Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

20 sannolika genombrott i Premier League under 2015-16

Peter Hyllman 2015-08-05 06:00

Varje klubb gör nya värvningar under sommaren. Men i varje klubb är det normalt sett också varje säsong någon spelare, värvad nyligen eller med i klubben sedan flera år tillbaka, som får sitt genombrott. Det kan vara ett genombrott i stor skala ut på den europeiska fotbollsscenen, eller det kan vara ett genombrott i lite mindre skala.

Med den här bloggen fortsätter vi nedräkningen till ligapremiären. Med bloggen vill jag ge min syn på vilka spelare i respektive klubb som jag tror kommer få sina genombrott den här säsongen. Det går alltid att diskutera vad som egentligen menas med genombrott, och i vilken utsträckning vissa spelare redan har haft sina genombrott, men det är en flytande skala och som sagt något som går att diskuteras.

Ni är naturligtvis fria att själva berätta vilka spelare ni tror får sitt genombrott under säsongen, vilket jag misstänker hade skett även om jag inte hade sagt något. Lite intressant vore det så klart om man inte enbart fastnade på sitt eget lag i den diskussionen.

ANNONS

ARSENAL. Alex Oxlade-Chamberlain. Har knappast varit helt osynlig under tidigare säsonger men det är först den här säsongen som jag tror att Chamberlain verkligen kan få ett ordentligt genombrott och växa ut till en nyckelspelare både i Arsenal och i ligan.

ASTON VILLA. Carles Gil. En spelartyp som Aston Villa verkligen har saknat, som kom till klubben i januari men aldrig riktigt fick chansen i samband med en svettig nedflyttningsstrid. Utan Fabian Delph och Tom Cleverley borde dock Tim Sherwood ge Gil fler chanser.

BOURNEMOUTH. Matt Ritchie. Visade framfötterna rejält förra säsongen i The Championship och var en av de stora anledningarna både till att Bournemouth vann serien och dessutom gjorde flest mål av alla lag. Het kandidat till att om några år spela i något av Englands största lag.

CHELSEA. Kurt Zouma. José Mourinho får så mycket kritik för att inte ge unga spelare chansen att det ibland är lätt att missa vad som trots allt sker. Zouma är en ruggig talang som visade upp sina förmågor både i backlinjen och på defensivt mittfält. Cahill kan knappast känna sig säker på spel.

ANNONS

CRYSTAL PALACE. Patrick Bamford. Ska man vara helt ärlig så finns det i själva verket inte så många andra alternativ att välja mellan i Crystal Palace, ett lag till stor del bestående av äldre och redan etablerade spelare. Bamford kommer att slåss med Connor Wickham om anfallsplatsen, och att Bamford går segrande ur den striden är alls inte omöjligt.

EVERTON. Tom Cleverley. Åsikterna och uppfattningarna om Cleverley är så vansinnigt splittrade. Det är dock en spelartyp jag tror kommer passa som handen i handsken i Evertons spelidé och på Evertons mittfält, och något säger mig att Cleverley kommer bli en av Evertons nyckelspelare.

LEICESTER. Shinji Okazaki. Okazaki har öst in mål i mer eller mindre alla klubbar och landslag han har spelat, så det är en rutinerad och målvan anfallare som Leicester har värvat. Just att han har åldern inne gör det i min mening mer sannolikt att han lyckas anpassa sig till Premier League-kulturen.

ANNONS

LIVERPOOL. Jordon Ibe. Knappt har man hunnit sälja Raheem Sterling innan nästa heta talang är på väg in i a-laget. Liverpool har köpt många spelare den här sommaren men det kan vara Ibe som blir det hetaste nytillskottet, en spelare som på många sätt ser bättre ut än Sterling.

MAN CITY. Raheem Sterling. Att Sterling är en bra spelare vet alla redan men den stora diskussionen handlar nog mest om exakt hur bra han är, eller rättare sagt hur bra han kan bli. Det är i Man City han nu måste visa att han kan bli stratosfäriskt bra och han har alla förutsättningar att börja visa detta redan den här säsongen.

MAN UTD. Memphis Depay. Det har gjorts jämförelser med en ung Cristiano Ronaldo vilket på samma gång kan vara att ta i som rättmätigt. Precis som för Ronaldo så kan det ta några säsonger för Depay att verkligen etablera sig men redan den här säsongen kommer Depay visa sin kapacitet.

ANNONS

NEWCASTLE. Aleksandr Mitrovic. Egentligen ville jag säga Adam Armstrong här men den unge anfallaren är utlånad till Coventry fram till årsskiftet. Då får det istället bli Mitrovic som har gjort riktigt bra ifrån sig i Anderlecht och som jag tror har all potential att bli Newcastles bästa anfallare sedan Alan Shearer.

NORWICH. Robbie Brady. Har redan ett antal bra säsonger i Hull bakom sig men i Norwich tror jag den snabba och kreative yttermittfältaren kan hamna i en för honom betydligt bättre och mer offensiv miljö. Om Crystal Palaces yttermittfältare var förra säsongens överraskning så kan Brady bli denna säsongens överraskning.

SOUTHAMPTON. Matt Targett. Targett eller Harrison Reed? Det saknas inte alternativ av möjliga genombrott från Southamptons produktionslina och båda de där spelarna kan bli betydelsefulla under säsongen. Det pratas dock väldigt mycket om Targett och omöjligt är det inte att han tar vänsterbacken från Ryan Bertrand under säsongen.

ANNONS

STOKE. Jack Butland. Det måste rimligtvis vara den här säsongen det ska ske. Det har pratats i flera år om Butland som en av Englands absolut mest lovande målvakter och nu har Stoke bestämt sig för att satsa på honom, vilket så klart är skälet att de sålde Asmir Begovic till Chelsea.

SUNDERLAND. Adam Matthews. Det är inte precis lätt att hitta möjliga och realistiska genombrott i Sunderland, men Matthews är det närmaste och bästa som går att hitta. Den unge försvararen kan mycket väl göra högerbacken till sin egen, och behöver inte i nuläget brottas med alltför hård konkurrens.

SWANSEA. Jack Cork. Med mellannamnet Porteous låter det som om Cork är sprungen direkt ut ur någon Harry Potter-bok och lite påminner han ju om Neville Longbottom, osynlig och underskattad men i slutänden av avgörande betydelse. Har varit central både i Southampton och nu i Swansea och det här är säsongen när det kan uppmärksammas på riktigt.

ANNONS

TOTTENHAM. Alex Pritchard. Var en av förgrundsgestalterna i ett Brentford som tog sig ända till playoff i The Championship förra säsongen. Förvisso är det tuff konkurrens på Tottenhams mittfält men Mauricio Pochettino har inte visat sig blyg att ge unga talanger chansen och med spel både i Europa och i England så har Pritchard goda chanser att visa upp sig.

WATFORD. Steven Berghuis. Med så många spelare från så många olika håll är det svårt att egentligen säga något alls om Watford, så jag väljer att ta en chansning på en småputtrig offensiv mittfältare som jag tror kan öppna en del ögon under säsongen. Om inte Joel Ekstrand varit skadad halva säsongen hade jag slängt en patriotisk chansning på honom istället.

WEST BROM. Adil Nabi. Om Tony Pulis ska ge någon ung spelare chansen under säsongen så borde det rimligtvis bli Nabi, en snabb anfallare som öst in mål i klubbens ungdomslag under senare säsonger. Borde kunna göra ett positivt intryck från avbytarbänken och plocka hem en och annan poäng åt West Brom.

ANNONS

WEST HAM. Pedro Obiang. Förmodligen kommer varenda pastabagare skrika att Obiang redan har fått sitt genombrott i Sampdoria, men för mig tror jag det är i West Ham han kommer kunna få ett riktigt rejält genombrott, om inte i en större klubb så åtminstone på en större scen.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Max Gradel (ST), 27 år till Bournemouth. Visst kan Gradel, med en bakgrund i Leeds innan han gick till St Etienne, göra mål för Bournemouth i Premier League men det är trots det inte en värvning som får det att klia i kalsongerna. Inte en spelare som vinner matcher, även om han gjorde en bra fjolårssäsong. Godkänd (++)

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto