Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #25: Leicesters blitzfotboll gör mos av Man City

Veckans lag

Bubblare:
Thibaut Courtois, Chelsea
Joleon Lescott, Aston Villa
Kieran Trippier, Tottenham
Danny Drinkwater, Leicester
Tom Cleverley, Everton
Andros Townsend, Newcastle
Jamie Vardy, Leicester

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Leicester. Orden börjar snart ta slut att beskriva Leicesters säsong. Visst kände man på förhand att Leicester med sin snabba och raka spelstil skulle kunna ställa till problem för Man City, men det var svårt att på förhand föreställa sig en så imponerande genomförd match där 3-1 till sist var i underkant. Nu leder Leicester ligan med fem poäng efter 25 omgångar.

Everton. Det har varit en besvärlig period för Everton med olyckliga resultat och en växande kritik i omfattning och intensitet mot Roberto Martinez naiva fotboll. Vinsten mot Stoke ändrar inte grunden för kritiken men det var ändå en positiv vändning för Everton som därmed kan börja titta uppåt i tabellen efter två raka segrar i ligan.

Newcastle. Vinsten mot West Brom var väldigt viktig för Newcastle, till stor del för att den tog dem upp ovanför nedflyttningsstrecket i och med att Norwich samtidigt förlorade. Efter den bleka insatsen mot Everton behövde Newcastle också hitta tillbaka till spelet. Och det gjorde man här, uddamålssegern hade kunnat vara betydligt större.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Norwich. Med fem raka förluster är Norwich tillsammans med Crystal Palace ligans mest formsvaga lag. I och med förlusten mot Aston Villa ramlade Norwich dessutom ned under nedflyttningsstrecket. Minst lika oroande är sättet som Norwich förlorar matchen på, med två baklängesmål av det mest släpphänta slaget. Trenden pekar nedåt för Norwich.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Claudio Ranieri. Ranieri beskriver själv hur lagandan och atmosfären i Leicester just nu är den bästa han har upplevt under sin tid som manager, vilket säger en hel del. Det går inte att särskilja lagandan från Ranieris positiva ledarstil, som visar att man inte måste vara en sur, konspiratorisk eller trumpen. Glädje är en viktig egenskap i ett framgångsrikt fotbollslag.

OMGÅNGENS MÅL

Riyad Mahrez, Leicester 2-0, Man City (a). Man kan väl inte påstå att den här omgången sprudlade av vackra mål. Det finns dock saker att beundra i Mahrez mål mot Man City, även om han snubblade sig fram på vägen till det. Kontroll under press, undanvikningen av Demichelis och inte minst det distinkta avslutet bekräftar Mahrez höga fotbollsförmåga.

:::

TRE PUNKTER

Blue Moon. Energilöst framåt i fruktlösa försök att tränga igenom Leicesters centrala försvarslinje. Huvudlöst bakåt, inte minst i början av båda halvlekarna, där vare sig viljan eller organisationen verkade finnas att följa med i Leicesters snabba spelomställningar. Något är fundamentalt fel när man i underläge 0-2 i början av andra halvlek känner sig tvingad att byta ut sin lagkapten. Det hade, som Manuel Pellegrini själv sa, varit väldigt lätt att skylla det hela på nyheten om Pep Guardiola. Men det hade varit lögn då det knappast är första gången den här säsongen Man City ser ut på det här viset.

77. 96 brukar vara en siffra man förknippar med Anfield, numer får man addera 77. Det var i 77:e minuten som tusentals Liverpoolsupportrar genomförde en organiserad utgång från arenan och matchen mot Sunderland, i protest mot höjda biljettpriser. Liverpool befann sig då i ledning med 2-0 men skulle tappa till 2-2. Ett surt poängtapp men kanske inte helt misslyckat om man ser det ur supporterprotestens ögon. Men för att få framgång på längre sikt krävs det att fansen slutar köpa biljetter över huvud taget – och det är ju av mängder av skäl inte alls sannolikt.

Chelsea. Det var kanske inte precis som förr mellan Chelsea och Man Utd men båda visade ändå upp att det finns betydligt mer potential i dessa båda lag än vad som speglas av deras nuvarande tabellpositioner. Det kommer inte gå av sig självt men den här säsongens insatser leder inte till att man kan räkna bort något av lagen inför nästa säsong. I och med det oavgjorda resultat försvann nog även Chelseas teoretiska chanser till en plats bland de fyra, och troligtvis också möjligheten att ta sig upp bland de sex bästa. Fördelen med det är att de kan fokusera helt på Champions League. Det borde passa Chelsea väl som visat den här säsongen att de kan höja sig till stormatcher, och Chelsea kan bli en tung mina för PSG och för de motståndare som eventuellt följer på dem.

:::

FÖR ÖVRIGT

Kanske var Man City så förbannade på den där FA-cupschemaläggningen att de beslutade sig för att ge upp ligan också av bara farten?!

Nästa söndag har vi Arsenal vs Leicester och Man City vs Tottenham. Den nya tidens Super Sunday.

Joe Hart, Jack Butland, Fraser Forster – en klassisk engelsk problemposition har helt plötsligt blivit bättre än någonsin.

Om Arsenalfansen lämnade Emirates när matchuret slog över på deras högsta biljettpris så skulle de lämna en kvart efter matchens slut.

Visst kommer Nicolas Otamendi växa sig in i uppgiften med tiden, men söte jesus vilken jobbig debutsäsong han har haft i Premier League.

Leicester har aldrig vunnit ligan. Någonsin!

Det händer förmodligen inte nu heller. Snart vaknar vi upp och upptäcker Bobby Ewing i duschen, och hela säsongen visade sig bara vara en lång dröm.

Det här var första gången som en hel startelva var kandidater för omgångens elva. Förmodligen också den sista.

Nej, Leicester är inte Premier Leagues motsvarighet till IFK Norrköping. Om Tottenham vinner vore det ungefär en motsvarighet.

Publicerad 2016-02-07 kl 20:02

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons