Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Premier Leagues fem bästa mål 2013-14

22 omgångar av Premier League har spelats hittills under säsongen. Den matematiskt normalbegåvade inser således snabbt att det har spelats totalt 220 matcher. På dessa 220 matcher har det totalt gjorts 594 mål. Det innebär ett snitt motsvarande exakt 2,7 mål per match. Vilket alltså betyder att det har varit en offensiv säsong så här långt.

Den absoluta majoriteten av alla dessa mål är naturligtvis antingen rätt ruffiga mål, i allt för hög utsträckning en produkt utav defensiva misstag, eller så är det helt enkelt tämligen medelmåttiga mål med Premier Leagues mått mätt. Men sedan finns det naturligvis de där enskilda guldkornen, målen som kan utgöra kryddan på en hel säsong.

Vad som är bäst och snyggast vad gäller mål är naturligtvis fruktansvärt subjektivt. Vi kan ju börja med att det mycket väl kan vara en skillnad på vad man menar med bäst respektive snyggast. Det är inte nödvändigtvis samma sak. Sedan faller det sig naturligt att jag kanske tycker något är bra eller snyggt samtidigt som andra tycker detsamma om något helt annat.

Det här är hur som helst min uppfattning.

:::

(5) Luis Suarez, Liverpool vs Norwich

Det har av någon anledning länge varit Luis Suarez favoritsysselsättning att göra mål på just Norwich. Men även om många tänkte att han nog skulle kunna göra några så hade de knappast föreställt sig vad som komma skulle. Sättet han valde att inleda målskyttet på var magnifikt. Ett skott från cirka 40 meter som helt ställde John Ruddy.

(4) Pablo Osvaldo, Southampton vs Man City

Pablo Osvaldo var en av Southamptons stora värvningar i sommar. En mager målskörd och rapporter om disciplinära problem gör dock att hans säsong så här långt får ses som misslyckad. En ljusglimt var dock hans mål mot Man City. Att böja in bollen i krysset är förvisso svårt nog, men att bygga upp det med att lura bort Vincent Kompany och därefter två andra försvarare gör det strålande.

(3) Luis Suarez, Liverpool vs Norwich

Luis Suarez fullföljde demoleringen av Norwich med ett mål som ekade av minnen från Matt Le Tissier och Paul Gascoigne. Förvisso tyckte Suarez att det räckte med att lobba bollen över en motståndare, men den bestämdhet med vilken han därefter torpederade in bollen i bortre krysset kompenserade väl för den sparsamheten.

(2) Jack Wilshere, Arsenal vs Norwich

Arsene Wenger är förmodligen för gammal för våta drömmar, men om något skulle orsaka dem så är det förmodligen minnesbilderna av det här målet. En produkt av hans egen fotbollsidé i sin fulländning. Ett monument till betydelsen av förmågan till improvisation på fotbollsplanen, förpackat i ett blixtsnabbt kombinationsspel.

(1) Pajtim Kasami, Fulham vs Crystal Palace

Många ville göra parallellen till Marco van Bastens mytomspunna mål under EM 1988, men kanske var det här rent tekniskt ännu bättre. Att i farten kunna kontrollera bollen på bröstet på det viset och från det läget få iväg en sådan volley är naturligtvis fulländat. Det mest osannolika med målet är kanske att det kommer i en match mellan Fulham och Crystal Palace.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-01-27 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons