POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Årets elva i Premier League 2015-16: Hörnvarianten

Efter varje omgång i Premier League den här säsongen har jag publicerat en omgångens elva i de så kallade hörnorna. Vad passar då bättre än att avrunda hela ligasäsongen med att presentera en årets elva, baserat just på en helt vanlig sammanräkning av alla dessa omgångselvor?!

Jag utgår från samma taktiska uppställning (4-2-3-1) som jag genomgående använt under hela säsongen. Den spelare på respektive position som har varit med flest gånger i omgångens elva kommer med i årets elva. En plats i elvan ger en poäng, en plats på bänken ger en halv poäng.

Vilket ger oss följande uppställning:

Årets lag

AVBYTARE:
David De Gea, Toby Alderweireld, Patrick van Aanholt, Cesc Fabregas, Dele Alli, Xherdan Shaqiri, och Sergio Aguero.

Alla har under säsongen inte alltid förstått det där med omgångens elva. Det enda som spelar roll för den är alltså just den omgången, inget annat. Att man råkar vara allmänt bra är inte intressant. Inte heller att man var fantastisk i förra omgången.

Det där öppnar så klart upp för relevanta frågor. Är det exempelvis att föredra att ha varit väldigt bra i fem omgångar under säsongen, vilket ger spelaren en god chans att vara med i denna årets elva, eller att ha varit mycket bra i alla omgångar, om än mer sällan bäst? De flesta skulle nog föredra det senare i en spelare.

Att vara med i en sådan här årets elva kan mycket väl sammanfalla med att även vara med i en årets elva där spelare tas ut baserat på deras säsong som helhet. Men det är inte nödvändigt.

En sådan elva är hur som helst mer intressant än denna hörnvariant, och jag kommer återkomma med en sådan så snart tillfälle ges. Senare under dagen presenteras ju Englands EM-trupp, och så är det ju returmöte i playoff i The Championship mellan Brighton och Sheffield Wednesday.

Det blir några bloggar under dagen.

Publicerad 2016-05-16 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto