Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #1: Same Old Arsenal, always…

Peter Hyllman

Elvan

Bubblare:

Adrián, West Ham
Ciaran Clark, Aston Villa
Miguel Layun, Watford
Jonjo Shelvey, Swansea
Riyad Mahrez, Leicester
Giorginio Wijnaldum, Newcastle
Andre Ayew, Swansea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Leicester. The Tinkerman cometh! Vilken inledning på säsongen för Leicester och vilken succédebut för Claudio Ranieri. På två möten lagen emellan under förra säsongen blev det inte ett enda mål, den här gången blev det hela sex mål i ett fyrverkeri där Leicester hade mest krut i bössan. Maximal feelgood-känsla runt Ranieri efter första omgången.

West Ham. Vilken seger för West Ham borta mot Arsenal. Och vilket mod av Slaven Bilic att ge 16-årige Reece Oxford sin debut som defensiv mittfältare borta mot just Arsenal. Och vilken insats av Oxford. En fantastisk inledning på ligasäsongen för West Ham. Det är svårt att säga hur säsongen kommer att arta sig för West Ham, men med Slaven Bilic på sidlinjen så kommer det garanterat inte bli tråkigt.

ANNONS

Swansea. Strålande resultat för Swansea på bortaplan mot regerande mästarna Chelsea. Mest imponerande var att lyckas komma tillbaka från underläge vid två tillfällen i samma match. De båda baklängesmålen var inte så väldigt mycket att göra åt, men framåt imponerade både Bafetimbi Gomis och inte minst nyförvärvet Andre Ayew.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Sunderland. Jag såg inte matchen mellan Leicester och Sunderland live utan delar av den i efterhand. Så såg jag Leicesters fjärde mål, och så såg jag det igen, och igen. Om Sunderlands defensiva insats där varit ett elakt undantag så hade kanske allt varit frid och fröjd, men det såg ut ungefär på samma sätt hela matchen igenom. Dick Advocaat letar förmodligen febrilt efter en exitklausul i sitt anställningskontrakt.

:::

TRE PUNKTER

Reality Cech. En målvakt är sällan bättre än det försvar och det lag han spelar bakom. Det är en skillnad på att vara målvakt bakom ett defensivt vältrimmat lag som Chelsea och ett mer friflytande Arsenal. Förväntningen att Petr Cech skulle vara lösningen på allt var helt orealistisk till att börja med, men man ska heller inte tro att det kommer se ut så här i särskilt många fler matcher under säsongen.

ANNONS

Looney Toon. Vi fick se en strålande match på St James’ Park mellan Newcastle och Southampton. Det var en svängig match där båda lagen vid olika tillfällen hamnade i underlägen men visade sig kapabla att vrida matchbilden tillbaka till sin fördel. Det är en värdefull egenskap och definitivt inget vi såg från Newcastle förra säsongen. Båda lagen kommer bli att räkna med under säsongen.

Coutinho. I en match helt utan mål och mening där både Stoke och Liverpool är på väg mot en poäng vardera så kliver helt plötsligt Philippe Coutinho fram och avgör med ett drömmål. Det påminner om insatserna från förra säsongen och om att trots allt prat om nyförvärv så är det Coutinho som förmodligen är Liverpools bästa och viktigaste spelare. Men istället för ögonblick av briljans måste han börja göra briljanta matcher.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Vem hade trott på förhand att Tottenham skulle göra fler mål borta mot Man Utd i ligapremiären än Arsenal hemma mot West Ham?

Premier Leagues första omgång fullbordas under måndagskvällen med West Brom v Man City.

Helgens snyggaste kom för övrigt i League One där Doncaster lät Bury obehindrat kvittera efter att de själva på ett bisarrt sätt lyckats ta ledningen efter att ha tjongat tillbaka bollen efter spelarskada. Sportsligt!

Väldigt låg profil på José Mourinho efter en del såväl diskutabla som avgörande domslut mot Swansea. Värt att hålla i åtanke.

Publicerad 2015-08-09 19:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto