Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #34: Hoppet lever fortfarande för Newcastle

Veckans lag

Bubblare:
Brad Guzan, Aston Villa
Timm Klose, Norwich
Nathaniel Clyne, Liverpool
Gary O’Neil, Norwich
Max Gradel, Bournemouth
Dele Alli, Tottenham
Graziano Pelle, Southampton

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Tottenham. Det var helt nödvändigt för Tottenham att åka till Stoke och ta alla tre poäng vilket också var vad man gjorde. Att göra det på det sätt man gjorde det i ett så pass pressat läge säger oss att Tottenham för närvarande är det bästa laget i England. Ändå känns det fortfarande som om det förmodligen inte är tillräckligt mycket säsong kvar för Tottenham att bevisa detta.

Liverpool. Liverpool befinner sig onekligen på krönet av en för dem strålande formkurva, stöpta i självförtroende på ett sätt som vi sällan har sett dem tidigare under säsongen. Matchen på Anfield mot Everton började ganska öppet men när Liverpool väl fick övertaget slet de snabbt som ögat åt sig hela stycket. Liverpool behåller sitt momentum inför kommande Europa League-äventyr.

ANNONS

Newcastle. Newcastle hade den lilla fördelen mot Norwich och Sunderland att de faktiskt hade en hängmatch tillgodo. Nu var det sannerligen inte någon lätt hängmatch, utan Man City. Newcastle kanske i efterhand hade önskat sig tre poäng från den matchen men inför matchen hade de nog å andra sidan varit nöjda med en extra poäng här. Newcastle visar kämpafajt.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Everton. Tuffa tider för Roberto Martinez och tuffa tider för Everton. Det finns förmodligen bättre sätt att förlora derbyn på än detta. En ständig kritik mot Evertons bristande försvarsspel fick två snabba och konkreta exempel i slutet av första halvlek. En idiotisk tackling och ett rött kort senare så var det snipp, snapp, snut och så var den sagan slut.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Jürgen Klopp. Anfield osar optimism och förklaringen heter naturligtvis Klopp med sitt ständigt entusiasmerande kroppsspråk. Klopp håller snabbt på att göra sig untouchable på Anfield med vinster mot Man Utd, Dortmund och nu en derbykross av Everton på hyfsat kort tid.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL

Vurnon Anita, Newcastle 1-1, Man City (h). Jag gillar allmänt sett den här typen av mål, och det gör ju inte saken sämre att den görs av en defensiv mittfältare vikarierandes som högerback. Modigt och skickligt att hålla i bollen och bryta in i planen på det viset.

:::

TRE PUNKTER

Årets lag. Spelarnas elva för säsongen offentliggjordes under kvällen, tidigare än beräknat eftersom den tydligen redan läckt ut via sociala media. Inga stora överraskningar i den vars utseende blev David De Gea – Hector Bellerin, Wes Morgan, Toby Alderweireld, Danny Rose – Riyad Mahrez, Dele Alli, N’golo Kanté, Dimitri Payet – Harry Kane, Jamie Vardy. Och det finns väl egentligen inga spelare i den elvan man kan känna var något direkt felaktigt val, även om det också finns spelare utanför elvan som inte heller de hade upplevts som felaktiga.

ANNONS

Rafa. Öppen fråga om Newcastle kommer klara sig kvar i Premier League. Om de inte håller sig kvar tyder ju mycket på att Rafa Benitez inte blir kvar i klubben då han bara kan antas vara rätt ointresserad av att arbeta i The Championship. Men borde han egentligen ändå inte överväga att vara kvar? Han vill helt uppenbarligen jobba i England, och det är väl tveksamt om några större klubbar är intresserade eller ens tillgängliga. Stannar han kvar och i så fall tar Newcastle tillbaka till Premier League är han å andra sidan kung i en tämligen stor damm.

Triple Threat. Toppstriden i The Championship rullar vidare och det är en riktig nagelbitare med tre omgångar kvar. Middlesbrough (86), Burnley (84) och Brighton (84) ligger samtliga inom två poängs marginal. Middlesbrough var någon minut från att öppna upp ett tungt försprång genom att vinna borta mot Burnley i veckan, innan Michael Keane kvitterade på tilläggstid. Jordan Rhodes har visat sig bli ett viktigt januariköp för Middlesbrough, med tre direkt poänggivande mål på de fyra senaste matcherna. Brighton har kommit dundrandes underifrån senaste veckorna och räkna med en oerhört hetsig avslutning.

ANNONS

:::

FÖR ÖVRIGT

Minst sagt ovanligt att en förbundskapten uttalar sig, så kategoriskt dessutom, i ett disciplinärende som Roy Hodgson gjorde om Jamie Vardy. Tveksamt om det hade hänt om det varit något annat lag än Leicester.

Omgångens Özil: Mesut Özil. Özil är Özil.

Milan gjorde tydligen en haka inför kvällens match hemma mot Carpi. Bara en sådan sak.

Rätt sinnessjukt att det faktiskt ryktas om att Quique Sanchez Flores sitter löst i Watford. De har ju gjort en strålande säsong. Måste vara Alan Pardew som kör en destabiliseringsoperation inför helgen.

Rafa Benitez till – Watford? Arsenal? Swansea? Everton?

Det är väldigt svårt att se Roberto Martinez sitta kvar som manager i Everton om de inte vinner på lördag – samt troligtvis går vidare och vinner finalen också. Om ens det räcker.

Att fansen blir alltmer blasé gällande striden om fjärdeplatsen kan bara vara en bra sak för den engelska fotbollen – totalt naturvidrig föreställning att det är något man ska låta sig nöja med, åtminstone som toppklubb.

ANNONS
Publicerad 2016-04-21 kl 22:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto