Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När katten spelar på lördagen så dansar råttorna på söndagsbordet

Peter Hyllman

Söndagen bjuder på två matcher. Först ut är Sunderland vs Tottenham och därefter avslutas dagen med Leicester vs Aston Villa. Det lär knappast vara någon matchmeny som Sky är helt nöjda med, de hade rimligtvis gärna hellre sett någon av gårdagens tungviktsmöten spelas på söndagen, för att maximera tittarsiffrorna.

Men de fyra Champions League-deltagande engelska lagen kommer ju inte att spela på söndagar inför en Champions League-omgång den här säsongen, och självklart då ej heller på måndagar. Det är en ny bestämmelse för den här säsongen naturligtvis genomförd för åtminstone i någon utsträckning hjälpa de engelska lagen i Champions League.

Genomgående känns det som ett klokt beslut. Det kommer att vara till hjälp för de engelska lagen i Champions League. Samtidigt så öppnar det faktiskt upp ett antal söndagar under säsongen då strålkastarljuset istället mer tydligt kan riktas mot övriga lag i ligan. Det är helt enkelt ett beslut som de flesta för att inte säga alla klubbar tjänar på.

Annons

Och som även ligan som helhet tjänar på i längden. Och självklart är detta något som kommer att kunna utnyttjas ännu mer från och med nästa säsong när även fredagarna kommer att användas för ligamatcher.

:::

Hittills den här säsongen är det fyra klubbar som ännu inte vunnit någon match, och två av dessa möts på Stadium of Light. Sunderland och Tottenham möts, och det vore väl kanske typiskt på sitt sätt då om den här matchen slutar oavgjort.

Sunderlands främsta problem är försvarsspelet där man hittills släppt in tio mål i ligan, och hela 13 mål på sina totalt fem matcher den här säsongen. För Tottenham handlar det istället om anfallsspelet, där laget bara lyckats med att göra tre mål på sina fyra första matcher, och Harry Kane har hittills inte gjort något mål alls.

Idag kan han däremot få lite bättre understöd än förut i och med att Heung-Min Son förväntas göra debut. Det här bör hur som helst vara en match där Tottenham inte borde kunna undvika att göra mål.

Annons

:::

Vinner Leicester mot Aston Villa så passerar man bland andra Arsenal och Man Utd och går upp på andra plats i tabellen.

Den ganska bisarra idén hade varit svår att föreställa sig inför säsongen men Claudio Ranieri har onekligen fått något av en drömstart med Leicester, som ännu efter fyra omgångar av Premier League faktiskt är obesegrade.

Aston Villa å sin sida vann i ligapremiären men har därefter bara tagit en ytterligare poäng på de tre därpå följande matcherna. Båda lagen kommer rimligtvis brottas i tabellens nedre regioner vad säsongen lider så det är inte någon helt obetydlig match mellan dem ikväll.

:::

Inget lag har någonsin vunnit ligan med en så svag säsongsinledning som Chelsea har svarat för. Förlusten mot Everton betyder att de har förlorat tre av sina fem första matcher, och står kvar på fyra poäng av 15 möjliga.

Annons

Den värsta statistiken är rimligtvis kolumnen för insläppta mål. Från att ha släppt in lägst antal mål av alla förra säsongen så har de nu på dessa fem matcher släppt in flest av alla. Jämförelsevis tog det 32 matcher under säsongen 2004-05 innan Chelsea släppte in lika många mål.

Och nästa helg ställs man mot Arsenal. Onekligen en match som på förhand har alla förutsättningar att bli riktigt spännande.

José Mourinho ihärdar med att Chelsea inte får de resultat som deras spel förtjänar och pekar på att man har otur mot Everton. Mer besvärande för Chelsea är snarare att matchens resultat tvärtom inte var det minsta konstigt sett till hur spelet och matchbilden faktiskt såg ut.

Problemet är inte bara defensiven, utan lika mycket att anfallsspelet ser ut att vara befriat från fart, idéer och kreativitet. Det är för många spelare som gömmer sig och håller sig osynliga.

Annons

Å andra sidan så tar inte heller José Mourinho täten. Han såg och lät avslagen ut redan inför matchen. Under matchen sitter han mest och surar på bänken även när Chelsea gör ett väldigt viktigt reduceringsmål. Och efter matchen pratas det om otur.

Mot Arsenal måste Chelsea spela för stoltheten.

:::

Kelechi Iheanacho, 18 år. När Man City till och med vinner sådana där matcher, på ett sådant där sätt, och när till och med tonåringar går in och gör de avgörande målen, då börjar man ana att det helt enkelt kommer bli väldigt svårt att stoppa Man City den här säsongen.

:::

Råttskit var den kanske bästa beskrivningen av första halvleken mellan Man Utd och Liverpool. Men sedan tog det onekligen fart i andra halvlek och med några riktigt snygga mål.

Det lär knappast vara någon större tröst för Liverpool men Christian Bentekes cykelspark får nog anses vara det snyggaste av dem. Även om Ander Herrera får ta och äta sin gröt och skaffa sig lite hår på påsen.

Annons

Okej debut av Anthony Martial får man väl säga.

Man ska inte överdriva betydelsen så klart, men han lär ha hjälpt sig själv väldigt mycket med det där målet.

Det var alltid givet att det var transfersumman snarare än spelaren som skulle värderas i media och bland supportrar, och en sådan värdering kan aldrig bli till spelarens fördel. Men nu kommer värderingen istället snarare utgå från målet och den lyckade debuten.

Det är viktigt med första intryck. Åtminstone när man har ögonen på sig.

Publicerad 2015-09-13 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto