Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Samma gamla story för England i mästerskap

Peter Hyllman

Samma gamla story.

England sopar rent i ett kval och tar sig till ett mästerskap. I mästerskapet snubblar England krokben över sig själva, begår ofattbart naiva defensiva misstag och misslyckas ständigt och jämt med att hitta ett fungerande offensivt spel. Det är så det ser ut på seniornivå och det är så det tydligen ser ut på juniornivå också.

Det är självklart ingen tillfällighet. Mästerskapskompetens är en faktisk skicklighet som ett landslag måste ha. Men det är en kompetens som England helt saknar.

Mest irriterande är att vi nu kommer få ägna de närmaste dagarna åt att höra Gareth Southgate spinna historien att det viktigaste var hur England spelade, som om vi någonsin skulle få höra något liknande från ett portugisiskt, italienskt eller till och med svenskt landslag. Det viktiga är att hitta ett sätt att spela som fungerar.

ANNONS

Något fungerar som leder till att man vinner. Något fungerar inte när man knappt gör några mål och när man släpper in mål efter mål efter defensiva hjärnsläpp.

Det har blivit till någon slags religion med bollinnehav. Gareth Southgate verkar ha ramlat i den fällan. För det första både överdrivs och missuppfattas ofta tanken med bollinnehav, som vi alla vet. För det andra så känns det som om England försöker påtvinga sig själva en spelstil som helt enkelt inte passar för dem.

Engelsk fotboll har under årtionden handlat om fart, om hög press, om att kontrollera yta och tempo minst lika mycket som bollen. Från varje teori i moderation, men jag tror mycket på att spela på sina styrkor, och det är något som England och engelsk fotboll helt har tappat bort, också på klubblagsnivå men främst tydligt är det på landslagsnivå.

ANNONS

Harry Kane må ha haft en fantastisk säsong, och visst kan han fortfarande utvecklas till den stjärna som alla hoppas, men nog är det ett svaghetstecken av honom att gå ifrån U21-EM utan att göra ett enda mål eller ens något särskilt avtryck.

På samma tema så är det så klart oroväckande att Englands anfallspar, som består av de två kanske hetaste unga engelska anfallarna i Premier League, Harry Kane och Danny Ings, kopplade till Tottenham respektive Liverpool, alltså inte lyckas göra ett enda mål ens tillsammans. Engelska stjärnor som faller platt i ett mästerskap.

Samma gamla story.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Dimitri Payet (ST), 28 år, till West Ham. Kanonvärvning av West Ham, snudd på fem plus, men mina fördomar mot offensiva spelare från Ligue 1 som flyttar till England gör sig sällande. Målfarlig, passningssäker, kreativ och mångsidig anfallare som kan bli otroligt nyttig för West Ham. Med beröm godkänd (++++)

ANNONS

Roberto Firmino (ST), 23 år, till Liverpool. Har jag väl sagt att Liverpool behöver värva fler ”Luis Suarez” så kan man inte snåla med berömmet när de faktiskt gör det. En mångsidig anfallare som både kan göra mål och skapa chanser, en värvning som både fyller ett behov i Liverpool och visar på ambition. Berömlig (+++++)

Publicerad 2015-06-25 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto