Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hull är redan bra nog för Premier League, men är de bra nog att slå Arsenal?

Det var tre år sedan Arsenal förlorade en match i FA-cupen. Alternativt kan man formulera det som att Arsenal har gått 14 raka matcher utan förlust i FA-cupen. En anledning till detta är att Arsenal och Arsene Wenger genomgående har ställt ut bra lag på planen. En annan mindre faktor som säkert hjälpt är att Arsenal de senaste fem säsongerna har lottats på hemmaplan i 12 av 17 matcher, ej inräknat semifinaler och finaler.

Så även den här gången mot Hull. Sunderland, Burnley och Hull, i tur och ordning och alla hemma på Emirates. Man kan inte säga annat än att Arsenal så här långt har fått en ganska bekväm resa fram mot vad som skulle kunna bli något så hyfsat unikt som en tredje FA-cuptitel i rad.

Det är också tredje säsongen i rad som Arsenal ställs mot Hull. De var ju finalmotståndare 2013-14 i en minst sagt dramatisk final. Därefter mötte de varandra igen redan i nästa match i FA-cupen, det vill säga redan i den tredje omgången 2014-15, även då på Emirates. Arsenal vann båda dessa möten. Inte så konstigt kanske att Hullfansen muttrar surt och något konspiratoriskt över att än en gång lottas borta mot Arsenal.

Räkna med att både Arsenal och Hull kommer vilja vinna matchen. Men samtidigt är det två lag som båda två också har blickarna framåt mot kommande uppgifter. Arsenal har naturligtvis ett enormt möte med Barcelona på tisdag i Champions League. Samma kväll återupptar Hull matchandet borta mot Ipswich i The Championship, som de för närvarande leder med två poäng och en match mer spelad före Middlesbrough, och ytterligare några poäng före Brighton och Burnley.

Det blir emellertid ingen picknick för Arsenal. Det sägs att Arsene Wenger kommer att vila Petr Cech samt låta nyförvärvet Mohamed Elneny spela från start. Mot detta kan Hull mönstra alls inte oävna spelare som Michael Dawson i backlinjen, Tom Huddlestone, Mohamed Diame och Robert Snodgrass på mittfältet. Något försvagade är ändå Hull som inte kan spela två av sina spelare på lån från just Arsenal, Chuba Akpom och Isaac Hayden.

Men det är huvudsakligen två andra spelare i Hull som är lite av storyn i storyn bakom Hulls säsong så här långt, som har etablerat dem som en av favoriterna att ta sig upp i Premier League:

Abel Hernandez. Egentligen alldeles för bra för att spela i The Championship. Kom från Palermo till Hull i början av förra säsongen i Premier League för en rekordsumma för Hull. Hull åkte ur Premier League men Hernandez valde märkligt nog att stanna kvar i klubben. Det har visat sig bli en succé med 17 mål på 25 matcher hittills under säsongen. En snabb och målmedveten avslutare och på ett eller annat sätt kommer vi nog få se honom i Premier League nästa säsong, och han är ett stort hot mot Arsenals backlinje redan idag.

Jake Livermore. För ganska precis ett år sedan såg det ut som om Livermores karriär var förstörd. Han åkte då fast i ett drogtest där det visade sig att han brukat kokain. Normalt sett hade han haft en väldigt lång avstängning att vänta men FA gjorde ett undantag när de tragiska omständigheterna kom fram i ljuset, hur Livermores nyfödda son dött i barnsäng och han själv och familjen i djup sorg. Läs gärna Luke Edwards Telegraph-artikel om Livermores tragiska år han nu lämnat bakom sig.

Livermores spelarkarriär är tillbaka på banan, och med honom på det centrala mittfältet har Hull stadigt och säkert lyft uppåt i The Championship-tabellen och är nu på god väg tillbaka till Premier League. En ledargestalt på planen och en favorit bland supportrarna, alla älskar en spelare som reser sig från motgång. Livermore, Hernandez, Diame, Snodgrass, Huddlestone, och stabila mittbackar i Dawson, Curtis Davies och Alex Bruce.

Hull är redan bra nog att spela i Premier League från och med nästa säsong, frågan är bara om de redan är bra nog att besegra Arsenal för första gången i klubbens historia. Lite beror det vilket humör och vilken koncentration Arsenal går in med i den här matchen, men en FA-cupförlust mot Hull vore en smäll mitt i solar plexus som Arsenal absolut inte vill ha innan de ska gå ut på planen mot Barcelona på tisdag.

Publicerad 2016-02-20 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons