POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hörnan #37: Man City är Chelseas farligaste hot

Veckans lag

:::

Bubblare:

Joe Hart, Man City
Joel Ward, Crystal Palace
Yaya Touré, Man City
Matt Phillips, QPR
Gylfi Sigurdsson, Swansea
Shane Long, Southampton

:::

VECKANS VINNARE:

Leicester. För att vara ett lag som under lång tid såg dött och begravet ut under säsongen så är det en fantastisk helomvändning. Inget lag har legat sist i tabellen under så många omgångar och ändå klarat sig kvar. Leicester hade vunnit fem av sina sex senaste matcher. Nu krävdes en enda poäng borta mot Sunderland för att säkra nytt kontrakt, och hela laget slet som djur för varandra. Imponerande av Leicester och imponerande av Nigel Pearson.

Southampton. Målen ramlade in så fort att jag ett tag trodde det var något fel på målappen. Ett något längre toalettbesök hade lett till att man missade tre mål. Southampton gjorde mos av Aston Villa, hakade av Swansea och tog rygg på Tottenham och Liverpool om en europeisk cupplats inför sista omgången. En riktigt imponerande bedrift av Southampton givet alla de spelare laget tappade inför säsongen.

Man City. Har visat något av sin duglighet under de senaste veckorna och inte minst idag mot Swansea. Ruggig effektivitet i första halvlek följdes upp av såväl disciplin som moral i andra halvlek. Att gasa förbi igen efter att ha tappat 0-2 är imponerande i sig. Man City säkrade förmodligen andraplatsen den här omgången och även om det inte har någon större betydelse så visar det ändå att det faktiskt bara var Man City den här säsongen som vid sporadiska tillfällen under säsongen såg ut att kunna utmana Chelsea. De ligger fortfarande närmast.

:::

VECKANS CLIFF BARNES:

Newcastle. Newcastles ambitiösa försök att misslyckas med precis allt de gör lever vidare. Ett lag som har så mycket att spela för ska inte behöva tappa en ledning i halvtid mot ett lag som redan är nedflyttat, men i andra halvlek var det sjukt nog QPR som visade att de ville något. Newcastle måste vinna i sista omgången för att ha sitt öde i egna händer. Deras enda förhoppning inför sista omgången är att de i West Ham möter ett lag i nästan lika oduglig form som de själva.

:::

Tankar och slutsatser:

Oavgjort mellan Man Utd och Arsenal. Oväntat…

Det var ett resultat som både Louis van Gaal och Arsene Wenger nog kunde leva med. Men ingen av dem borde vara helt och hållet nöjd med en matchbild som båda lagen i stor utsträckning misslyckades med att kontrollera.

Båda lagen har mycket kvar att jobba med inför nästa säsong.

Starkt gjort av QPR att ta sig samman efter förra helgens förnedring och från underläge i halvtid. Det borde ha varit Newcastle som hade haft mer vilja, men det var QPR.

”Mercenaries Out” stod det på en del skyltar på Loftus Road, och det hänger väl ihop med vad både Joey Barton och Chris Ramsey har varit inne på, att det finns spelare i laget som helt enkelt inte har ansträngt sig under säsongen.

Resultaten gick Aston Villas väg den här helgen, och det får de kanske vara glada för. Att spela en måstematch i nedflyttningsstriden i sista omgången efter en dylik stjärnsmäll hade inte varit någon lustig uppgift.

Synd på en riktigt bra säsong för Swansea. De hade rejält hugg på den sista europeiska cupplatsen inför slutomgångarna, men det ville sig till sist inte. Garry Monk får dock vara mer än nöjd med sin och lagets säsong.

Fantastisk prestation av Crystal Palace på Anfield, något som lätt har glömts bort i allt hallaballå runt Steven Gerrards avsked. Spelare som Jason Puncheon, Yannick Bolasie och Wilfried Zaha håller hög ligaklass.

Får Crystal Palace behålla dem? Fördelen med TV-pengarna för sådana lag är att de kan kämpa bort de medelstora europeiska klubbarna.

:::

För övrigt:

Vann Bristol Rovers dagens playoff-final i The Conference, från och med nästa säsong The National League, mot Grimsby på straffar i en otroligt intensiv och välspelad match.

Division 5 i England – högre kvalitet än Allsvenskan, och sett till publik mer än den genomsnittliga La Liga- eller Serie A-matchen.

Sådana klubbar med så många fans så långt ned i seriesystemet – det är en sak som gör den engelska fotbollen så väldigt speciell.

Publicerad 2015-05-17 kl 19:58

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto