Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hörnan #38: Mer lättnad än glädje för Newcastle

Veckans lag

:::

Bubblare:

Tim Krul, Newcastle
Scott Dann, Crystal Palace
Marc Albrighton, Leicester
Charlie Adam, Stoke
James Milner, Man City
Jamie Vardy, Leicester
Loic Remy, Chelsea

:::

VECKANS VINNARE:

Newcastle. Det slutade lyckligt till sist, om man håller sig till fotbollsmatchen. Mindre lyckligt om man ser till läktarsången efter match där Newcastles fans uppmanade Mike Ashley att ”you fat cockney bastard, get out of our club!” I tio raka matcher hade Newcastle misslyckats med att vinna och det såg länge segt ut idag också. Den store hjälten blev Jonas Gutierrez, som kommit tillbaka efter en tids kamp med cancer, som passar till Newcastles första mål och själv gör det andra och avgörande.

ANNONS

Arsenal. Spelet, målen och resultaten har hackat i de senaste omgångarna för Arsenal men idag var det aldrig något snack. Att ta med sig en storvinst i sista omgången till FA-cupfinalen mot Aston Villa om en knapp vecka var precis vad laget behövde. Starka prestationer av Theo Walcott och Jack Wilshere ger även Arsene Wenger mer alternativ att fundera på inför lördagen.

Stoke. Vi får gå tillbaka till tidigt 1960-tal för att hitta något lag som så totalt har gjort mos av Liverpool. Det var en säsongsavslutning som var lika präktig som oväntad men ett passande avslut på hemmaplan för Stoke och för Mark Hughes som i skymundan har gjort en riktigt stark säsong. Slut på säsongen nu och Stoke kan börja ladda om för nästa säsong.

:::

VECKANS CLIFF BARNES:

Liverpool. Ingen förlust är rolig men på vissa förluster blir man förbannad. Det meddelades i veckan att Brendan Rodgers på måndag ska sitta ned inför en utvärderingskommitté för att värdera vad som varit bra och dåligt med den här säsongen; i sig en inte helt upplyftande idé. Att behöva göra något sådant en dag efter att spelarna så fullständigt vikt ned sig framstår snarare som något förnedrande. Istället för femma slutar Liverpool sexa. Avsaknaden av stolthet och vilja att vinna är något som borde oroa både Brendan Rodgers och Liverpools klubbledning.

ANNONS

:::

Tankar och slutsatser:

Hull behövde vinna mot Man Utd för att alls ha chansen att hålla sig kvar och de hade allt. De hade spelet, de hade målchanserna, de hade till slut fler spelare på planen. Men de gjorde inte mål.

En blandning av otur och oskicklighet gör att Hull åker ur Premier League. Jag förmodar att de kan finna viss tröst i att Newcastle trots allt vann, så det hade förmodligen ändå inte spelat någon roll om de vunnit.

Aston Villa har förlorat sina två sista ligamatcher. Det kan inte ha varit den uppladdning de hoppats på inför FA-cupfinalen.

Leicester fick fira storstilat hemma på King Power Stadium med en storseger med 5-1 mot QPR. Fantastiskt kul för dem att få fira fortsatt spel i Premier League inför lyriska hemmafans.

Många spelare gjorde idag sina sista matcher i England. Steven Gerrard, Didier Drogba och Frank Lampard bland dem. Drogba bars ut i mänsklig bärstol under bisarra former och Lampard gjorde mål för Man City under betydligt mindre bisarra former.

Tottenham femma!

ANNONS

:::

För övrigt:

Det tog West Ham rätt exakt en minut efter slutsignalen mot Newcastle att via hemsida och twitter meddela att klubben inte förlänger med Sam Allardyce. Någon satt alltså och väntade med fingret på avtryckarknappen.

Stor fördel att få avsluta på hemmaplan i sista omgången, när två lag möts som inte har så värst mycket att spela för.

Sky intervjuade Mike Ashley inför matchen mot West Ham. Han påstod att han inte skulle sälja klubben innan han vunnit någon titel, eller tagit sig till Champions League, med klubben. Upp till bevis!

16:00 imorgon måndag – Middlesbrough v Norwich i playoff i The Championship.

Publicerad 2015-05-24 kl 19:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto