POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Bara den här mannen kan hindra Liverpool från att vinna Premier League

:::

Det händer alldeles för ofta att en match i Premier League hypas upp på förhand bara för att därefter falla pladask som en mjölig pannkaka när den väl kommer till stånd.

Desto mer fantastiskt att se matchen på Anfield mellan Liverpool, som jag menar motsvarade även högt ställda förväntningar på en fotbollsmatch av den här magnituden.

Liverpool visade mästartakter i den första halvleken, och därefter visade Man City sina mästartakter i den andra halvleken. 2-0 till Liverpool blev till 2-2 och allt såg direkt ovisst ut.

Sedan visade emellertid Man City varför de med all sannolikhet inte blir mästare den här säsongen heller. Ett horribelt försvarsmisstag av den annars så pålitlige Vincent Kompany gav Liverpool chansen att avgöra.

Därmed kan vi vara rätt säkra på att Liverpool spelade bort Man City från ligatiteln, och ett euforiskt Anfield kunde på ett tämligen passande sätt fira i glädjerus samtidigt som där fanns en stolthet i hur både klubben och staden överlevt och hanterat även den djupaste sorg.

Vilken enorm missräkning för Man City som ett tag den här säsongen såg ut att kunna gå mot fyra titlar. Det blev bara en, den första. Därefter har deras säsong gradvis brutit samman. Ut ur Champions League i åttondelsfinalerna och Premier League återigen utom räckhåll redan i april.

Förvisso vet jag ju nu att Man City vill se sig själva som ytterst holistiska, vad nu det innebär, men man kan ändå undra hur klubbens fortsatta förtroende för Manuel Pellegrini egentligen ser ut.

Liverpool dansar vidare mot ligatiteln, en fullständigt sanslös och osannolik proposition om den hade ställts innan säsongen tog sin början. Liverpool vill nog inte se sig själva som outsiders men visst är det vad de är.

På något sätt känns det ju också som ett plusbetyg för fotbollens själ att de faktiskt visar att det är möjligt. Även om man nu skulle vilja ruska om Man City och fråga dem vad fan de egentligen pysslar med. Det här skulle ju vara deras storhetstid. Istället har de tappat två ligatitlar på raken.

Den ende som nu kan stoppa Liverpool från att ta sin 19:e ligatitel är José Mourinho. Hans Chelsea beger sig till Anfield om två veckor. Han är å andra sidan den ende med de mentala, psykologiska och taktiska verktygen som ger honom en mer är fair chans att faktiskt också göra det.

Det blir ett ännu tuffare test för Liverpool.

:::

James Milner. Herregud. Om inte han spelade till sig en VM-plats idag så förstår jag mig inte på den moderna fotbollen.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-04-13 kl 19:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå