Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bara ekonomi skiljer Luis Suarez från Barcelona

Peter Hyllman

Det är frestande att utgå från att saker och ting hör ihop. När nu Barcelona cirklar runt Luis Suarez som katten kring het gröt så vill man väldigt gärna tro att det på något vis har att göra med Suarez bitincident under VM, att det har skapat intresset från Barcelona alternativt gjort Liverpool mer benägna att sälja än tidigare.

Men förmodligen är det inte så, utan det här är bara en logisk fortsättning på en process som Luis Suarez iscensatte redan förra sommaren. Liverpool har hela tiden varit en station på vägen för honom, det är i själva verket någon av de spanska storklubbarna han vill till.

Det här demonstrerade han så klart redan förra sommaren. Då valde till sist Real Madrid att istället lägga sina pengar på Gareth Bale, vilket fick Luis Suarez att tämligen skamlöst erbjuda sina tjänster till Arsenal. När inte det greppet gick hem så löstes besväret åtminstone tillfälligt med att Suarez skrev på ett nytt kontrakt med Liverpool till en väsentligt högre lön.

Annons

Helt osannolikt är det nog inte att Brendan Rodgers och Liverpools klubbledning gav Luis Suarez samma löfte som Alex Ferguson och Man Utd en gång gav till Cristiano Ronaldo: ”Nej, vi kommer inte att sälja dig den här sommaren, men ge oss en säsong till så får du lämna klubben om ett år!” Om så är fallet så har Suarez onekligen levererat sin del i avtalet.

Det kan måhända störa en del Liverpoolfans att tvingas se på sin egen klubb som blott en mellanlandning på väg till någon av de största europeiska klubbarna. Men det är knappast värt att ta personligt, inte när det är en spelare med sydamerikanska rötter tillhörandes den spanska kultursfären. Sådana spelare drömmer inte om engelska klubbar när de är barn.

Liverpools fans bör kanske vara glada att Suarez lämnar klubben, åtminstone för en stor summa pengar. Ja, det är en spelare som hjälpt klubben tillbaka till Champions League, men det är också en spelare som dragit klubbens goda namn rätt ned i smutsen vid upprepade tillfällen. En konsekvens av detta beteende var bland annat att Kenny Dalglish fick sparken.

Annons

Det är också en spelare som klart och tydligt demonstrerar, denna sommar likaväl som förra sommaren, att han inte bryr sig något om Liverpool som fotbollsklubb, åtminstone i den utsträckningen att han är beredd att kompromissa med sina egna personliga intressen. Han är tvärtom beredd att ljuga och bedra för att ta tillvara dessa intressen på Liverpools bekostnad.

I slutänden är det så klart en rent ekonomisk fråga. Om Liverpool erbjuds en viss summa pengar som de anser är värd mer än att hålla fast vid en spelare som uppenbarligen vill lämna klubben, så kommer det bli en försäljning. För Barcelona handlar det bara om att skaka fram de nödvändiga medlen.

Det har pratats om att Alexis Sanches skulle vara en del av den affären, och alltså gå den motsatta vägen. Det utgår förvisso från att Sanchez själv är intresserad av att flytta till Anfield, ett inte självklart steg. Rapporter från samtalen mellan Barcelona och Liverpool antyder dock att det är två av varandra oberoende affärer som diskuteras, gällande Luis Suarez respektive Alexis Sanchez.

Annons

Saker och ting hör inte alltid ihop.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Siem De Jong (ST), Ajax till Newcastle, . Bra värvning på en position där Newcastle behöver förstärka. De Jong har varit en framstående spelare i Ajax och säger sig ha drömt om att få arbeta med Alan Pardew, som tydligen är större i Holland än jag anade. Med beröm godkänd (++++)

Marvin Emnes (RW), Middlesbrough till Swansea, okänt. Emnes har varit utlånad till Swansea förut, senast så sent som i våras. Nu har Swansea löst honom på ett permanent kontrakt. Emnes har varit ojämn under sin tid i Middlesbrough, oklart hur mycket han tillför. Godkänd (++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-07-03 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto