Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #24: Tottenham går förbi Arsenal rakt in i titelstriden

Veckans lag

Bubblare:
Frasier Forster, Southampton
Ashley Williams, Swansea
Cameron Borthwick-Jackson, Man Utd
Daniel Drinkwater, Leicester
Ross Barkley, Everton
Wayne Rooney, Man Utd
Jamie Vardy, Leicester

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Tottenham. Tottenham pumpar på som tåget i toppen av tabellen och insatsen mot Norwich var riktigt imponerande. Det blev till sist 3-0 men hade kunnat vara det dubbla. Det gick helt säkert inte Tottenhamfansen förbi att Tottenham i och med segern faktiskt gick förbi rivalerna Arsenal i tabellen. Tottenham är i högsta grad inblandade i titelstriden.

Leicester. Det har varit en ganska hackig period för Leicester den senaste tiden där inte minst målskyttet har klickat för laget. Inför några av lagets tuffaste matcher den här säsongen så verkar dock formen återfunnen. Leicester var formidabla i sitt presspel och i sin offensiv mot Liverpool. Riyad Mahrez var strålande och Vardy närmast oemotståndlig. Top of the league.

Man City. Spelet var kanske inte det bästa borta mot Sunderland och man låg illa till flera gånger under matchen. Ändå vinner man med 1-0 och ökar avståndet ned till Arsenal. Vad är det man brukar säga om mästarlag? Rent tabellmässigt var Man City en av omgångens vinnare den här gången, även om Leicester behöll avståndet ned till dem.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Aston Villa. Svårt att hitta någon annan kandidat den här omgången. Det är inte bara att Aston Villa förlorar, det är sättet de förlorar på. Det ser uppgivet ut på de allra flesta håll. Jordan Ayews utvisning är ett monument av dumhet men typisk sådan grej som inträffar i ett lag i Aston Villas läge, där spelarna har börjat ge upp uppgiften.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Mauricio Pochettino. Tottenham visar upp alla kännetecken på en lugn, trygg och stabil lagmaskin. Det är Pochettinos förtjänst som har fått spelarna att köpa spelsystemet och hitta sina roller däri, och det är ett spelsystem i vilket spelarna höjer sig. Under januarifönstret satt Pochettino lugn i båten vilket visar att han tror på sitt lag och inte anser sig behöva chansa.

OMGÅNGENS MÅL

Jamie Vardy, Leicester 1-0, Liverpool (a). Det är kanske ett tidens tecken hur nätbrigaderna efter Vardys mål ägnade tid åt att kritisera Simon Mignolet (han stod för långt ut) eller Dejan Lovren (han sprang bara och tittade på) istället för att beundra målet. Att lyckas med det är svårt nog. Att komma på tanken och våga försöka genomföra den är ett tecken på en stor spelare.

:::

TRE PUNKTER

Trubbigt Arsenal. I och med 0-0 mot Southampton har Arsenal nu gått mållösa från tre ligamatcher i rad, och tappat sju poäng på dessa tre matcher. Bristen på mål beror knappast på en brist på skapade chanser. Det är måhända en trött diskussion men alltjämt aktuell. Om Arsenal hade haft en riktig toppstriker, hade de i så fall gått mållösa från dessa tre matcher? Förmodligen inte. Visst kan man titta på statistik över totalt antal gjorda mål, men kännetecknande för en riktig toppanfallare är när han gör målen.

Liket lever. Några komme så klart vilja se Man Utd som en av vinnarna den här omgången. Samtidigt är en vinst hemma mot Stoke något man måste kunna förvänta sig och lagets tabelläge förbättrades inte. Det var rejält uppfriskande att se ett helt nytt och betydligt snabbare Man Utd på ett sätt som vi hittills inte sett dem den här säsongen, och man undrar vad sambandet är med att Michael Carrick återkom till startelvan. Det är samtidigt lätt att låta sig luras att tro att nu är lagets problem lösta.

Crystal Clear. Alan Pardew lyckades i ren frustration kanalisera sin bästa José Mourinho igår kväll när han fräste ur sig att hans spelare behövde bli mördade för att de kanske skulle få en straff med sig. Crystal Palace har ligans just nu sämsta formkurva med fem raka ligaförluster och inte en vinst i ligan sedan den 19 december. Lagets höstform var tillräckligt stark för att ge dem en viss säkerhetsmarginal, men resan nedåt i tabellen kan gå snabbt om inte Pardew lyckas vända skeppet.

:::

FÖR ÖVRIGT

Var är Ryan Giggs? What does it all meeeeeeaaan? Won’t someone please think of the children?

Bland det bästa med Leicesters enastående säsong är att man får chansen att lyssna till en hemmapublik som ännu inte har hunnit börjat ta segrar, framgångar och titelstrider för givna.

”Och det är alltid samma sak med dig!” – Ronald Koemans replik när Arsene Wenger är på sitt allra mest surgnälliga humör mot domaren i spelartunneln efter matchen.

Om Diego Costa vore en katt?!

I rättvisans namn, när Gary Neville fick frågan om att träna Valencia så trodde han faktiskt de menade Antonio Valencia.

Joe Hart, Frasier Forster, Simon Mignolet, Catfish Michael, Heurelho Gomes, Mark Bunn med flera – Målvakternas omgång detta.

Publicerad 2016-02-03 kl 22:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons