Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Premier Leagues tio bästa spelare

Med någorlunda jämna mellanrum brukar jag göra sammanställningar av det här slaget över vilka som är de bästa spelarna i Premier League. Exakt hur länge sedan det var nu kommer jag inte riktigt ihåg, men det känns i alla fall som om det var tillräckligt länge sedan att det kan vara en idé att återvända till ämnet, den här och kommande veckoslut.

Med det planeras totalt fem fredagsbloggar. Här med början i det generella, det vill säga spelare i största allmänhet. Och sedan blir det sammanställningar av Premier Leagues bästa målvakter, försvarare, mittfältare och anfallare i den ordningen.

Det handlar alltså om de bästa spelarna generellt, inte specifikt för den här säsongen. Ändå ligger så klart tyngdpunkten vid hur bra de är just nu, men det vägs självklart också in hur bra de har varit förut, givet att det är något de kan uppnå igen, samt också en idé om hur bra de kan komma att bli. En annan aspekt, som ofta glöms, är hur mycket bättre spelaren gör sin omgivning.

Och som vanligt, när jag gör sådana här listor, så är det att betrakta som objektiv sanning.

(10) Mousa Dembele, Tottenham

Dirigerar spelet och tempot föredömligt från Tottenhams centrala mittfält. Ger värdefullt stöd både åt den egna backlinjen samt understöd till den offensiva linjen och länkar ihop försvar och anfall på ett effektivt sätt i Tottenham. Har en väldigt stor om än förhållandevis anonym del i Tottenhams framgångar den här säsongen.

(9) Ross Barkley, Everton

Barkley har varit en mycket lovande spelare under flera år men har fått sitt kanske främsta genombrott den här säsongen. Att han har varit fri från skador har varit till stor hjälp men i hans spel syns också ett bättre beslutsfattande än under tidigare säsonger. Besitter både fart och bra passningsspel och kan också kombinera detta med ett väldigt bra skott.

(8) Dimitri Payet, West Ham

En given kandidat till den här säsongens värvning när det blir dags att börja göra de listorna. Behövde knappt någon startsträcka alls innan han gick in och tog över dirigentpinnen på West Hams offensiva mittfält. Lysande spelfördelare som West Ham kommer att få slåss om att få behålla efter säsongen, och därtill en giftig avslutare på egen hand.

(7) Mesut Özil, Arsenal

Den här säsongens obestridde passningsspelare. Ingen slår Özil på fingrarna i Premier League när det kommer till blick för spelet och förmågan att se de större och oväntade lösningarna. Kan dock stundtals bli för beroende av andra spelare och försvinna ur en matchbild. Men helt instrumentell i ett Arsenal som för första gången på tio år har hugg på ligatiteln.

(6) Sergio Agüero, Man City

Skadebekymmer fortsätter plåga Agüero som ändå producerar mål i en omfattning som de flesta helfriska anfallare inte mäktar med. En helfrisk Agüero hade utan något större tvivel placerat sig högre upp på den här listan, en spelare som kan göra mål på alla sätt och från alla håll, men också en anfallare som är taktiskt väldigt spelintelligent.

(5) Toby Alderweireld, Tottenham

Det kryllar av skickliga anfallare och spelfördelare i Premier League men mittbackar är det mer ont om. Alderweireld är ett av de främsta undantagen som har bringat total ordning i ett tidigare stundtals virrigt Tottenhamförsvar, vilket dragit Tottenham in i titelstriden. Spelskicklig utan att det går ut över hans defensiva skicklighet.

(4) David De Gea, Man Utd

En av världens absolut bästa målvakter och en säsong som ändå ser ganska illa ut för Man Utd hade sett ordentligt mycket sämre ut om det inte hade varit just för De Gea. Vilket inte sker för första säsongen. Vems felet var att De Geas flytt till Real Madrid aldrig blev av är kanske oviktigt, att Man Utd vann på det stå bortom allt tvivel.

(3) Kevin De Bruyne, Man City

Man City värvade två offensiva mittfältare inför säsongen men det är ingen tvekan om vem som fått störst genomslag. De Bruyne har imponerat stort under säsongen och varit ett ständigt hot framåt, både genom ett skickligt passningsspel och eget målskytte. En given frontfigur i det nya Man City som ska växa fram under Pep Guardiolas ledning.

(2) Alexis Sanchez, Arsenal

Det var kanske inte någon tillfällighet att Arsenals svagaste period den här säsongen inträffade med Sanchez i sjukstugan. Besitter den dödlighet framför motståndarmålet som Arsenal måste ha om de ska kunna gå hela vägen i titelstriden, och kunna hota Barcelona i Champions League. Har blivit den ideala samarbetspartnern med Mesut Özil.

(1) Riyad Mahrez, Leicester

Vissa spelare har något väldigt stort i sig och det syns så tydligt att Mahrez har detta i mängd. När han får bollen backar motståndarförsvaren ofta någon meter av ren rädsla för vad han kan tänkas hitta på. Vissa skulle mena att det inte är lika mycket värt att prestera detta i ett lag som Leicester, men jag skulle säga precis tvärtom.

:::

Bubblare:
Petr Cech, Arsenal
Harry Kane, Tottenham
Jamie Vardy, Leicester
Cesc Fabregas, Chelsea
Romelu Lukaku, Everton

Publicerad 2016-02-11 kl 22:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons