Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Queens Park Rangers, 2014-15

Peter Hyllman

Nykomlingar men ändå gamla bekanta i Premier League. QPR:s chanser i Premier League ser goda ut efter att ha förstärkt sitt mittförsvar men anfallet väcker fortfarande frågor. Harry Redknapp är ett namn som talar för trygghet på managerposten och en mer stabil sejour i Premier League för QPR den här gången.

QPR återvänder till Premier League endast ett år efter att de åkt ur ligan med en snyftning. Det var dock en knölig väg tillbaka. QPR slutade fyra i The Championship och tvingades till playoff. Väl där var de i långa stunder utspelade av Derby på Wembley men lyckades ändå vinna tack vare ett sent mål från Bobby Zamora.

Överlag presterade QPR ändå bra förra säsongen. 60 mål på 46 ligamatcher är förvisso inte något imponerande facit, men QPR:s mittfält bestående av spelare som Joey Barton, Jermaine Jenas och Ravel Morrison måste förmodligen betraktas som The Championships bästa mittfält under 2013-14. Det är ett mittfält som skapar målchanser och QPR måste bara bli bättre på att ta tillvara dessa målchanser.

Annons

QPR:s huvudsakliga problem under förra säsongen var försvaret, som saknade bredd och spetskvalitet. Richard Dunne och Clint Hill spelade majoriteten av matcherna i mittförsvaret. Det är emellertid ett problemområde som Harry Redknapp har adresserat under sommaren genom värvningarna av Rio Ferdinand och Steven Caulker, potentiellt ett av Premier Leagues mer framstående mittbackspar.

Harry Redknapp som manager är också något som gör QPR mer stabila denna säsong än förra gången klubben befann sig i Premier League. Då undergrävde klubbledningen sitt eget lag genom att först värva in horder av nya spelare och därefter inleda den närmast obligatoriska managerkarusellen. Redknapp är ett tillräckligt stort namn i sig själv för att motivera stabilitet, samtidigt som han efter sina två år i klubben har getts tid att bygga upp sitt eget lag.

Annons

Med knappt tre veckor kvar till ligapremiären så är det huvudsakligen anfallet som Redknapp måste bygga vidare på för att verkligen göra QPR konkurrenskraftiga under kommande säsong. Charlie Austin presterade bra i The Championship och gjorde 17 mål men måste nu visa att han håller också i Premier League. Loic Remy lämnar med all sannolikhet klubben. Behöver QPR värva en etablerad anfallare?

:::

Nyckelspelare:

Rio Ferdinand. Gammal spelare men en ledare i backlinjen och en spelare som inte minst Steven Caulker kan lära mycket av. Mängder med erfarenhet och förmodligen motiverad av att återförenas med Harry Redknapp.

Joey Barton. Kontroversiell spelare på QPR:s mittfält som dock visade både sitt kunnande och sitt värde i The Championship. Kan fylla flera olika roller på mittfältet och är en spelare vars kvalitet ofta underskattas på grund av sin personlighet.

Annons

Charlie Austin. Omhuldad anfallare som har haft några riktigt bra säsonger i The Championship men som nu är den målskytt som QPR så här långt vilar sina förhoppningar på i Premier League. Viktigt att Austin visar att han är mogen att hoppa upp detta steg.

:::

De fem första matcherna:

Hull (h)
Tottenham (a)
Sunderland (h)
Man Utd (a)
Stoke (h)

En överkomlig säsongsinledning för QPR som förvisso inte kan räkna med några poäng på bortaplan men som på sina tre hemmamatcher både kan och behöver se till att de har en godkänd poängskörd att arbeta vidare med. Om de efter fem omgångar har mellan 7-9 poäng så måste QPR betrakta sin inledning på säsongen som mycket lyckad.

:::

Prognos: Mitten av tabellen

Premier League är en så jämn liga nu för tiden att det är minst sagt svårt att innan säsongen väl har börjat kunna säga hur lagen kommer att placera sig inbördes. QPR är förvisso nykomling men är ändå ett lag och en klubb som besitter färsk erfarenhet av Premier League. Laget består samtidigt av skickliga spelare och om Redknapp kan realisera deras potential så ska QPR kunna sikta på tabellens mitt och ett förnyat Premier League-kontrakt.

Annons

Avgörande för QPR den här säsongen blir lagets förmåga att stänga matcher och spela på resultat. När QPR spelade i Premier League för två säsonger sedan tappade de många poäng i slutet av matcherna när motståndarna tilläts antingen kvittera eller avgöra matchen. En måttstock på QPR:s framgång är i vilken utsträckning Redknapp har lyckats utveckla lagets taktiska disciplin och uthållighet.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-07-27 17:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto