Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gästblogg: Premier Leagues starkaste årgångar - 1982

Peter Hyllman

Förra veckan inleddes denna serie av gästbloggar med årgångslaget från 1981. Sönerna födda 1982 bildar ett lag med en defensiv som imponerar medan mittfältet känns svagt. Anfallet får symbolisera en svunnen tid där spelarna känns mer i förrgår än idag. En match mellan lagen födda 1981 och 1982 hade varit intressant att se.

Går vi in lite djupare på lagdelarna kan vi konstatera att målvaktssidan känns oerhört stark, den klart starkaste lagdelen i denna elva jämfört med de andra årgångslagen. Petr Cech håller fortfarande världsklass vilket gör att högst kompetenta burväktare i form av Stekelenburg, Valdés och Myhill förpassas till bänken.

På backsidan tycker jag dock att det är högst anmärkningsvärt att utbudet inte är större. Som back har man större förutsättningar att kunna behålla sin plats i truppen även när man börjar bli till åren rent karriärmässigt jämfört med mittfältare och anfallare. Jagielka och Coloccini är förvisso duktiga försvarare, men nog hade jag trott att det skulle finnas fler backar i PL som fyller 33 i år. Ett rejält underbetyg för årgång 1982.

Annons

Ser man till vilka mittfältare som ställs utanför startelvan så befinner de sig där för att de är sämre än startspelarna, snarare än att startspelarna skulle vara så mycket bättre än dem. Samma sak tänker några av er, men nej, det markerar tydligt vilken låg kvalitet mittfältet födda 1982 håller.

Dessvärre blir det inte bättre när vi vänder blickarna vidare mot anfallet. En Kevin Nolan som egentligen är mittfältare tar en av platserna och de övriga två upptas av två spelare som minst sagt känns passé. Visst Defoe kan fortfarande blixtra till då och då, och Lambert var i Liverpool så sent som under försäsongen, men ändå.

Jag var inne på det i början av denna text, detta lag är riktigt svagt, och hade det inte varit för Petr Cech i målet hade jag hävdat att 1981-laget är bättre. Nu tycker jag att de känns jämnbra, eller för den delen jämndåliga beroende på vilken livsåskådning man väljer att ha.

Annons

IMG_0292

Reserver:
GK – Maarten Stekelenburg, Southampton
GK – Victor Valdés, Man Utd
GK – Boyaz Myhill, West Brom
MF – Lloyd Dyer, Watford
MF – Steve Sidwell, Stoke
MF – Leon Britton, Swansea
FW – Lloyd Doyley, Watford

Av: Fredrik Norrström

Publicerad 2015-10-26 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto