Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

De snyggaste och fulaste tröjorna i Premier League under 2015-16

Peter Hyllman

Dan före dan före dopparedan. Nej, det syftar vare sig på något snuskigt eller på juletider men väl på det enkla förhållande att den engelska ligapremiären nu bara är två dagar bort. Drygt två månaders lång väntan är snart över och vi kan återuppta det närmast permanenta mentala störningstillstånd som den engelska ligasäsongen innebär.

Något vi definitivt kommer få leva med under hela säsongen är de olika lagens tröjor, både i hemmaformat och bortaformat. Det är inte alltid något som är lätt att leva med, man drar sig exempelvis till minnes Norwichs anskrämliga gula kreationer under 1990-talet, Liverpools olika Nintendotröjor samt för all del Man Utds tröja för några år sedan som såg ut som en picknickduk.

ALL

Telegraph har sammanställt och bedömt samtliga tröjor i Premier League för den kommande säsongen. Själv nöjer jag mig med att nämna de fem jag tycker är snyggast samt för all del också den som jag av motsvarande men motsatta skäl anser är fulast.

ANNONS

SNYGGAST

BOU H

Bournemouths hemmatröja. Jag är förvisso något av en sucker för enkla och klassiska mönster så Bournemouth har mig vid hallå. Det som dock gör mig alldeles förtjust är att äntligen så finns det vansinnigt snygga rödsvarta tröjmönstret i Premier League som man i så många år bara har kunnat hitta i Serie A.

EVE A

Evertons bortatröja. När den här bilden scrollade fram så fastnade jag i någon sorts meditativ tystnad i någon minut i några fruktlösa försök att förstå vad det var jag egentligen såg. Så lätt att avfärda men efter ett tag började jag faktiskt uppskatta den fullständigt anspråkslösa originaliteten i Evertons kreation, definitivt något utöver det normala, men på ett positivt sätt den här gången jämfört med deras tidigare kamouflagetröjor.

TOT H

Tottenhams hemmatröja. Tottenham har alltid varit ett vitt tröjlag på ett sätt som egentligen bara Real Madrid av rent historiska skäl kan göra bättre, kanske i viss konkurrens med Leeds. Men på den här tröjan är det den svarta randen som skapar en kontrast som inte förminskar det vita utan snarare lyckas med att förhöja det. Om det delades ut poäng för snyggaste tröjor så skulle Tottenham vara klara för Champions League.

ANNONS

LEI A

Leicesters bortatröja. Hmm. Genomgående har Puma lyckats skapa de med bred marginal fulaste tröjorna i Premier League, och en stor del av skulden för detta bär det diamantformade mönstret. Den enda tröja som det faktiskt funkar på är denna, Leicesters bortatröja, som dessutom som enda svarta tröja i Premier League den här säsongen – beroende på vad Man Utd hittar på för bortatröja – bidrar med något unikt. En blivande klassiker.

AV A

Aston Villas bortatröja. Två av nykomlingarna i Premier League den här säsongen har gult som huvudsakligt tema på sina tröjor, men det är Aston Villa som lyckas bäst med att göra det gula till sin fördel. Har lyckats perfekt med nyansen och det gula passar perfekt ihop med det svarta och en väldigt väl integrerad sponsorlogga. Vi kommer veta på en gång vilket lag som spelar när man ser de hör tröjorna.

ANNONS

FULAST

NOR 3NEW A

Norwich eller Newcastle? Jag kan ärligt talat inte riktigt bestämma mig för vilken jag tycker sämst om av Norwichs tredjetröja, med en fullständigt vidrig blandning av 50 olika nyanser av gult och grönt, eller Newcastles bortatröja som våldför sig på Newcastles vitsvarta tema och introducerar något horribelt ljusblått i ännu större utsträckning än på nästintill lika anskrämlig hemmatröja.

:::

TRANSFERKOLLEN:

Bakary Sako (LW), 27 år till Crystal Palace. Offensivt inriktad yttermittfältare som inte gjort något större väsen ifrån sig under sin tid i Wolves. Kan bli ett bra komplement för Alan Pardew men jag tvivlar på att Sako kommer ha någon större roll för dem under säsongen. Godkänd (++)

Publicerad 2015-08-06 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto