POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Luis Suarez flytt till Barcelona ger Liverpool något att bita i

Det ryktas tungt inom engelsk fotboll att Arsenal inom ett-två dygn kommer att bränna iväg £67m på totalt fyra spelare. En riktigt rejäl satsning i så fall. Man får anta att den ene i så fall är högerbacken Mathieu Debuchy från Newcastle, och den andre verkar alltmer säkert bli Alexis Sanchez från Barcelona för saftiga £32m.

Det vore självklart en väldigt bra värning för Arsenal. Sanchez är en spelare av väldigt hög kvalitet, om än det återstår att se hur han klarar övergången till Premier League. Om Arsenal dessutom förstärker med fyra spelare för den nämnda summan så är det också en viss markering vad avser lagets ambitioner för kommande säsong.

För mig är dock Alexis Sanchez-värvningen särskilt intressant av ett helt annat skäl. Nämligen att om Arsenal värvar honom så betyder det att Liverpool inte värvar honom. Vilket självklart är en seger i sig själv för Arsenal men som också betyder att Liverpool inte kommer kunna ersätta den till Barcelona flyktade Luis Suarez med den spelare de hade för avsikt att ersätta honom med.

Slutsatsen är enkel. Liverpool kommer vara tvingade att ersätta Luis Suarez med Någon Annan. Om vem denna Någon Annan blir kommer förmodligen visa sig bli en av den här sillysommarens mer intressanta frågeställning fram till dess att fönstret stänger om en månad och en halv.

Fyra kandidater nämns i tidningarna lite oftare än övriga, och om vi utgår från tanken att ingen rök uppstår utan någon form av eld så skulle jag se så här på dessa kandidaters fördelar respektive nackdelar:

:::

(4) Divock Origi, Lille

En spelare som Liverpool sägs vara väldigt intresserade av, men en spelare jag så här långt inte är överdrivet imponerad av. En sak som talar för Origi är att han är en renodlad anfallare vilket kan vara en fördel om Liverpool ska försöka kompensera för Suarez produktionsbortfall i målkolumnen. Origi är dock en spelare som också saknar erfarenhet av spel i Champions League och i en tuffare liga som Premier League. Origi petade möjligen Romelu Lukaku i landslaget i VM, men jag skulle se Lukaku som en smartare måltavla för Liverpool.

(3) Lazar Markovic, Benfica

Den 20 år gamle serben har haft en strålande med Benfica och var med och förde klubben till ligatiteln i Portugal samt till final i Europa League. Markovic är helt klart en spelare med en väldigt spännande potential, men han är kanske också något mer ensidig som spelare än Luis Suarez och gillar företrädesvis att spela till höger i ett tremannaanfall. Likt Origi kan man hävda att Markovic saknar erfarenhet och kan behöva växa på sig. En förväntad prislapp runt £25m kan vara lite väl häftig för en sådan spelare.

(2) Antoine Griezmann, Real Sociedad

Griezmann har haft en imponerande säsong i La Liga där han har producerat 16 mål under förra säsongen. Han visade sig också vara framgångsrik och produktiv i landslaget när Frankrike gick till kvartsfinal i VM. Griezmann utgår normalt sett från vänsterkanten men kan spela på olika positioner i anfallet. Han är bra med boll och passar utmärkt in i Liverpools taktiska upplägg. Han kan fungera väldigt bra tillsammans med Daniel Sturridge. Frågan är om han klarar av att upprätthålla Liverpools anfall på egen hand utan en spelare som Sturridge som utgångspunkt, vilket stundtals kan visa sig nödvändigt under en säsong.

(1) Xherdan Shaqiri, Bayern München

Väldigt intressant spelare, som likt Luis Suarez faktiskt kan spela på egentligen vilken som helst position längst fram i planen. Är en väldigt stor talang vilket självklart är varför Bayern München köpte honom för ett tag sedan, men är också villig att lämna den tyska klubben för mer speltid. Liverpool är då ett klart intressant alternativ. Hans attityd sägs vara ett av skälen till att han inte fått chansen i Bayern, men Brendan Rodgers har ju med framgång hanterat truliga anfallare förut.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Gareth Barry, Man City till Everton, fri. Barry hade en strålande säsong med Everton 2013-14 och var en av de främsta anledningarna bakom Evertons framskjutna tabellplacering. Everton vill naturligtvis bygga vidare på detta och att köpa Barry känns som en naturlig första åtgärd. Med beröm godkänd (++++)

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-07-10 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå