Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #4: Man City går till ledighet med den perfekta tabellraden

Peter Hyllman

4

Bubblare:

Tim Krul, Newcastle
Damien Delaney, Crystal Palace
Joel Ward, Crystal Palace
Yann M’Vila, Sunderland
Manuel Lanzini, West Ham
Dusan Tadic, Southampton
Scott Sinclair, Aston Villa

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Crystal Palace. När Radamel Falcao nickade in kvitteringen med drygt tio minuter kvar av matchen så förväntade sig alla en forcering av hemmalaget, istället blev det en omedelbar replik från Crystal Palace. Det var en imponerande insats av Alan Pardews manskap som byggde mycket på inställning och vilja att offra sig för laget, något som inte riktigt syntes där på samma sätt i Chelsea.

West Ham. Det sades lite elakt på twitter under gårdagskvällen att West Ham kommer att sluta säsongen nedflyttade till The Championship med 18 poäng, efter att ha vunnit på Emirates, Anfield, Stamford Bridge, Old Trafford, White Hart Lane och Etihad. Märkliga turer för West Ham hur som helst som förlorat hemma mot Leicester och Bournemouth, men vinner borta mot Arsenal och Liverpool.

ANNONS

Southampton. Det har varit en riktig pissig inledning på säsongen för Southampton, med bara två poäng på sina första tre matcher, och därtill nesligen utslagna ur Europa League. Skönt måste det ha varit att få gå på landslagsvila med en 3-0-seger i ryggen. Lite arbetsfrid för Ronald Koeman och nya tag i september. Det såg nervöst ut mot Norwich innan det första målet förlöste krampkänslorna.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Liverpool. Det hade ju inletts så bra den här säsongen med noll insläppta mål på tre matcher och en känsla av att Liverpool och Brendan Rodgers hade fått ordning på sin defensiv igen. Men mot West Ham ringde det i baklyktan redan efter tre minuter och bättre blev det inte under matchen. Dejan Lovren fick ett återfall till förra säsongens missfall och laget som helhet fick vad man bäst får beskriva som ett defensivt hjärnsläpp.

ANNONS

:::

TRE PUNKTER

Red Mist. De röda korten haglade över Premier League under helgen. Närmare bestämt sex stycken på tio matcher. Och mest sjukt är kanske hur onödiga samtliga utvisningar faktiskt kändes. Var det inte onödiga tacklingar så var det fula stämplingar på liggande spelare eller, mest patetiskt av alla, en örfil på motståndaren. Det var inte en omgång för de kallt tänkande spelarna, eller domarna.

Old Time Religion. Den fundamentala skillnaden mellan Alex Ferguson och Louis van Gaal, båda två stora managers, är att Fergusons lag hade kunnat vända och vinna matchen mot Swansea, van Gaals lag var aldrig ens i närheten av att kunna det. Det beror ju inte på sämre spelare, har vi fått veta, Fergusons sista lag var ju åldersstiget och fyllt av vattenbärare vilket varit en hämsko om van Gaals hals enligt sägnen. Men det handlar heller inte bara om att ryta, det handlar om att välja och satsa på en viss typ av ledande och kulturbärande spelartyp och därefter ge dessa spelare frihet och förtroende att uttrycka sig på planen. Ferguson hade järnkoll på det. Louis van Gaal har ägnat ett drygt år att undan för undan göra sig av med dessa spelare.

ANNONS

Swan Song. Så här långt under säsongen är jag mäktigt imponerad av Swansea som av de lag som förra säsongen slutade på den nedre halvan av tabellens övre halva är det lag som förbättrats mest. Laget har en stabil defensiv med Ashley Williams som härförare, Jack Cork är det defensiva ankaret man inte riktigt förstår varför Southampton gjorde sig av med, Jonjo Shelvey är han vars namn inte får nämnas, och framåt imponerar både Bafetimbi Gomis och Jefferson Montero men främst Andre Ayew. Europaspel känns högst aktuellt för Swansea och se upp för dem i cupspelet.

:::

Talande målskillnad hos topplagen efter fyra omgångar:

Chelsea: 6-9
Arsenal: 3-3
Liverpool: 2-3
Man Utd: 3-2
Tottenham: 3-4

Man City: 10-0

:::

FÖR ÖVRIGT

Arsenal hade sina The Invincibles. José Mourinho vill som vanligt gå en värre och skapa sina The Invisibles.

ANNONS

Tony Pulis måste ha gått apskit i omklädningsrummet i halvtid sedan Salomon Rondón gjort 1-0 på tilläggstid mot ett Stoke nere på nio man, sabbandes hans perfekta 0-0-matchplan.

Vem ser inte fram emot ett landslagsuppehåll med både José Mourinho och Louis van Gaal på defensiven och således i full attack mode?!

Skön känsla när min telefon börjar vibrera i fickan i samband med slutsignal i 58 engelska ligamatcher under lördagen. Ser viss kommersiell potential.

Publicerad 2015-08-30 19:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto