Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HÖRNAN #20: Kalendern slog över till 2016 och storklubbarnas återkomst?

Peter Hyllman

Veckans lag

Bubblare:
Artur Boruc, Bournemouth
Toby Alderweireld, Tottenham
Charlie Daniels, Bournemouth
Gareth Barry, Everton
Oscar, Chelsea
Michail Antonio, West Ham
Diego Costa, Chelsea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Man City. Det såg ut att bli ännu en deprimerande bortaförlust för Man City, under svåra förhållanden på Vicarage Road. Fram kliver först Yaya Touré och sedan Sergio Agüero och hastigt och lustigt har förlusten vänts till vinst, inte första gången den här säsongen och förmodligen inte sista. Självklart en rejäl bonus för Man City som därmed inte tappade mark på Arsenal i tätstriden, men som nog behöver börja vifta fram ”lilla draken” tidigare i sina matcher, för det håller inte i längden att hela tiden försätta sig i sådana här lägen.

Annons

Sunderland. Ruggigt viktig match för Sunderland som man var tvungen att vinna och som man till sist också vann. Jermain Defoe gjorde vad han gör bäst, nämligen mål. Det vore väl fel att påstå att det här placerar Sunderland på säker mark i nedflyttningsstriden, långt därifrån, men det är betydligt bättre att ligga fyra poäng från strecket än sju. Men nu måste Sunderland börja plocka poäng mot lagen ovanför dem i tabellen också.

Chelsea. Chelsea verkar ha återfunnit sin mojo igen, med en imponerande seger på bortaplan mot Crystal Palace. Inte minst offensiven ser bättre ut nu för Chelsea, där Diego Costa verkar ha hittat tillbaka till något liknande form och kvalitet. Därmed börjar också Cesc Fabregas hitta fler alternativ på planen och ser även han ut som en bättre spelare helt plötsligt. Lång väg kvar att vandra för Chelsea, men jakten på fjärdeplatsen är i full fart.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Aston Villa. Det var en match som Aston Villa var absolut piskade att vinna men som man trots det förlorade. Efteråt väljer Remi Garde att surt påpeka att han inte skakade hand med Sam Allardyce eftersom denne inte hälsat honom välkommen till Sunderland innan matchen. Måhända tidigt att säga det, men det här var nästan säkert omgången då Aston Villa i praktiken åkte ur Premier League för första gången på 29 år.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Guus Hiddink. Det förekommer en ganska löjlig teori som går ut på att Chelseas spelare medvetet tankade under José Mourinho. De flesta som har varit i någon slags relation i sitt liv vet dock att relationer ständigt förändras, att vad som från början kan vara upplyftande och inspirerande med tiden kan bli irriterande och destruktivt. Med Guus Hiddink har relationerna i Chelsea ändrats och förnyats och klimatet därmed förbättrats. Mer machiavelliskt än så behöver det inte vara.

Annons

OMGÅNGENS MÅL

Wayne Rooney, Man Utd 2-1, Swansea (h). Om man nästan aldrig gör mål så får man passa på att göra riktigt snygga mål när man väl gör det. Med det bagaget Rooney bär på sina axlar den här säsongen, och det utsatta läge Man Utd återigen befann sig i mot Swansea, så är det ju både modigt och våghalsigt att pröva ett sådant avslut med klacken han lyckades med här. Snyggt var det också.

:::

TRE PUNKTER

Klopp. Nej, Jürgen Klopp är absolut ingen flopp, om inte annat för att det har gått för kort tid för att verkligen bedöma honom, och för att hans möjligheter att sätta sin prägel på spelartruppen hittills har varit begränsade. Samtidigt går det heller inte att bortse från att det definitivt förväntades att Klopp skulle lyfta Liverpool i tabellen mer än vad han faktiskt har lyckats göra. Han har betydligt större problem än förväntat, och det går inte att skylla på att Liverpool har en dålig spelartrupp. Någon New Wave of British Heavy Metal har det ännu inte blivit med Klopp.

Annons

Foxy. Leicester hade fram till julafton gjort flest eller näst flest mål av alla lag i Premier League. Offensiven med Jamie Vardy och Riyad Mahrez skördade stora framgångar. Nu lämnar Leicester julfotbollen med tre raka matcher utan att ha gjort ett enda mål. Motståndet har förvisso inte varit det enklaste i dessa tre matcher, men lite påvisas väl Leicesters svaghet som byggt så mycket av sin offensiva styrka på dessa båda spelares individuella insatser snarare än en systematiserad lagoffensiv. Om det då klickar för båda dessa spelare så uppstår naturligtvis problem.

What for? Uff, tunga dagar för Watford. I två raka matcher, först mot Tottenham och sedan mot Man City, har man spelat riktigt bra och haft greppen om poängen med mersmak bara för att drabbas av en rejäl boxning mitt i maggropen, inte bara en gång utan två gånger i rad. Först ett orättfärdigt förlustmål mot Tottenham och sedan en snabb vändning halvt från ingenstans av Man City. Watford är ett av höstens succélag men de såg riktigt demoraliserade ut efter gårdagens match.

Annons

:::

FÖR ÖVRIGT

Tottenham har gjort två riktigt bra bortamatcher den här säsongen, mot Arsenal och mot Everton, men ”bara” fått en poäng med sig från dessa matcher.

Management är inte mitt långsiktiga mål, menar Gary Neville. Inte säker på att Valenciafansen sörjer.

Tungtung vinst för Middlesbrough i seriefinalen mot Derby i The Championship igår. Åtta raka nollor i ligan, hittills nio nollar på hemmaplan, klubbrekord i båda fallen. Det ser bra ut inför nästa säsong i Premier League.

Chelsea vinner. Arsenal vinner, Man City vinner, Man Utd vinner, i samtliga fall utan att spela särskilt bra. Storklubbarnas hämnd och återkomst?

Publicerad 2016-01-03 19:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto