Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Premier Leagues fem bästa anfallspar

Dags att avsluta det här listprojektet med att rangordna de bästa paren i Premier Leagues olika fotbollslag. Vi har gått igenom försvaret, ytterpositionerna samt det centrala mittfältet. Dags alltså att suga tag i den riktiga godbiten, anfallsparen.

ANNONS

Det hade ju kunnat vara en riktigt svår lista att göra om det tidigare modet med ensamma anfallare fortfarande hade varit så ensidigt populärt. Nu blir det ju lite lättare i och med att så många klubbar trots allt har hittat tillbaka till den här idén med två anfallare.

Mitt tidsperspektiv är som vanligt lite fluffigt. Det är inte bara under den här säsongen men det är inte heller någon matematiskt exakt bild över vilket par som är bäst genom tiderna. Huvudpoängen är att anfallsparet ska vara aktivt nu och låt oss säga att jag fäster mer vikt vid säsonger närmare tid än längre bak i tid.

Och jaja, jag vet, jag är biased. Jag har inte sett tillräckligt mycket av Laurent Koscielny och Per Mertesacker den här säsongen. Om jag hade gjort det så hade jag naturligtvis förstått att de är Premier Leagues överlägset bästa och mest produktiva anfallspar.

ANNONS

:::

(5) Gabriel Agbonlahor och Christian Benteke – Aston Villa

Big man och little man. Det vill säga den store spelaren som med kraft kan hålla upp bollen och sätta tryck mot motståndarmålet och den lille flinke och snabbe spelaren som är den perfekte komplementspelaren. Med den lilla skillnaden från stereotypen att både Benteke och Agbonlahor faktiskt också är tekniska spelare var och en för sig. Det är inte alltid som Aston Villas spel klickar, men när det gör det så bygger det ofta på att Benteke och Agonlahor driver igång lagets anfallsspel.

(4) Michu och Wilfried Bony – Swansea

Lite gränsfall på om detta är att betrakta som anfallspar i egentlig mening, men det funkar om vi tänker oss rena strikers tillsammans med anfallare som ligger mer djupt i planen. Så värst mycket speltid har inte de här spelarna fått tillsammans men de har demonstrerat att de hittar och komplementerar varandra alldeles utmärkt under hösten.

ANNONS

(3) Wayne Rooney och Robin van Persie – Man Utd

På pappret så ser det här ut som ett fullständigt bedövande anfallspar och många suktar ju också efter att de ska kunna börja spela tillsammans mer regelbundet den här säsongen. Sanningen är dock den att förra säsongen var van Persie strålande och Rooney lite upp och ned. Den här säsongen är Rooney fullständigt dominant men van Persie har varit hit och dit. Men stundtals fungerar det och då fungerar det alldeles fantastiskt. Som spelare verkar de även trivas tillsammans.

(2) Daniel Sturridge och Luis Suarez – Liverpool

En dödlig duo som går under beteckningen SAS. Huruvida några av de hårdaste som finns inom brittisk militär uppskattar att associeras med lätt fjolliga fotbollsspelare förtäljer inte historien, men som metafor för anfallsparets farlighet funkar det ju rätt väl. Suarez är naturligtvis en spelare i världsklass, men Sturridge är inte väldigt långt bakom och han har demonstrerat att han kan frodas i rätt miljö.

ANNONS

(1) Sergio Agüero och Alvaro Negredo – Man City

För mig är det inget snack om saken, Agüero och Negredo är Premier Leagues bästa anfallspar, med viss marginal. Båda är tekniska, och Agüero är mer teknisk än nästan alla, men Negredo har den där kvaliteten som är så otroligt viktig, att kunna ta den underordnade rollen och göra det där grovarbetet som banar väg både för honom själv men framför allt för partnern. Negredo är en underskattad spelare och tillsammans med Agüero och dennes genialitet så har Man City ligans bästa anfallspar.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2013-12-30 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto