Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dubbelt upp Rumänien för Man City och West Ham i det europeiska kvalspelet

Den europeiska kvalfotbollen är i full gång och det har nu blivit dags för den sista kvalomgången innan gruppspelet, eller playoff-spelet som det av oklara skäl helt plötsligt byter namn till. För Englands del är detta aktuellt för Man City i Champions League och för West Ham i Europa League.

West Ham gjorde sitt jobb mot Domzale i returen hemma på London Stadium. Ett underläge med 1-2 inför matchen vändes i en tämligen stabil 3-0-seger där Cheikhou Kouyaté stod för klubbens två första mål på nya arenan, och en imponerande Sofiane Feghouli avslutade målskyttet och visade att han kommer bli en värdefull tillgång för West Ham under säsongen.

Både Man City och West Ham är seedade i sina respektive lottningar. Vilket betyder att båda klubbarna måste på förhand betraktas som favoriter att också ta sig vidare till sina respektive gruppspel. Den enda frågan är med andra ord hur stora favoriter de är.

Steaua Bukarest v MAN CITY

Givet att där fanns möjligheten att lottas mot Roma eller Monaco så får Man City sägas ha haft närmast maximal flyt i lottningen. Den klassiska rumänska klubben är knappast vad den en gång var och ska inte rimligtvis behöva innebära några större problem för Man City, som dessutom har fördelen att få avsluta på hemmaplan.

Pep Guardiola är naturligtvis inte van vid att behöva kvalspela in sig i Champions League. Lika lite som han är van vid Premier League. Det hade kunnat bli en knepig ekvation så här under augusti och under inledningen av säsongen innan laget är särskilt samspelat. Men en bekväm lottning förenklar den balansgången.

Man City: 95%
Allt annat än ett lugnt och tryggt avancemang till Champions Leagues gruppspel vore att betrakta som en stor överraskning och ett sensationellt misslyckande för Man City och för Pep Guardiola.

Astra Giurgiu v WEST HAM

Favorit i repris för West Ham. Det var ju nämligen Astra Giurgiu som West Ham ställdes mot i tredje kvalomgången förra säsongen. Den gången förlorade West Ham. Skillnaden den här gången är möjligen dels att West Ham har kommit längre i sina egna säsongsförberedelser, dels att West Ham har fördelen att få avsluta på hemmaplan.

Astra Giurgiu ska dock inte underskattas. Det fick ju West Ham om inte annat erfara förra säsongen. Laget vann rumänska ligan förra säsongen, före Steaua Bukarest, men blev utslagna i Champions League-kvalet i veckan av FC Köpenhamn. Utöver att ta sig till Europa League borde West Ham också känna ett visst revanschbegär. En gång är ingen gång, två gånger är ett mönster.

West Ham: 70%
Läge för West Ham att visa vilka framsteg man gjort på ett år. En match West Ham onekligen bör vinna men de måste vara skärpta för att kunna känna sig säkra på att lyckas. Ska ta sig till gruppspel.

Publicerad 2016-08-05 kl 13:28

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons