Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Säsongens bästa 0-0-match inte tillräckligt för Louis van Gaal

Det blev 0-0. Men det blev samtidigt den kanske bästa fotbollsmatchen som Man Utd har spelat hittills den här säsongen. Har man tidigare några gånger haft tur som lyckats göra mål så hade man den här gången otur att man inte lyckades göra mål. Det var kamp, det var fart, det var vilja och det var intensitet.

ANNONS

Matchen hade nästan lite derbykaraktär. Man fick lite känslan av att det var The Last Stand som utspelades i Manchester. Sista striden. Och man kan undra hur det egentligen hade sett ut för Louis van Gaal nu om han redan från början av den här säsongen hade haft mer av attityden att försöka spela varje match som om det var hans sista match.

Oavgjort var emellertid ett betydligt bättre resultat för Chelsea, för vilka egentligen bara en förlust hade varit riktigt illa. Men oavgjort räddar inte Louis van Gaal ut ur den grop han har grävt ned sig själv i, i all synnerhet inte oavgjort i form av 0-0. Även om spelet såg betydligt bättre ut så kvarstod lagets problem att göra mål.

Mycket av problemet finns på centralt mittfält. Morgan Schneiderlin var tillbaka i startelvan igen och var i det närmaste felfri i sitt positionsspel och gjorde ett starkt case för att det är hans plats framöver. Men bredvid honom måste det finnas en passningsspelare som tittar framåt och spelar bollen i djupled, och den spelaren verkar inte vara Bastian Schweinsteiger som envisas med att spela bollen i sidled eller bakåt.

ANNONS

De närmaste dagarna kommer att utvisa vad som händer med Man Utd och med Louis van Gaal. Det troliga kan bara vara att han nu gjorde sin sista match och att Man Utd använder de här lediga dagarna fram till helgen och den därpå följande FA-cupmatchen att hitta en ersättare. Louis van Gaal är inte rätt person att ta Man Utd vidare, på de två så kallade måstematcherna blev det alltså en poäng och inte ett enda mål.

:::

Var det säsongens galnaste match vi såg på Goodison Park mellan Everton och Stoke? 4-3 till Stoke efter en sprudlande föreställning som svängde än hit, än dit, och än ned i diket. Det var härliga lagmål, snabba kombinationer, och så klart ett drömmål av Xherdan Shaqiri.

Barcelona har MSN. Real Madrid har BBC. Man City har SAS. Man Utd har ZZZ. Stoke kör med BMX.

Matchen manifesterade Evertons problem, man är alldeles för släpphänta i försvarsspelet. På sina sex senaste ligamatcher har man släppt in tolv mål, och det är naturligtvis inte godkänt.

ANNONS

Roberto Martinez får bära mycket av hundhuvudet för detta. Everton har förlorat elva ligamatcher på hemmaplan med Martinez som manager, fyra av dessa har slutat 2-3. På 96 matcher har Roberto Martinez lag släppt in fyra mål eller mer 14 gånger, jämfört med bara sju gånger på mer än dubbelt så många matcher med David Moyes.

:::

Otroligt små marginaler på Vicarage Road. Watford har 96% av bollen över linjen vid ställningen 1-1 i slutet av matchen. I anfallet därefter klackskarvar Heung-Min Son in Tottenhams vinstmål från offsideställning, bakom en sprattlande Heurelho Gomes.

:::

Upp i åtminstone tillfällig tabelltopp för Arsenal som programenligt besegrade Bournemouth på hemmaplan. Nu inväntas tisdagsmatchen mellan Leicester och Man City, och det är väl kanske inte helt självklart vilket resultat Arsenal hoppas på där. Att Man City ska vinna så att Arsenal går upp i tabelltoppen, eller att Leicester ska vinna så att Arsenal rycker ifrån Man City?

ANNONS

Arsene Wenger: “You want to be top but it doesn’t matter if you are one point behind or one point ahead”

Rätt säker på att det spelar ganska stor roll faktiskt.

:::

Det känns inte helt regelrätt att majoriteten av lagen ska ha en dags vila mellan sina julmatcher, samtidigt som andra lag får två dagar eller i vissa fall till och med tre dagar. En dags diskrepans är kanske acceptabel, men när det börjar bli två dagar så känns inte spelfältet lika för alla.

Publicerad 2015-12-28 kl 21:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto