POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Den enes död är den andres bröd

Ut i andra matchen i Ligacupen, efter förlängning mot Man City. Ut redan i tredje omgången av FA-cupen mot Cardiff på hemmaplan. En bra start i Premier League har inte riktigt tagits tillvara utan Newcastle har sakta men säkert fallit nedåt och tillbaka i tabellen ackompanjerat av alldeles för många halvkassa eller i värsta fall undermåliga resultat och insatser.

Det kan knappast beskrivas som en lyckad säsong för Newcastle. Premier League är förvisso en öppen historia och att sluta på övre halvan av tabellen är inte nödvändigtvis i sig något misslyckande, även om känslan är att Newcastle bättre hade kunnat ta tillvara sin starka säsongsinledning. Men en klubb som Newcastle bör kunna konkurrera om de inhemska cuptitlarna, men även där har laget fallit igenom.

Vad som är mest iögonfallande är hur Newcastle i ett flertal matcher har fullständigt fallit samman. Som exempelvis nu senast mot Southampton när de förlorar 0-4 och blir fullständigt överkörda av ett lag som de bör kunna hålla allra minst jämna steg med. Det är en typ av resultat som har gett managers sparken i andra klubbar.

Ändå känns det som om Alan Pardew på något vis har undsluppit kritik för Newcastles prestationer den här säsongen. Kanske finns det en normaliserad syn inom klubben att lagets problem mer beror på ägaren än på managern, helt klart har Joe Kinnear som fotbollschef varit en distraherande och kanske något ursäktande faktor den här säsongen.

Kanske är det också så att den managerkollega som Alan Pardew garanterat kommer att hälsa på inför dagens match och möjligtvis, om inga kontroverser har inträffat, också kommer att hälsa på efter matchen, har bidragit till att hålla det granskande strålkastarljuset borta från Alan Pardew.

David Moyes våndor och bekymmer under sin första säsong i Man Utd har presenterats grundligt i media, vilket placerat övriga managers i en för dem synnerligen bekväm medial passningsskugga. Åtminstone vad avser managers i klubbar nedanför de allra största. Media verkar bara ha tid för ett byte i taget, så småvilt kan leva hyfsat tryggt.

Jag tvivlar på att Alan Pardew känner någon större tacksamhet mot David Moyes för den sakens skull. Och varför skulle han det, det är knappast Moyes avsikt att på något sätt skydda Pardew.

:::

Är det sista chansen för Cardiff idag? De möter Crystal Palace på hemmaplan, de ligger fem poäng bakom dem med en match mer spelad. Efter dagens match har Cardiff blott fem matcher kvar att spela. Jag sträcker mig så långt som att påstå att om inte Cardiff vinner mot Crystal Palace så är de i praktiken borta från Premier League nästa säsong.

:::

Vilket praktfiasko man ändå måste säga att Fulham har gjort den här säsongen. På sitt eget sätt lika mycket fiasko som exempelvis Man Utds och möjligen Sunderlands säsonger.

Oklart vilken nytta Felix Magath egentligen har gjort i Fulham. Undrar just hur länge han blir kvar i klubben, om han egentligen följer klubben med ned i The Championship.

Inte ens vinst borta mot Aston Villa idag lär ge Fulham någon chans att rädda kontraktet.

:::

Livsviktig kvällsmatch för Chelsea. De bara måste lyckas bryta igenom Stokes försvar. Det är framför allt målskyttet som de måste få ordning på. Och naturligtvis se till att kunna ladda om efter veckans halvjobbiga förlust mot PSG. Chelsea har dock av hävd haft hyfsat lätt för Stoke.

:::

Två utsatta och ifrågasatta managers stöter på varandra även på Carrow Road när Norwich möte West Brom.

Chris Hughton har börjat bli alltmer ifrågasatt av både supportrar och den egna klubbledningen, men Norwich har alltjämt en någorlunda betryggande marginal till nedflyttningsstrecket. Pepe Mel i West Brom har hittills gjort en lustig figur i West Brom och inte alls fått någon karaktär på lagets spel, vars prestationer blivit stadigt sämre.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-04-05 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå