Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier Leagues tio bästa värvningar

Peter Hyllman

Det sägs att definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett nytt resultat. I så fall är jag väl att betrakta som just galen I och med att jag återigen vågar mig på att göra en sådan här lista över de tio värvningar jag tror och tycker är de bästa i Premier League under den gångna sommaren.

Det brukar ju av en del hävdas att det inte går att göra en sådan här lista innan säsongen ens har börjat. Men då har man missförstått vad listan egentligen går ut på. Det är naturligtvis fullt möjligt att säga vilka värvningar man tror kommer bli bäst precis på samma sätt som man innan säsongen börjar kan säga vilket lag man tror kommer vinna ligan.

Utgångspunkten här är alltså vad jag tror. Sedan kan ju det med facit på hand och eftertankens kranka blekhet visa sig fullständigt käpprätt åt helvete en bit in på säsongen eller ännu hellre efter säsongens slut. Jag har ju en lång och illuster historia på den här bloggen av att ha i alla fall några spektakulära fel varje säsong.

Annons

En tradition jag helt säkert kommer att hålla fast vid.

:::

(10) Eliaquim Mangala, Man City

I mina ögon är detta Man Citys klokaste och mest intressanta värvning inför den här säsongen. Mangala skapade sig ett väldigt gott renommé i Porto och är en välbehövlig förstärkning i en dessförinnan något tunn backlinje. Med rätt utveckling kommer Mangala kunna bli en mittback i världsklass.

(9) Radamel Falcao, Man Utd

Det kan diskuteras i vilken utsträckning Man Utd behövde värva Falcao, men givet att klubben bestämt sig för att dumpa både Javier Hernandez och Danny Welbeck så behövdes en anfallare. Och ska man värva en anfallare så är Falcao minst sagt inte något dåligt alternativ.

(8) Mohamed Diamé, Hull

Hull har gjort mängder med spektakulära och högintressanta värvningar den här sommaren, bland dem Robert Snodgrass, Gaston Fernandez, Abel Hernandez och Hatem Ben Arfa. Men Diamé tycker jag tillför Hull en viktig dimension och tyngd på det centrala mittfältet.

Annons

(7) Mario Balotelli, Liverpool

En värvning som kan bli precis allt mellan succé och fiasko. Balotelli har pendlat mellan himmel och helvete precis hela sin karriär, men det är precis en sådan spelartyp som Liverpool behövde få in i laget sedan Luis Suarez gick till Barcelona. Att inte ta en chans på Balotelli hade varit idioti.

(6) Dusan Tadic, Southampton

Säsongens fynd kan mycket väl ha gjorts i Holland med hjälp av Ronald Koemans känselspröt. Den unge serben värvades som en möjlig ersättare till den sålde Adam Lallana och har redan inledningsvis på säsongen visat upp sitt stora kunnande. Kan bli säsongens stora utropstecken.

(5) Romelu Lukaku, Everton

Det var länge öppet till vilken klubb Lukaku skulle gå, men till slut så bestämde han sig för Everton. Få trodde att Everton skulle kunna lägga ut en sådan summa på en spelare, men Lukaku är heller inte vilken spelare som helst. Han låg bakom mycket av Evertons framgångar förra säsongen, och kan göra det igen.

Annons

(4) Diego Costa, Chelsea

Många dömer bort Costa baserat på Spaniens VM-slutspel men glömmer bort hur hyllad han var under klubbsäsongen innan. Han var ovärderlig under Atléticos bästa säsong någonsin. Som spelartyp passar han närmast perfekt in som anfallare i ett lag lett av José Mourinho. Hård, tuff och småful, allt i ett.

(3) Alexis Sanchez, Arsenal

Möjligen inte den renodlade anfallare som Arsenal framför allt behövde, men ändå en gudabenådad, snabb och målfarlig spelare som definitivt tillför spetskvalitet till Arsenals spelartrupp. En typ av värvningar som Arsene Wenger börjat göra på senare år, och som behöver göras fler av.

(2) Angel Di Maria, Man Utd

En sanning är att Man Utd har saknat det riktigt livsfarliga kreativa hotet från kanterna sedan Cristiano Ronaldo såldes till Real Madrid, något som har satt ökad press på ett i själva verket för svagt centralt mittfält. Med Di Maria så är detta en brist som kan ha åtgärdats. En spelare som kan återföra skräckfaktorn till laget.

Annons

(1) Cesc Fabregas, Chelsea

En värvning som förstummar på fler sätt än ett. Chelsea får en spelare i högsta världsklass och därtill en spelartyp som löser väldigt många av de problem som hemsökte Chelsea förra säsongen. Teknisk, passningssäker och väldigt spelintelligent. Fabregas ger Chelsea ett betydligt mer sammanhållet mittfältsspel, och förvandlar Chelsea från kandidater till favoriter både i England och Europa.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2014-09-04 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto