Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #18: The Plot Thickens - Tjockt i toppen efter en turbulent annandag

Veckans lag

Bubblare:
Jack Butland, Stoke
Chancel Mbemba, Newcastle
José Holebas, Watford
Eric Dier, Tottenham
Willian, Chelsea
Marko Arnautovic, Stoke
Harry Kane, Tottenham

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Southampton. Amatörmässiga. Det var så Ronald Koeman valde att beskriva Southamptons insats förra omgången mot Tottenham på hemmaplan. Tala om reaktion när man i omgången därefter gör pressylta av ett titeljagande Arsenal, som aldrig var i närheten av att upprepa samma prestation i den här matchen som i måndags mot Man City. Det är så här vi har väntat på att Southampton ska spela hela säsongen, kanske var det här säsongens vändpunkt för dem.

ANNONS

Stoke. Jack Butland strålade efter matchen och menade att kunde Stoke spela så här mot självaste Man Utd så var ju det väldigt imponerande. Måhända var han fast i någon slags cementerad respekt för ett Man Utd som inte längre riktigt syns till men det spelar egentligen mindre roll, Stoke har vunnit fler matcher än den här och den här vinsten är mest ett kvitto på de framsteg som Stoke har gjort den här säsongen. Till skillnad från Southampton och Swansea har Stoke inte fallit tillbaka utan istället höjt sig ännu en nivå.

Liverpool. Något säger det ju om den här säsongens galenskap när Liverpool möter Leicester hemma på Anfield och bortalaget är att betrakta som något av favoriter. Den betraktelsen är kanske inte helt vattentät till att börja med och Liverpool visade även att de faktiskt är ett väldigt bra fotbollslag när de är på det humöret. Hög press och ett intensivt spel gav till sist resultat, men man undrar om Christian Benteke möjligen sagt något olämpligt om Jürgen Klopps mamma eftersom han så sällan spelar från start.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Man Utd har förlorat fyra raka matcher vilket man inte har gjort sedan 1989, det vill säga tillbaka på den mörka medeltiden innan man fått ordning skeppet. Man har samtidigt inte vunnit en match på någon av sina sju senaste matcher, och här får man gå ända tillbaka till 1961 sedan det senast inträffade. Louis van Gaal sa att det här var en måstematch och att han jobbat hela veckan med spelarnas självförtroende, två inte helt förenliga utfästelser, men effekten verkar föga förvånande ha blivit den motsatta.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Mark Hughes. Det finns ju absolut inget som är särskilt spektakulärt med Hughes, han är den han är och gör det han gör. Kanske är det vad som främst gör det svårt för honom att framstå som ett trovärdigt namn för de riktigt stora klubbarna. Har gjort ett stort jobb med Stoke, liksom han en gång gjorde med Blackburn, och nu börjar det minsann pratas om Chelsea.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL

Marko Arnautovic, Stoke 2-0, Man Utd (h). Smackebonk.

:::

TRE PUNKTER

Spegel spegel på väggen där. Flera lag den här säsongen har brottats med hur de ska stoppa Leicesters offensiva framfart. Jürgen Klopps recept var lika enkelt som effektivt, han speglade bara Leicesters 4-4-2-uppställning rakt av och helt plötsligt blev Leicester mer beskedliga, om än ej ofarliga. Några var skeptiska till att Klopp anpassade sig taktiskt på det viset, men bättre att vinna praktiskt än att förlora renlärigt.

Hiddink Out. Det tog 25 minuter på Stamford Bridge innan de första ropen på José Mourinho började höras. Då stod det fortfarande 0-0 men blev strax därefter 1-0 till Chelsea. Då såg det ljust ut, men Watford ville annat och deras kampmoral tillsammans med Chelseas brister vände på matchen, även om den så när vände tillbaka en gång till därefter. Oavgjort på hemmaplan var kanske ändå inte den inledning Guus Hiddink hade hoppats på. Hans tillfälliga inhopp 2009 blev väldigt framgångsrikt, men 2015 är Chelsea ett annat lag och Premier League är en annan liga.

ANNONS

Everton Blues. Apsent avgörande mål för Everton borta mot Newcastle under kvällen och till sist tre viktiga poäng och kanske slutet på en tung period i ligan för Everton. Därmed hoppade Everton upp på nionde plats, sex poäng under fjärdeplatsen. På något sätt är det märkligt att Everton ligger så långt ned i tabellen då känslan är att de har haft en förhållandevis bra säsong. Med fyra oavgjorda på de sju senaste ligamatcherna hade Everton istället kunnat ligga bland de fyra bästa. Ineffektivt kan tyckas, men med 2,00 gjorda mål per match under de sju senaste matcherna så är offensiven ändå fullt duglig. Problemet har varit försvaret, där man samtidigt har släppt in 1,29 mål per match.

:::

FÖR ÖVRIGT

Jag känner spelarnas förtroende och jag känner styrelsens förtroende, menade Louis van Gaal efter matchen. Han verkar i alla fall ha slutat inbilla sig att han har supportrarnas förtroende.

ANNONS

Laget som inte kan förlora mot laget som inte kan vinna. Självklart slutade det oavgjort mellan Aston Villa och West Ham.

Har man inte vunnit en fotbollsmatch på två månader så antar jag att det eventuellt förlösande vinstmålet ska gå till på det sätt som Ki Sung-Yueng lyckades knyckla in bollen.

Först in och sedan lika snabbt ut igen. Det ser inte ut att bli så mycket fotboll den här säsongen för Vincent Kompany, vilket förmodligen mer än något annat talar till Arsenals fördel i titelstriden.

”There are not enough words to say how important that win was for us” – Jürgen Klopp om vinsten mot Leicester. Problemet med att blåsa upp vikten av enskilda vinster på det här viset är att förlusterna på så vis blir tyngre också.

Det tog en omgång sedan var Arsenals tunga vinst mot Man City för fem dagar sedan kvitterad.

ANNONS
Publicerad 2015-12-26 kl 22:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto