Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hörnan: Fyra slutsatser från supersöndagen

:::

Topp fyra är klara! Det går att diskutera teoretiska möjligheter långt över det absurdas gränser, men rent praktiskt måste man säga att den eventuella tveksamhet som fanns kvar i ligan om vilka lag som nästa säsong spelar i Champions League är över. Arsenals och Liverpools bortasegrar idag mot två av de tre huvudsakliga konkurrenterna garanterar mer eller mindre detta. Den inbördes ordningen mellan dessa fyra lag är ännu oklar, men att det är dessa fyra lag det handlar om är helt klart.

Brendan Rodgers har fattat sin roll! Det märks att Rodgers i stor utsträckning har förstått sin roll som manager i en klubb som Liverpool. Han spelar på myten om klubbens storhet och gör den på så vis till verklighet. Han uppvisar ingen direkt blygsamhet eller ödmjukhet. Kort och gott, han ber inte om ursäkt för att han är där han är och på så vis signalerar han att Liverpool heller inte ska be om ursäkt ute på fotbollsplanen. Signalerar man styrka utåt så inte bara framstår man som stark, man blir till sist stark. Att vara manager i en klubb som Liverpool, eller för den delen Man Utd, innebär mer än enbart det rent fotbollsliga.

Man Utd är inte i kris, utan i katastrof! Under lördagen befann jag mig i Gävle och såg där i köket till en cafeteria en skylt med texten ”det här är ingen kris, vi befinner oss i en ren katastrof”. Få saker kan vara mer talande för Man Utds situation just nu. Resultaten är så klart en historia i sig, men prestationerna är nu så pass dåliga att någon behöver rycka i nödbromsen. David Moyes har i nuläget endast en återstående livlina, hängandes i dess absolut sista tråd, i Champions League till veckan. Med en sådan fullständig avsaknad av eget spel och förtroende så framstår det dock som omöjligt att klara av också den uppgiften.

Verkligheten har kommit ifatt Tim Sherwood! Två toppmöten på rad för Tottenham och Sherwood och två ytterst tama framträdanden. Mellan dessa båda möten ett minst lika tamt framträdande mot Benfica och Tottenham är i praktiken utslagna ur Europa League. Minus ett mirakel så är säsongen således slut för Tottenham, utan titlar och utan framgång i den ständiga jakten på Champions League-spel. Tim Sherwood framstod som ett möjligen inspirerat val till en början men har avslöjats brutalt de senaste veckorna.

:::

Omgångens vinnare: Arsenal, Everton, Fulham, Liverpool, Man City

Omgångens förlorare: Chelsea, Man Utd, Tottenham

Omgångens manager: Brendan Rodgers. Dominerade fullständigt med Liverpool på Old Trafford och det mest talande var kanske att Liverpool vann med så stora siffror utan att egentligen spela så särskilt bra.

Omgångens mål: Tomas Rosicky, 1-0 vs Tottenham. Boom!

:::

Naturligtvis diskuteras David Moyes framtid som Man Utd-manager. Det är en diskussion jag får anledning att återkomma till under veckan. Apropå det där med att verkligheten har kommit ifatt.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-03-16 kl 20:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons