Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan #31: Vad i hela friden hände med Dejan Lovren?

Peter Hyllman

Veckans lag

:::

Bubblare:

Simon Mignolet, Liverpool
Ashley Williams, Swansea
Maurico Isla, QPR
Joey Barton, QPR
Gylfi Sigurdsson, Swansea
Alexis Sanchez, Arsenal
Bafetimbi Gomis, Swansea

:::

Tankar och slutsatser:

Det är en del fotboll kvar av säsongen att spela, men utifrån helgens resultat känns de fyra översta platserna klara. Liverpools och Tottenhams poängtapp ger dem ett mäktigt avstånd upp till de övriga.

Chelsea spelar väl knappast bra, men de vinner. Och sex-sju poängs försprång med en match mindre spelad, och med sju omgångar kvar av säsongen, tappar de inte.

Liverpools byte av taktik gav dem en lång segersvit i Premier League. Men den taktiken blev obönhörligt avslöjad när de ställdes mot toppkonkurrenter. De saknar fortfarande backar som klarar av att spela sig ur press.

Annons

Vad hände egentligen med Dejan Lovren? En prima kandidat till den här säsongens mest spektakulärt misslyckade värvning.

Rejäla dödsryckningar från både QPR och Leicester den här omgången, som om det var möjligt spetsar till nedflyttningsstriden ytterligare. Leicester känns fortfarande allt för avhängda, men QPR är helt plötsligt med igen.

Ett par riktigt snygga mål den här omgången. Bobby Zamora gör en Kennet Andersson mot Brasilien upphöjt några gånger runt månen.

När Man Utd förlorade skyllde Alex Ferguson på domaren. När Arsenal förlorar skyller Arsene Wenger på gräset. När West Brom förlorar skyller Tony Pulis på sociala media. Nya tider.

Ander Herrera påminner mig jobbigt mycket om en ung Norman Bates.

Tänk om Liverpools värvning av Dejan Lovren hade blivit som den var tänkt, det vill säga åstadkom vad som var syftet. Hur högt upp i tabellen hade de kunnat ligga då? Större är inte marginalerna.

Annons

:::

Blev en liten diskussion under förra bloggen om det här med att utveckla unga spelare, och att det kanske inte alltid är så enkelt som att ”spelaren fick chansen men tog den inte!”

Bra läsning på det temat:

https://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/manchester-united/11515509/Wilfried-Zaha-I-felt-worthless-at-Manchester-United-but-Im-loving-football-again.html

Publicerad 2015-04-05 21:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto