Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #3: Bournemouth tar klubbens första ligaseger i Premier League

Peter Hyllman 2015-08-23 19:41

3

Bubblare:
Costel Pantilimon, Sunderland
Scott Dann, Crystal Palace
Simon Francis, Bournemouth
Jonjo Shelvey, Swansea
Ayoze Perez, Newcastle
Riyad Mahrez, Leicester
Bafetimbi Gomis, Swansea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Bournemouth. Ingen spelare har gjort så många bortamål under det senaste året som Callum Wilson, vilket West Ham fick erfara. Inget lag har heller gjort lika många mål det senaste året på Darren Randolph som Bournemouth, vilket West Ham också fick erfara. Vilket fantastiskt sätt för Bournemouth att ta sin allra första Premier League-seger. Att spela ut West Ham i första halvlek är starkt nog, att inte falla samman utan lyckas resa sig igen sedan West Ham kvitterat är förmodligen starkare. Det var inte en match utan defensiva bekymmer för Bournemouth, men det behöver de inte tänka på förrän tidigast imorgon.

ANNONS

Newcastle. Efter en premiärpoäng med mersmak mot Southampton och en olycklig insats mot Swansea så var det först Man Utd och sedan Arsenal som stod på menyn för Newcastle. Den första kvarten på Old Trafford såg det ut att kunna bli slakt men sedan hittade Newcastle positionerna och visade prov både på bra positionsspel och kampmoral. När Steve McClaren efter matchen pratar i intervjun om att de var besvikna över att inte ha fått med sig tre poäng så är det självklart en form av framåtblickande teater, att inte nöja sig med det lilla, det här var en uppmuntrande insats för Newcastle med mycket positiva signaler från spelare som Perez, Mitrovic och Thauvin.

Man City. Liverpool har fortfarande sin match kvar att spela, men Man City är i alla fall för stunden det enda laget med fulla poäng efter tre spelade omgångar, och därtill med två svåra matcher avklarade. Everton var absolut inte dåliga idag på Goodison Park, tvärtom spelade de stundtals riktigt bra, och att under sådana omständigheter lämna Liverpool med tre poäng i bagaget kan bara betraktas som ett riktigt bra dagsverke.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

West Ham. När mindre lag vinner matcher finns alltid en benägenhet att diskutera vad det större laget gjorde fel. Men även om inget ska tas ifrån Bournemouths skickliga offensiv så var det West Ham själva som var sina egna värsta fiender i den här matchen. Tre av fyra insläppta mål beror på horribla försvarsmisstag och passningsspelet var obefintligt. Slaven Bilic bytte ut Angelo Ogbonna i 36:e minuten och man kunde nästan se hur Sam Allardyce senare på kvällen satt och myste i Match Of The Day-studion.

:::

TRE PUNKTER

Black Cats. Efter två mer eller mindre katastrofala matcher på säsongen så gick i alla fall något Sunderlands väg. Swansea var genomgående det bättre laget på planen men den här gången fanns det utan tvivel kampmoral hos Dick Advocaats spelare. Att John O’Shea gjorde sin första match för säsongen i Sunderland gjorde nog sitt till. Och lyckas man hålla nere siffrorna så kan Jermain Defoe kliva fram med ett mål. Mycket viktig poäng för Sunderland och för Advocaat.

ANNONS

Cold Spurs. Det vill sig inte för Tottenham under inledningen av den här säsongen. Självmålsförlust i ligapremiären, onödigt tappad ledning mot Stoke och nu återigen en onödigt tappad ledning mot Leicester. Det är fem poäng som redan blåst iväg. Tottenham får inte sitt anfallsspel att flyta och om det fanns en oro att Harry Kane inte skulle följa upp förra säsongens briljans så har inte de här tre matcherna gjort den oron mindre.

Law of possession. Louis van Gaal var trotsig i intervjuerna efter matchen mot Newcastle och svarade när han fick frågan om Man Utds anfallsproblem att han inte var orolig eftersom Man Utd varit tre gånger så bra som motståndet. Vilket möjligen kan stämma om man håller sig till bollinnehavsstatistik. Men sett till riktigt bra och öppna målchanser så var man inte särskilt överlägsna Newcastle, därtill var anfallsspelet lite för plåttrigt. Det kan vara naturligt så här tidigt på säsongen men Man Utds huvudsakliga problem är inte nödvändigtvis att göra mål utan att skapa chanser att göra mål på.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Så har Pedro nu på en match gjort lika många mål den här säsongen som Man Utd som helhet har gjort på tre matcher.

Shane Long, Dusan Tadic och Jay Rodriguez satt samtliga på bänken idag för Southampton, kanske med tanke på Europa League-kvalet.

Visst måste Bastian Schweinsteiger få speltid, men om Michael Carrick hade startat matchen för Man Utd så hade de förmodligen vunnit den.

Ovant att se ett Tony Pulis-lag så defensivt labila som de varit hittills under säsongen, men idag visade man att man faktiskt kan spela anfallsfotboll.

Norwich och Watford, både nykomlingarna har det svårt med målproduktionen hittills under säsongen.

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto