Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Man Citys succévärvning kombinerar intelligens och fysik

Utseendet kan bedra. Det är lätt hänt att missta Alvaro Negredo för en klassisk centerforward som plågar motståndarförsvaren med sin styrka. Men den mångsidige spanjoren besitter fler kvaliteter än så, vilket han också har visat hittills under sin första säsong i Premier League.

Det var en del som var skeptiska när Man City i somras betalade mer än £20m pund för Negredo. Inte minst Man City-fansen själva. Det framstod som rätt mycket pengar, särskilt som Stevan Jovetic också var på väg till klubben och inte minst eftersom Edin Dzeko redan fanns där. Fem månader senare är det svårt att belägga Manuel Pellegrini med fel.

ANNONS

Det som tilltalar mig mest med Alvaro Negredo är hans intelligens på fotbollsplanen. Han läser spelet utmärkt, anpassar sig både efter motståndarnas och sina medspelares rörelser, och utnyttjar luckor till sin egen och lagets fördel. Hans förmåga att improvisera i trånga situationer är imponerande.

Samtidigt kan man inte bortse från den fysiska aspekten i Alvaro Negredos spel. Hans styrka ger honom en klar fördel gentemot motståndarna, och föga förvånande så menar Negredo själv att det fysiska spelet är vad han uppskattar mest med Premier League.

Det gör honom också till en strålande partner till Sergio Agüero. Det är ett samarbete som varit otroligt fruktsamt, som tillsammans har resulterat i 23 ligamål hittills den här säsongen. Det är två spelare med motsatta drag och som därför kompletterar varandra på ett bra sätt.

ANNONS

Med VM på horisonten så är det här naturligtvis ett stort år för Alvaro Negredo. Även om Vincent Del Bosque av hävd brukar favorisera spanjorer som spelar i La Liga så bör Negredo ha god chans att ta en plats i Spaniens VM-lag. I VM-kvalet var han Spaniens mest effektiva målskytt, med ett mål var 56:e minut. I Man City visar han att han definitivt håller måttet.

Man City är tveklöst favoriter till att vinna Premier League den här säsongen. Det är ett favoritskap som huvudsakligen bygger på lagets förmåga att göra mål. I det avseendet så är Alvaro Negredo en otroligt viktig pusselbit för lagets framgångar.

Hur Tottenham klarar av att hantera honom kommer vara en av de tunga frågorna inför kvällens stormatch på White Hart Lane, mellan Tottenham och Man City.

:::

För Man Citys räkning handlar det kanske mest om att kontrollera en gammal bekant som anfallare. Emmanuel Adebayor, som efter sju svåra år i Tottenham har hittat formen igen under Tim Sherwood.

ANNONS

:::

Samtidigt som det spelas fotboll i norra London så bränner det till på Stamford Bridge med ett av de mer hätska Londonderbyna. Chelsea möter West Ham, ett möte som generellt sett brukar vara tämligen ensidigt sedan Chelsea hoppat upp några kliv på den ekonomiska repstegen.

:::

Vilken djävulsk demolering på Anfield igår.

Liverpool brukar dra längsta strået i de här mötena, men det är sällan som Everton har blivit så fullständigt överkörda som de blev igår kväll. Ett styrkebesked av Liverpool och kanske en återkomst till verkligheten för Everton och Roberto Martinez.

Vinnarskallar i Liverpools anfall. Daniel Sturridge vill göra mål, mål, mål och mera mål. Luis Suarez skäller på honom för att han inte passar bollen. Liverpool leder med 4-0. Undrar om de var taggade igår kväll?

:::

”We’re staying up, we’re staying up!”

ANNONS

Så lät det på Old Trafford igår kväll. Vilket i alla fall visar att humorn inte har försvunnit tillsammans med resultaten. Själv satt jag mest och irriterade mig över att Juan Mata mesade till det med vantar på. Jäkla Londonfasoner. Typiskt nog hade så klart Ashley Young också vantar på sig.

Men ser jag en snood så plockar jag fram hagelbössan och beger mig i riktning mot Manchester.

:::

Är Alvaro Negredo säsongens värvning?

De som av något skäl hoppas att något annat lag än Man City ska vinna Premier League sätter ju sitt hopp främst till Man Citys förmodat tuffa spelschema, med bortamatcher mot flertalet av ligans topplag.

Första varvet i den karusellen ikväll alltså. Och ett litmustest för hur svårt Man Citys spelschema egentligen kommer drabba dem. Själv är jag normalt sett lite skeptisk till dylika resonemang om hur spelscheman kommer att avgöra Premier League.

ANNONS

Jag tycker, och anser att erfarenheterna så också har bekräftat, att betydelsen av detta ständigt överdrivs. Möjligen just för att det resoneras utifrån förhoppningar snarare än förväntningar.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-01-29 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto