Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hull, 2014-15

Framgång föder nya utmaningar. Hulls strålande fjolårssäsong innebär att laget den här säsongen måste balansera europeiskt cupspel med engelskt ligaspel. Laget har förstärkts både offensivt och defensivt under sommaren men får ändå svårt att undvika nedflyttningsstriden.

Trots att Hull gjorde det väldigt bra förra säsongen så slutade de ändå bara på 16:e plats. Imponerande resultat framför allt under höstsäsongen var svåra att upprepa under våren när Hulls prestationer i ligan började svikta. Delvis var det förvisso en effekt av att marginalen ned till nedflyttningsstrecket var så stor och Hull mentalt förberedde sig för cupmatcher på Wembley.

ANNONS

16:e-platsen i tabellen förra säsongen gör helt enkelt inte Hull rättvisa. Det skapar förhoppningar inför den här säsongen, allra helst som Steve Bruce har förstärkt laget offensivt med kvalitetsspelare i form av Robert Snodgrass och Tom Ince. Defensivt har Hull förstärkt med Andy Robinson från Dundee United samt den mycket talangfulle mittbacken Harry Maguire från Sheffield United.

Hull stora styrka förra säsongen var lagets defensiva organisation. Med anfallare som bland andra Nikica Jelavic, Shane Long och Sone Aluko så är Hull väl besatta också offensivt. Hulls dilemma var lagets förmåga att producera målchanser, något som Steve Bruce adresserat med köpen av Robert Snodgrass och Tom Ince.

Det centrala mittfältet förblir dock ett svagare område för Hull. Tom Huddlestone är en spelare med hög kvalitet, men vid sidan av honom saknas det riktig spetskvalitet i Hull. Vad Steve Bruce bör fokusera på innan säsongen drar igång är att hitta en genuin defensiv mittfältare av god kvalitet. Sedan är frågan om Jake Livermore kan bli den bollhållande offensive mittfältaren centralt för Hull.

ANNONS

Det är ett hyfsat känt fenomen för nyss uppflyttade lag att den andra säsongen kan visa sig tuffare än den första. Den ursprungliga entusiasmen börjar avta samtidigt som motståndarna är bättre inlästa. För Hull kompliceras detta ytterligare av att samtidigt behöva spela Europa League, med den extra belastning i spelschemat som detta innebär.

Det är inte bara en fråga om ökad fysisk belastning på Hulls spelare. Det är också en fråga om kompetens i klubben. Steve Bruce har aldrig varit manager i Europa förut och det är således första gången han behöver brottas med taktik i europeiskt cupspel, rotation av spelare, samt att kunna hitta den mentala och taktiska balansen mellan europeiskt cupspel och inhemskt ligaspel.

:::

Nyckelspelare:

Curtis Davies. Var strålande som mittback förra säsongen och en betydande faktor bakom Hulls framgångar. Lagets kapten och backlinjens obestridlige ledare, behöver visa att förra säsongen inte var något undantag.

Tom Huddlestone. Imponerade på de flesta med sina prestationer i Hull förra säsongen och borde i efterhand ha varit självskriven i den engelska VM-truppen. Höll i taktpinnen på Hulls centrala mittfält och hans betydelse för Hulls spel är mycket stor.

ANNONS

Robert Snodgrass. Köpt till den här säsongen från Norwich där han var en av de tongivande spelarna. Är bra på fasta situationer och duktig på att skapa chanser åt det egna laget från sin högerkant. Viktig spelare för Hull för att länka samman mittfält och anfall.

:::

De fem första matcherna:

QPR (a)
Stoke (h)
Aston Villa (a)
West Ham (h)
Newcastle (a)

Klart överkomlig inledning för Hull som dessutom kan ha en fördel av att ha inlett tävlingssäsongen tidigare än övriga i Europa League, och således kan vara lite varma i kläderna. Borde kunna sikta på närmare tio poäng under de första fem matcherna, och i så fall har de en bra plattform att stå på inför en betydligt tuffare period därefter med matcher mot Man City, Arsenal och Man Utd. Tufft prestigemöte i första omgången mot QPR.

:::

Prognos: Botten

Jag tror den här säsongen blir tuffare för Hull. Dels för att Premier League konsekvent blir en allt tuffare och mer konkurrenskraftig liga, motståndet blir bättre och bättre. Dels för att Hull måste brottas med spel både i England och, om allt går som det ska, i Europa League. Nu har Hull ändå goda chanser att kunna hålla sig kvar, men sett till hur jämnt det var i botten av Premier League förra säsongen, så lär de få svårt att under säsongen hålla sig utanför den teoretiska nedflyttningsstriden.

ANNONS

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-07-31 kl 17:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto