig betydligt. Everton presterar bra och även om lagets resultat skulle störtdyka framöver så är Evertons klubbledning en av ligans allra mest tålmodiga.

(17) Steve Bruce, Hull. Ansvarar för den nykomling den här säsongen som allmänt sett ansågs ha sämst chanser att hålla sig kvar i Premier League, men är paradoxalt nog den ”nye” manager som efter 16 spelade omgångar sitter säkrast i båten. Han har gjort ett strålande jobb med små resurser i Hull vars klubbledning snarare hoppas att inte han själv väljer att lämna klubben.

(18) Arsene Wenger, Arsenal. Osparkbar. Om han tidigare var delvis omotiverat ifrågasatt så är han nu desto mer älskad och uppskattad. Det ser ut som om han till sist, efter flera långa år, har börjat få ihop sitt spelarkollektiv igen och lagets prestationer ser ut därefter. Ingen sparkar Wenger.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-12-20 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto