Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hörnan #25: Den som väntar på något gott

Veckans lag

:::

Bubblare:

Rob Green, QPR
Kurt Zouma, Chelsea
Mauricio Isla, QPR
Joey Barton, QPR
Jordon Ibe, Liverpool
Wilfried Zaha, Crystal Palace
Dame N’Doye, Hull

:::

Tankar och slutsatser:

Så kom den då till sist. QPR:s första vinst, ja till och med första poäng, på bortaplan under 2014-15. Detta under QPR:s första bortamatch sedan Harry Redknapp lämnat som manager. Kanske var det ny manager-effekt, spelarna såg hur som helst mer taggade ut än de gjort på länge, men Chris Ramsey försvagade knappast sina chanser att få behålla jobbet åtminstone säsongen ut, givet att inte Tony Fernandes fortsätter drömma.

Det kom till sist också, vinstmålet för Chelsea. I de absoluta slutminuterna slog den utmärkte Willian till på hemmaplan mot Everton, en poäng förvandlades till tre och Chelsea behöll därmed sitt sjupoängsförsprång på Man City. Ett väldigt viktigt mål.

ANNONS

José Mourinho sade sig annars efter matchen inte komma ihåg någon säsong där de blivande mästarna inte hade vunnit med ett mål sent i matchen. Och visst kan det nog vara så. Det som oftast gör mästare till mästare, till skillnad från laget som slutar tvåa eller trea, är just att de lyckas vinna ett par sådana här täta matcher i slutet.

Annars var det fortsatt prat om FA och domarinsatser. Mourinho har ju pratat om kampanjer och pekat på olika måttstockar mellan spelare och klubbar. Vem vet om detta prat kanske har fått önskad effekt, för igår var det Branislav Ivanovic som befann sig i blåsväder precis i samband med Chelseas vinstmål, vilket domaren däremot inte uppmärksammade.

Det är sådant som händer. Vad avser Ivanovics möjliga bett på James McCarthy så har jag min egen personliga zombieteori som går ut på att Luis Suarez i själva verket är en zombie.

ANNONS

Aston Villas förlust mot Hull innebar att Paul Lambert fick sparken, se dagens tidiga blogg. QPR:s vinst mot Sunderland innebar att de kravlade sig upp ovanför nedflyttningsstrecket. Det är två resultat som minst sagt hettar till nedflyttningsstriden med åtta lag inom sex poängs avstånd från varandra på platserna 12-19.

Leicester gjorde en riktigt stark andra halvlek borta mot Arsenal och var så när att faktiskt lyckas vända matchen. Men det börjar alltmer se ut som att det vore en av Premier League-historiens kanske främsta comebacks ifall de lyckas hålla sig kvar den här säsongen.

Om nedflyttningsstriden är oerhört jämn och omfattande så är kampen om Champions League-platserna nästan lika tät den. Fem lag befinner sig här inom fem poäng på platserna 3-7, och Liverpools vinst mot Tottenham på Anfield var onekligen nödvändig för dem för att hänga på det tåget. Mario Balotellis vinstmål betyder att Tottenham ligger sexa på 43 poäng istället för fyra med 46 poäng.

ANNONS

Större än så är inte skillnaden mellan succé och fiasko.

:::

Be Champions!!

Publicerad 2015-02-12 kl 18:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto