Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #36: Det minst dåliga Manchesterlaget tar sig till Champions League

Veckans lag

Bubblare:
Artur Boruc, Bournemouth
Wes Morgan, Leicester
Steve Cook, Bournemouth
Claudio Yacob, West Brom
Joe Allen, Liverpool
Jamie Vardy, Leicester
Olivier Giroud, Arsenal

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Sunderland. Enorm triumf för Sunderland som två gånger hamnade i underläge mot Chelsea men lyckades vända och till sist vinna. Samtidigt tappade både Norwich och Newcastle viktiga poäng i sina matcher och Sunderland hoppade upp ovanför nedflyttningsstrecket med en match tillgodo på Newcastle. I och med vinsten mot Chelsea kan nu Sunderland säkra nytt kontrakt hemma mot Everton på onsdag.

Southampton. En väl dold hemlighet är att det faktiskt är riktigt tajt om Europa League-platserna i ligan. Mycket beror så klart på hur FA-cupfinalen slutar och om Liverpool lyckas vinna Europa League eller ej. Southampton tog dock ett rejält nacksving på West Ham och Liverpool genom att vända och vinna mot Tottenham på White Hart Lane. Söker månne Southampton och Ronald Koeman revansch på sig själva i Europa League?

Man Utd. Förtjänt eller oförtjänt går att diskutera i evigheter. Helt fel var dock inte den här omgången för Man Utd. West Ham blev bortspelade både från Champions League-platserna och från möjligheten att placera sig före dem i tabellen, samtidigt som Man City tappade poäng mot Arsenal. Hastigt och lustigt har nu Man Utd sitt Champions League-öde i sina egna händer inför de avslutande matcherna mot West Ham och Bournemouth.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Newcastle. Det är lite känslan av att allt hårt arbete de senaste veckorna slängdes på skräphögen med den här lama insatsen mot ett nedslaget och redan utslaget Aston Villa. Det var en match som behövde vinnas. Ett av de främsta tecknen på ett dysfunktionellt lag är när det inte lyckas mönstra någon energi ens med när de har kniven mot strupen. Något vi såg i veckan och som vi också såg på Villa Park med Newcastle.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Sam Allardyce. Han såg minst sagt lycklig och lättad ut efter segern mot Chelsea, Big Sam. Han anklagas ofta för att vara funktionalistisk förbi gränsen för tråkig men mot Chelsea släppte han på både hängslen och livrem och beordrade vad som kanske bäst kan beskrivas som torpedfotboll. Och vilket resultat det gav.

OMGÅNGENS MÅL

Wahbi Khazri, Sunderland 1-1, Chelsea (h). Ett mål med många konkurrenter den här omgången, då inte minst Modou Barrows och Kis mål för Swansea förtjänar ett särskilt omnämnande. Men det går inte att blunda för Khazris mål, om man inte vill missa det. Tekniskt väldigt svårt men utomordentligt utfört volleymål som om det hade fått fortsätta obehindrat förmodligen hade haffats i Finland för fortkörning.

:::

TRE PUNKTER

Bobby Sucks. Efter en bedrövlig insats förmådde inte ens Roberto Martinez hitta något positivt med Evertons insats. Eller så har han insett att det inte funkar att låta smultron och solsken längre om han ska behålla jobbet. Men värre är att laget inte längre ser ut att ens försöka spela för honom. På sina två senaste bortamatcher har Everton släppt till smått otroliga 70 skott mot mål, 42 av dessa har kommit inifrån straffområdet och motståndarna har tillåtits skapa i alla fall tio riktigt stora chanser.

JT. Utvisad i slutminuterna mot Sunderland vilket innebär två matchers avstängning för John Terry. Ett kanske typiskt men ändå rätt ovärdigt avslut på Terrys långa, illustra och väldigt framgångsrika Chelseakarriär. Om det nu alls är ett avslut? Mycket kommer handla om vad Antonio Conte vill med Terry får man förmoda. Det verkar i alla fall inte på Terry som att han har planer på att lägga av med fotbollen så det skulle ju kunna vara en mycket intressant värvning för egentligen vilket som helst annat engelskt lag.

Swansea. Har svarat för en rejäl uppryckning de senaste omgångarna efter att ett tag ha sett ut att ha klockat ut sig tidigt. Det var dock en väldigt imponerande insats de stod för mot West Ham. I och med att Francisco Guidolin bara har ett kontrakt över den här säsongen är det fortfarande uppe i luften vem som är lagets head coach nästa säsong. Ihärdiga rykten gör gällande att Brendan Rodgers ska göra comeback i klubben.

:::

FÖR ÖVRIGT

Fantastisk upplevelse att se Jermain Defoe i intervju efter matchen mot Chelsea. Han mer eller mindre gråter av lycka och lättnad. Apropå att spelare saknar känslor.

Omgångens Özil: Mesut Özil. Özil är Özil.

Framtidens fotboll på Carrow Road mellan Norwich och Man Utd. En fotboll där man artigt ger sin motståndare tid att hinna tillbaka till sina försvarspositioner och först därefter börjar sina anfall.

Sex matchers avstängning på Mousa Dembele för att ha försökt rensa lite grus ur Diego Costas ögon. Bonkers.

Det säger något om Europa Leagues status när UEFA bokar in finalen på en arena som tar 38,000. Det kommer förmodligen vara mer åskådare på National Leagues playoff-final på söndag.

Som något ljushuvud har schemalagt samtidigt som den sista omgången i Premier League spelas.

Jürgen Klopps förvarning att det kan komma 100,000 Liverpoolsupportrar till Basel påminner mig om det gamla telefonbuset med EU-rådgivningen från tidigt 1990-tal: ”HUNDRA TUSEN FULLA ENGELSMÄN???”

Vadslagningsfirmorna ojar sig över att ha förlorat miljoner på de som satsat på Leicester som ligavinnare, samtidigt som de så klart tjänar miljarder på alla de som satsat på något av de andra lagen.

Ofin avtackning av Manuel Pellegrini.

Publicerad 2016-05-08 kl 20:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons