Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Raheem Sterling prövar alla knep för att ta sig till en större båt

Hollywoodfilmer har ofta så kallade taglines och dessa brukar ju kunna vara mer eller mindre löjeväckande. Den kanske fånigaste taglinen jag kan erinra mig stod i alla fall mästerverket Hajen 4 för som, i vad som måste ha varit en plötsligt insikt om att de faktiskt försökte prångla på publiken exakt samma film för fjärde gången, levererades med budskapet att ”This time, it’s personal!”

Om det är fjärde rundan av Raheem Sterlings privata kabaretshow vet jag inte riktigt, men det är absolut inte omöjligt. Hur som helst börjar just den här transfersagan att påminna obekvämt mycket om nämnd fiskologi, väldigt spännande i den första rundan men sedan dess mest upprepningar av mer eller mindre samma sak.

Har Raheem Sterling eller hans agent sett Hajen 4? Inte vet jag, men de har nu i alla fall bestämt sig för att pröva samma knep för att generera nytt intresse i frågan. ”This time, it’s personal!” Alltså har nu Sterling låtit meddela, eller åtminstone valt att läcka, att han helt enkelt inte längre vill spela för Brendan Rodgers som manager.

Det blir inte så värst mycket mindre fånigt i Sterlings variant som det var med filmens version. Sterling påstås ha blivit sur över att Rodgers ”inte tog honom på allvar” om att han ville lämna Anfield för sin egen karriärs skull. Att Rodgers vill ha honom kvar i Liverpool får betraktas som självklart, så att bli sur över det är väl lite som att bli sur på en katt som jamar.

Det är naturligtvis bara ännu ett led i ett försök att göra sig själv omöjlig i klubben och på så vis tvinga fram ett klubbyte. På samma tema så vägrade Sterling att infinna sig när Liverpool inledde sin försäsongsträning under gårdagen, hänvisandes till sjukdom. Liverpool valde att läcka detta utan att i övrigt kommentera ärendet.

Det gör inte situationen lättare för Liverpool. Man City har sedan tidigare lagt ett bud om totalt £40m men verkar ovilliga att gå högre än så. Liverpool vill självklart ha mer men Sterlings krumbukter ger Man City skäl att tro att de har råd att vänta ut situationen. Liverpools alternativ är naturligtvis att verkligen sätta ned foten och spela hårdboll och vägra låta Sterling lämna den här sommaren.

Sterling själv har inte så värst många fler kort kvar att spela. Han har meddelat att han vill byta klubb, han träningsstrejkar och han har gått till personlig attack mot klubbledningen. Han kan naturligtvis välja att spelstrejka under säsongen men det lär knappast vara till fördel för hans karriär heller. Allt beror således på vad Liverpool vill.

Och vilka signaler de vill sända ut.

Publicerad 2015-07-09 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons